Energinet

Energinet styrker direktionen for at sikre danskernes energiforsyning

Del

Søren Dupont Kristensen, der i dag er direktør for Energinets datterselskab Elsystemansvar, er udnævnt til COO, Chief Operating Officer, og indtræder 1. juni 2023 i Energinets direktion. Direktionen udvides dermed til tre personer. Danmark skal på få år mangedoble produktionen af grøn energi og bidrage til at Europa bliver uafhængig af energi fra bl.a. Rusland. Det er en kæmpestor og kompleks opgave at sikre danskernes energiforsyning nu og i fremtiden.

Søren Dupont Kristensen indtræder 1. juni i en nyoprettet stilling som COO, Chief Operating Officer, og bliver samtidig en del af Energinets direktion. Direktionen udvides fra to til tre personer. 

Søren er i dag Senior Vice President og direktør for Energinet Systemansvar, det datterselskab i Energinet, som tager sig af både danskernes forsyningssikkerhed for el og gas her og nu samt den langsigtede udvikling af energisystemerne og energimarkederne.  

Ifølge Thomas Egebo, administrerende direktør i Energinet, er der behov for at være på forkant med de enorme forandringer, som ikke bare Danmark, men hele Europa oplever.  

”Vi skal på rekordtid skabe et på mange måder helt nyt energisystem. I takt med at vi skal udfase olie, kul, naturgas, benzin og diesel, og gøre Europa fri af energi fra Rusland og andre stater, som vi ikke ønsker at være afhængig af, skal vi herhjemme mangedoble energien fra vind og sol, booste biogas, opbygge helt ny brintinfrastruktur og gøre elforbruget meget mere fleksibelt. Det er en kæmpe opgave at sikre danskernes forsyning, ikke mindst i et markant anderledes energisystem. Derfor styrker vi direktionen, så vi er stærkere rustet også i direktionen til at løse den meget komplekse og grænseoverskridende opgave, vi er godt i gang med,” siger han. 

Fra 1. juni 2023 vil Energinets direktion bestå af administrerende direktør Thomas Egebo (CEO), finansdirektør Torben Thyregod (CFO) og driftsdirektør Søren Dupont Kristensen (COO). 

Siden 2003
Søren Dupont Kristensen er 46 år, økonom og har arbejdet i Energinet og forgængerne til Ener-ginet siden 2003. Han har senest som direktør for Systemansvar stået i spidsen for en fusion af Energinets Elsystemansvar og Gassystemansvar til en fælles integreret organisation. Fusionen har styrket Energinets bidrag til kobling mellem de forskellige sektorer i energisystemet.  

Foruden sit virke i Systemansvar har Søren i en årrække været en del af Energinets tværgående koncernledelse, ligesom han gennem årene har repræsenteret Energinet i mange eksterne sammenhænge herunder forskellige bestyrelser.

I de sidste 4 år har han bl.a. siddet i bestyrelsen i ENTSO-E, European Network of Transmission System Operators, en europæiske sammenslutning af eltransmissionsselskaber, som rådgiver EU, implementerer EU-lovgivning på energiområdet og foretager fælles planlægningsanalyser for det europæiske elsystem. Søren har tidligere været Energinets bestyrelsesrepræsentant i elbørsen Nord Pool ASA i Norge og TSO serviceselskabet JAO SA i Luxembourg.  

Sjov, vigtig og meningsfuld opgave
”Jeg glæder mig utroligt meget til at tage fat på den nye opgave som COO, hvor jeg kan bidrage på tværs af Energinet til at sætte vores organisation i stand til at lykkes med den ambitiøse strategi ”Energi til tiden”, som vi lancerede sidste år. Jeg kan ikke forestille mig et mere spændende sted at arbejde netop nu end i Energinet. Vi har en central rolle i en historisk omstilling af vores energiforsyning, hvor der er store forventninger til os fra samfundet. Vi skal sikre, at vores energiforsyning kan baseres på vedvarende energi samtidig med at forsyningssikkerheden forbliver høj og omkostningerne er til at betale for borgere og virksomheder. Det er en både sjov, vigtig og meningsfuld opgave”, udtaler Søren Dupont Kristensen om sin nye rolle i Energinet.

Der er igangsat en proces med henblik på at finde en ny direktør for Systemansvar i Energinet. 

FAKTA
Energinet er et selvstændigt, statsligt selskab ejet af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Ud over at sikre danskernes forsyning for el og gas, udvikler Energinet fremtidens energisystem – både infrastruktur og energimarkeder. Energinet ejer og driver også Danmarks to underjordiske gaslagre, DataHub’en med alle oplysninger om danskernes elforbrug. Energinet skal de næste fem år investere 41 milliarder kroner i at udbygge og forstærke energisystemerne, især eltransmissionsnettet.  

Energinet har i dag knapt 2000 ansatte. Den kæmpe opgave med at udbygge fremtidens energisystem og sikre danskernes forsyning, betyder, at der i løbet af 2023 skal ansættes ca. 200 ekstra medarbejdere.

Nøgleord

Kontakter

Søren Dupont Kristensen, sdk@energinet.dk, mobil 23338631

Om Energinet

Vi varetager samfundets interesser og ejer energiens "motorveje". Vi har ansvaret for at forsyne Danmark med el og gas, skabe fair konkurrence og fremme klimavenlige energiløsninger.

Følg pressemeddelelser fra Energinet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energinet

Energinet og 50Hertz starter udbud på Energiø Bornholm30.11.2023 09:02:01 CET | Pressemeddelelse

Energinet og tyske 50Hertz har startet udbudsprocessen for teknisk udstyr til det fælles projekt, Energiø Bornholm, der skal levere minimum 3 GW grøn strøm til danske og tyske forbrugere. Som et resultat af markedsdialog med mulige leverandører i sommer har Energinet og 50Hertz besluttet at fremrykke udbuddet for at sikre sig produktionskapacitet hos leverandørerne så tidligt som muligt. Næste skridt bliver at gennemgå bud og indlede forhandlinger, inden kontrakterne efter planen kan underskrives i andet halvår af 2024.

Sikker forsyning i et helt grønt elsystem kræver nye løsninger og teknologier15.9.2023 10:16:47 CEST | Pressemeddelelse

Danskerne kan også om ti år have en af verdens højeste elforsyningssikkerheder, men det kræver forandringer, hvis ikke risikoen for længerevarende strømafbrydelser skal stige. Derfor bliver der arbejdet benhårdt på at sikre, at også et helt grønt elsystem i fremtiden kan levere høj sikkerhed for strøm i stikkontakterne. Bl.a. undersøges tiltag, hvor elproducenter kan stå klar til at levere strøm, eller forbrugerne står klar til at bruge mindre, når der fx er vindstille, mørkt og nabolande har lav produktion. Energinet sender nu ”Redegørelse For Elforsyningssikkerhed 2023” i høring.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum