Ishøj Kommune

Det Blå Flag blafrer snart over Køge Bugt

Del

Hundige Strand, Ishøj Strand, Vallensbæk Strand og Brøndby Strand har fået tildelt det Blå Flag i 2023, meddeler Friluftrådet

De kommuner, som bliver tildelt og hejser Blå Flag, viser, at de ønsker at støtte et miljømæssigt, bæredygtigt samfund med plads til friluftsliv og natur - til gavn for deres borgere og turister.

”Med det blå flag blafrende i vinden over Ishøj Strand kan vi trygt gå i vandet med en viden om, at badekvaliteten er i top. Det er et kvalitetsstempel på, at Ishøj Strand har rent badevand, høj sikkerhed, gode faciliteter som handicaptoilet og handicapvenlig adgang til strandområdet samt fokus på miljø og natur,” siger borgmester i Ishøj, Merete Amdisen.

Hvad betyder flaget?

Blå Flag-kampagnen arbejder for at beskytte og værne om hav- og kystmiljøet. Det sker ved at belønne strande, der gør en ekstra indsats for miljøet.

På en Blå Flag-strand finder du:

  • Rent badevand
  • Livrednings- og førstehjælpsudstyr samt livreddere enkelte steder
  • Nødtelefon på eller i nærheden af stranden eller dækning, så mobiltelefoner kan bruges som nødtelefon
  • Natur- og miljøformidlingsaktiviteter
  • Information om miljøforhold og naturområder
  • Toiletfaciliteter
  • Affaldsfaciliteter samt affaldssortering
  • Informationstavle

”Det er skønt, at vi igen i år kan hejse det blå flag som et synligt bevis på, at vi har fine og gode badeforhold på Brøndby Strand. Derfor kæmper vi også sammen med seks andre kommuner for at passe på Køge Bugt. For det er jo en naturperle, der har kæmpestor betydning for os alle. Og vi arbejder helt konkret på at få Køge Bugt kategoriseret som en marin naturnationalpark for at beskytte havmiljøet, så vi alle sammen fortsat kan bade og fiske og nyde naturen,” siger Kent Magelund, borgmester i Brøndby.

Selvom vandet som udgangspunkt er lige til at hoppe i, kan vejret og andre hændelser betyde, at badevandskvaliteten ændrer sig Hvis du vil følge badevandets kvalitet, kan du se badevandsvarslingen på app’en ”Badevand” eller hjemmesiden badevand.dk.

 

Hver kommune holder sin ceremoni

Det Blå Flag må hejses fra den 1. juni, og hver kommune har sin egen ceremoni for at fejre det rene badevand og den sikre strand med gode og rene faciliteter.

På Vallensbæk Strand fejres tildelingen med en ceremoni, hvor borgmester Henrik Rasmussen og formand for Klima, Teknik- og Miljøudvalget, Jan Høgskilde, hejser flaget den 5. juni kl. 10. i flagstangen ved strandkiosken Haveje.

Brøndby Strand hejser flaget ved en offentlig begivenhed torsdag den 1. juni 2023 ved Strandporten overfor Strandcaféen kl. 16.30. Der vil være tale ved borgmester Kent Magelund.
Alle er velkomne til arrangementet, hvor Brøndby Kommune byder på en is, lidt lemonade eller en kop kaffe.

Borgmester Merete Amdisen hejser flaget i Ishøj tirsdag den 13. juni. kl. 13 i Strandparken.

Hundige Strand hejser flaget ved en offentlig begivenhed fredag den 2. juni 2023 i flagstangen ved Lynghuse kl. 10 i forbindelse med indvielse af en ny naturlegeplads og gedefold i området. Der vil være tale ved formanden for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget Hans-Jørgen.
Alle er velkomne til arrangementet, hvor Ishøj Naturcenter også laver strandparksbingo og der vil være smagsprøver på Strandparkens vilde urter.

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye