Ishøj Kommune

Udendørs fotoudstilling om klimaforandringerne under indlandsisen

Del

Ved Havhytten på Ishøj Tange kan du lige nu se den aktuelle danske fotoudstilling ’Into the Ice’, som har fokus på klimaforskning og forandringerne under Grønlands indlandsis

Udendørs fotoudstilling ved Havhytten på Ishøj Tange. Foto: Ishøj Kommune
Udendørs fotoudstilling ved Havhytten på Ishøj Tange. Foto: Ishøj Kommune

Når Grønlands indlandsis smelter, så stiger vandstanden i havet, og det kan få store konsekvenser – også for os, der bor langs Køge Bugt.

Derfor er der god grund til at interessere sig for fotoudstillingen ’Into the Ice’, som lige nu er udstillet ved Havhytten på Ishøj Tange, hvor Ishøj Naturcenter er vært for udstillingen.

Med bjergtagende fotografi, tekst og lydoptagelser fra Indlandsisen formidles tre danske/internationale klimaforskeres arbejde og deres perspektiver på de klimaforandringer, vi står midt i, og de som kommer.

Udstillingen er udviklet som en sideløbende formidlingsgren til dokumentarfilmen ’Into the Ice’ instrueret af Lars Ostenfeld, der har fulgt forskerne på flere ekspeditioner.

Filmen har siden marts 2022 gæstet 100 internationale filmfestivaler og vundet 9 priser.

Se filmen og mød instruktøren

Instruktør Lars Ostenfeld kan du møde i Ishøj, når han onsdag den 7. juni kl. 19 gæster Kulturium Biograf til forevisningen af hans dokumentar ’Into the Ice’. Her vil Lars Ostenfeld byde velkommen før filmen, og efter filmen vil han fortælle om hans personlige oplevelser under optagelserne og i mødet med forskerne. Det vil også være muligt at stille spørgsmål i salen.

Arrangementet i Kulturium er gratis, men du skal bestille billet på kulturium.dk Her finder du direkte link til billetbestilling

Hør indlandsisen knage og synge

Under din vandring rundt i fotoudstillingen i Strandparken har du også muligheden for at lytte til lydoptagelser fra indlandsisen, af is der knager og synger og smeltevand der drypper, risler og flyder. På hvert billede hænger nemlig en QR-kode med link til lydene.

Fotoudstillingen vil stå ved Havhytten i to måneder og består af 15 moduler med print på hver side. 

Billeder

Fotoudstillingen Into the Ice står ved Havhytten på Ishøj Tange. Foto: Ishøj Kommune
Fotoudstillingen Into the Ice står ved Havhytten på Ishøj Tange. Foto: Ishøj Kommune
Download

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye