Ældrekonference i god og konstruktiv ånd

Del

Kommunens første Ældrekonference satte både fokus på udfordringerne og mulige løsninger, ligesom vigtigheden af at skabe en fælles konstruktiv fortælling om ældreområdet

Louise Mehnke, formand for Social- og Sundhedsudvalget, indledte konferencen med en tale, hvor hun dels beskrev udfordringerne på området, dels gav eksempler på hvordan kommunen på mange forskellige måder finder lokale løsninger ved at arbejde innovativt.  (Foto: Per Frost Henriksen)
Louise Mehnke, formand for Social- og Sundhedsudvalget, indledte konferencen med en tale, hvor hun dels beskrev udfordringerne på området, dels gav eksempler på hvordan kommunen på mange forskellige måder finder lokale løsninger ved at arbejde innovativt. (Foto: Per Frost Henriksen) Foto: Per Frost Henriksen

Stemningen var god og rummet fyldt med konstruktive ideer og forslag til, hvordan ældreområdet i Fredensborg Kommune skal overvinde de mange udfordringer, der gælder for alle kommuner i landet. Deltagerne kom bl.a. fra Seniorrådet, Handicaprådet, Forebyggelsesrådet, Etniske Ældre, bruger-pårørenderådene, Ældre Sagen, byrådet samt ledere og tillidsvalgte på ældreområdet.

”Det var en rigtig god konference, hvor vi kom godt rundt om såvel udfordringer som muligheder. Jeg er virkelig glad for, at alle fra start gik konstruktivt til værks og satte fokus på, hvad vi kan gøre for at blive endnu bedre på ældreområdet”, siger udvalgsformand Louise Mehnke, der i sin velkomsttale både beskrev udfordringerne og gav talrige eksempler på konkrete initiativer, som er søsat for at styrke kvaliteten af ældreplejen.

”For mig er det vigtigt, at vi hele tiden tør prøve nyt og tænke anderledes. Vi overvinder kun de store udfordringer med fx rekruttering, hvis vi spiller på alle tangenter. For alle vores nabokommuner er i samme situation som os – og det gælder derfor om at ’gøre kagen større’, i stedet for blot at gå på strandhugst hos hinanden. Det er blandt derfor vi afprøver selvstyrende teams i hjemmeplejen og indfører velfærdsteknologi og robotter alle steder, hvor det giver mening”, slutter Louise Mehnke.

Efter formandens velkomst holdt seniorforsker på VIVE, Anna Amilon, et oplæg om ældreplejen nu og i fremtiden. Efterfølgende satte erhvervspsykolog Michala Schnoor fokus på, hvordan fortællingen om ældreområdet kan bidrage til at styrke området og bidrage til at forbinde de politiske visioner med hverdagslivet.

Konferencen tirsdag eftermiddag var arrangeret i anledning af kommunens nye Ældre- og Værdighedspolitik.

Kontakter

Udvalgsformand Louise Mehnke (A) tlf. 51 23 22 51

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye