Danmarks Frie Forskningsfond

750 mio. kroner er på vej til nybrudsskabende forskning

Del
222 talentfulde forskere skal de næste år være med til at løfte dansk forskning til nye højder med støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond.

Danmarks Frie Forskningsfond giver midler til nybrudsskabende og originale forskningsidéer på tværs af alle videnskabelige forskningsområder. Nu kan 222 forskere sætte gang i ny og vigtig forskning med udgangspunkt i deres egne allerbedste idéer. Det er forskning, der skal undersøge alt fra seksualundervisning i folkeskolen, hvor og hvornår i historien hunden blev tæmmet, til etisk brug af kunstig intelligens. Pengene er bevilliget under de to virkemidler DFF-Forskningsprojekt1 og DFF-Forskningsprojekt2.

Se alle bevillinger under DFF-Forskningsprojekt1 her

Se alle bevillinger under DFF-Forskningsprojekt2 her

Det er en festdag for Danmarks Frie Forskningsfond og for dansk forskning, når vi uddeler midler til fri forskning til alle de exceptionelt dygtige forskere med så mange lovende, grundlagsskabende og konkrete forskningsidéer. Så selvom, eller måske netop fordi, projekterne spænder bredt i både temaer, tilgange og felter, er det alt sammen på forskellig vis forskning, der arbejder for at forbedre vores liv og levevis ”, udtaler Danmarks Frie Forskningsfonds bestyrelsesformand, Maja Horst.

Nyt forskningsprojekt: Hvad bestemmer hvor meget du tjener i løbet af et liv?

Forskning fra forskellige dele af økosystemet

Fonden uddeler de to forskellige virkemidler, DFF-Forskningsprojekt1 og DFF-Forskningsprojekt2, der på forskellig vis giver mulighed for, at den enkelte forsker kan realisere sin gode forskningsidé: Et DFF-Forskningsprojekt1 skal fremme kvaliteten af dansk forskning og er kendetegnet ved en klar og afgrænset problemformulering, hvor forskningsaktiviteterne forventes at være af høj international kvalitet. Et DFF-Forskningsprojekt2 er ofte kendetegnet ved at være et koordineret og forpligtende samarbejde om en velafgrænset, fælles problemformulering, men det kan også være et projekt formuleret af en enkelt forsker til gennemførelse i dennes forskergruppe.

Der tages forbehold for ændringer i tallene i forbindelse med fondens forestående budgetgennemgang.

Fakta om uddelingen af DFF-Forskningsprojekt1 og DFF-Forskningsprojekt2

  • Der er i alt uddelt 757 mio. kr. til 222 forskningsprojekter under DFF-Forskningsprojekt1 og DFF-Forskningsprojekt2. Det giver en samlet succesrate målt på både beløb og antal på 14 procent.
  • DFF-Forskningsprojekt1 løber typisk over tre år, og skal gennemføres inden for en økonomisk ramme på op til 2.000.000 kr. ekskl. overhead.
  • Der er uddelt 175 DFF-Forskningsprojekt1 bevillinger i 2023 med en succesrate på 11 procent, både hvis man ser på ansøgt og bevilget beløb og antallet af ansøgninger og bevillinger.
  • DFF-Forskningsprojekt2 løber typisk over op til 4½ år og er udført af flere forskere (herunder postdoc-kandidater og ph.d.-studerende) med en økonomisk ramme på op til 2.000.000 kr. og 4.300.000 kr. ekskl. overhead.
  • Der er uddelt 47 DFF-Forskningsprojekt2 bevillinger i 2023 med en succesrate på 16 procent, hvis man ser på det ansøgte beløb og 15 procent, hvis man ser på antallet af bevillinger ift. antallet af ansøgninger.

Kontakter

Information om Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond
Danmarks Frie Forskningsfond
Asylgade 7
5000 Odense C

https://dff.dk/

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den excellente forskning i Danmark. Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder, uafhængigt af politiske og strategiske satsninger.

DFF fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker. Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond støtter nyskabende forskning og videnskabelig udvikling med 10,4 millioner kroner20.12.2023 06:10:00 CET | Pressemeddelelse

Danmarks Frie Forskningsfond har netop uddelt bevillinger til 30 forskningsprojekter, tidsskrifter, netværk og udenlandske forskningsophold. Midlerne er fordelt på fire forskellige virkemidler og skal fremme videnskabelig nytænkning, styrke samarbejdet mellem danske og internationale forskningsmiljøer, styrke udbredelsen af humanistisk forskning, samt støtte talentfulde studerende.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye