Coop Danmark A/S

Nu vil flere iværksættere med handicap bruge crowdfunding til at realisere deres idéer

Del

Flere mennesker med handicap vælger iværksætteri som deres vej ind på arbejdsmarkedet. En af dem er Louise Castella Bernburg, som er kørestolsbruger og har skrevet en børnebog om at blive forældre med handicap. Louise og flere andre iværksættere med handicap lancerer nu crowdfunding-projekter for på den måde at markedsteste deres idéer og forhåbentligt få opbakning til at realisere dem.

I Danmark findes knap 50.000 mennesker med handicap, som både kan og vil arbejde, men trods dette ikke er en del af arbejdsmarkedet i dag. For Louise Castella Bernburg har det at finde et arbejde også været en udfordring, men nu har hun kastet sig ud i livet som iværksætter og drømmer om at udgive en børnebog om bjørnen Benny, der går på jagt i skoven efter sin donorfar.

Sammen med sin kæreste har Louise nemlig sønnen Melvin, som er donorbarn, og hun håber, at hendes nye bog kan være en samtalestarter og en positiv indgangsvinkel til et ofte svært emne om donorbørn og familiekonstellationer. Louise kastede sig ud som iværksætter sidste år og ser mange fordele ved det.

»Selvom det kan være udfordrende at være selvstændig, giver det samtidig en frihed, som er vigtig, når man som jeg har et handicap. Jeg bliver hurtigere træt og har flere indlæggelser end mange andre, og derfor er iværksætteri en god løsning for mig og passer godt til min omskiftelige energi« siger Louise.

Louise er uddannet socialrådgiver med særlig interesse for børneområdet, og nu vil hun forsøge at rejse penge via Coop Crowdfunding for at få sin nye børnebog ud.

»For at kunne udgive min bog, har jeg brug for en økonomisk indsprøjtning, og ved at bruge crowdfunding kan jeg – udover forhåbentligt at få det – undersøge, om der overhovedet er interesse for min bog, inden jeg kaster en masse penge efter projektet,« siger Louise.

Louise er én blandt flere iværksættere i Foreningen for Iværksættere med Handicap, der nu lancerer crowdfunding-projekter. Udover Louise er der bl.a. Gökhan, som er blind og kæmper for at få flere blinde i arbejde via sin kaffevirksomhed Blind Coffee samt Nicolai, der har udviklet en social platform, hvor han hjælper udsatte borgere med at udvikle digitale kompetencer.

Fokus på det, handicappede kan

For Louise og de andre er det en fordel at kunne dele mange af de udfordringer, der kan følge med at være iværksætter og handicappet, i Foreningen for Iværksættere med Handicap. Ifølge forperson og medstifter af foreningen, Signe Hartvig Daugaard, mangler flere af iværksætterne tilgængelighed til netværksarrangementer og generelt kendskab til erhvervslivet.

»For os er det vigtigt, at iværksættere med handicap får de bedste forudsætninger for at skabe sunde og stærke forretninger. Det gør vi bl.a. ved at facilitere en platform, hvor vi har et stærkt fællesskab og kan hjælpe og sparre med hinanden – og så prøver vi at få et stærkere bånd til erhvervslivet, fordi der generelt mangler fokus på alt det, mennesker med handicaps kan, fremfor det vi ikke kan,« forklarer Signe.

Flere iværksættere i foreningen har gennem de sidste måneder været gennem et forløb med Coop Crowdfunding, hvor de har fået råd og vejledning om at crowdfunde, og om hvordan de bedst muligt markedsfører deres idéer.

For mere information kontakt:

Nicolai Jæpelt, chef for Coop Crowdfunding

Tlf. 29 13 76 65

Signe Hartvig Daugaard, forperson for Iværksættere med Handicap

Tlf. 29 89 61 81 

Om Iværksættere med Handicap

Foreningen for Iværksættere med Handicap blev stiftet i sommeren 2022 og er sat i verden for at bidrage til, at Danmark bliver det land i verden med de bedste forudsætninger for iværksættere med handicap.

Foreningen tæller 37 medlemmer over hele landet, der alle ønsker at være eller allerede er iværksættere. På den korte tid foreningen har eksisteret, har de allerede afholdt flere succesfulde arrangementer, og samarbejdet med Coop Crowdfunding er endnu et led i arbejdet med at skabe en stærkere relation til erhvervslivet og personer med handicap mulighed for at udleve deres potentiale som iværksættere.

Om Coop Crowdfunding

Coop Crowdfunding er Danmark største crowdfunding-platform. Siden platformen blev etableret i 2017 har den forbundet innovative producenter og nysgerrige forbrugere og rejst mere end 40 millioner kroner til mere end 700 iværksættere.

Med Coop Crowdfunding har Coop skabt et økosystem, hvor forbrugere og producenter bringes tættere sammen, så de i fællesskab kan skabe fremtidens bæredygtige produkter.

Om samarbejdet mellem Iværksættere med Handicap og Coop Crowdfunding                       
Coop Crowdfunding har tilrettelagt et forløb på fire workshops á to timer, hvor iværksætterne fra foreningen er blevet klædt på til selv at crowdfunde. Workshopsene har indeholdt historiefortælling, prissætning, PR, marketing mm. Derudover har iværksætterne fået taget professionelle fotos hos den innovative konsulentvirksomhed, Accenture på Vesterbro i København, som også har lagt lokaler til workshopsene.

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Coop klar med næste bølge af prisfald12.9.2023 08:59:37 CEST | Pressemeddelelse

I dag - tirsdag den 12. september - og ugen efter den 19. september sænker Coop, Kvickly/SuperBrugsen, priserne på 163 forskellige varer. Det er dermed den anden bølge af prisfald efter Inflationskrisen. Den første var prisfald på mælk den 13. og 20. juni på henholdsvis Arla og Thise-produkter, ca. 80 i alt. Coop forventer, at der snart kommer en 3. bølge. ”Vi har lige nu forhandlinger med de fleste af vores leverandører. Hos mange møder vi forståelse for kravet om lavere priser efter, at energiomkostningerne er faldet. Men vi må også erkende, at der er nogle, der mener, at de kan fastholde deres høje indkøbspriser,” siger kategoridirektør Jeff Salter. ”Det vil vi ikke acceptere. Vores kunder har en hel forståelig forventning om lavere priser efter Inflationskrisen. Derfor er leverandørerne generelt nødt til at sænke deres priser, så vi kan fortsætte prisfaldene over for vores kunder,” siger Jeff Salter. De aktuelle prisfald kommer efter, at Coop at i sidste måned introducerede prispro

Ny direktør for 365discount31.8.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Kædedirektør for 365discount Thomas Nielsen stopper for at blive ny adm. direktør for supermarkedskoncernen, Løvbjerg. Som hans afløser har Coop udpeget Michael Tilsted, der for nyligt kom til Coop efter en 10 år lang karriere i Salling Group, bl.a. som finansdirektør, driftsdirektør og strategidirektør for Netto. 365discount blev grundlagt for tre år siden og har siden været Danmarks hurtigst voksende kæde med nu 353 butikker. Adm. direktør Kræn Østergård Nielsen byder Michael Tilsted velkommen og takker Thomas Nielsen for indsatsen. ”Thomas har stået i spidsen for en organisation, der har leveret en utrolig præstation: At udvikle et nyt koncept, modernisere og bygge over 350 discountbutikker på meget kort tid og skabt en kæde som dag for dag vinder markedsandele. Der er alt mulig grund til at takke Thomas for en kæmpe indsats,” siger Kræn Østergård Nielsen. Thomas Nielsen er også stolt over udviklingen af 365discount. ”Sammen med kollegaerne i både kæden og det øvrige Coop, har vi sk

365discount fejrer 3års fødselsdag30.8.2023 11:11:40 CEST | Pressemeddelelse

Dagligvarekæden 365discount fylder 1. september 3 år og fejrer ikke mindst, at kæden i løbet af disse første år har åbnet 353 butikker. Vi markerer selvfølgelig vores fødselsdag og holder en kæmpe fest i alle vores 365discount butikker, hvor alle kunder er inviteret til et hav af vanvittigt stærke fødselsdagspriser med priser helt ned til 3,65kr stk. Derudover er der mulighed for at deltage i en konkurrence via kædens instagramprofil, hvor tre heldige vindere kan vinde at få lov til at tømme en 365discount butik på 3 minutter. Festlighederne stopper dog ikke her for i år, for i løbet af de næste fire uger åbner vi 12 butikker mere og med åbningen af den sidste butik i 2023 når kæden lige præcis 365 butikker. Vi ses til en god fødselsdagsfest der starter i dag og varer to uger pr. dagsdato. Yderligere information: Kædedirektør Thomas Nielsen, 2095 2299

365discount fejrer 3års fødselsdag med rekord fremgang30.8.2023 11:05:51 CEST | Pressemeddelelse

Dagligvarekæden 365discount fylder 1. september 3 år. Det sker med et brag af en fødselsdagsfest, hvor man ikke mindst fejrer, at kæden i løbet af de godt 1000 dage har åbnet 353 butikker, som uge for uge vinder markedsandele. 365discount er dermed den hurtigst udrullede kæde i dansk dagligvares historie. Succesen er skabt af 9500 medarbejdere og en række markante sejre og aktiviteter: Kæden har har vundet 4 uafhængige pristjek Sat fokus på SundMoms i forbindelse med folketingsvalget, da sundhed og grønnere livsstil er en af kædens store fokusområder Været national partner på Royal Run og Ladywalk Lanceret og solgt hjertevand (kildevand) hvor overskuddet går til Hjerteforeningen Matchet værter og gæster op i julen sammen med Røde Kors med formålet at afhjælpe ensomhed i julen Sammen med Hjerteforeningen givet alle butikschefer hjerteredderkursus Lanceret en kampagne hvor kunder ved at købe deres helt almindelige dagligvareindkøb i vores butikker samlede mærker, som de kunne bytte til g

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum