Kongernes Samling

Koncert med folkemusikkvartet på Koldinghus

Del

Torsdag 1. juni kl. 15.00 kan man opleve folkemusikkvartetten ATIKA i Kirkesalen på Koldinghus. Deres repertoire spænder fra traditionel musik fra middelalderen og barokken til populære melodier fra nordisk og spansk musiktradition.

ATIKA, der har base i Aarhus, samler kunstnere fra forskellige musikalske baggrunde. De fire medlemmer af ensemblet mødtes under en fælles passion for nordiske melodier, sydlandske rytmer og traditionel musik fra middelalderen og barokken. ATIKAs repertoire forsøger at udvide eksisterende stilistiske grænser forbundet med specifikke musikgenrer.

”Til koncerten præsenteres programmet "Dos vientos", som betyder to vinde, der repræsenterer det flydende af to forskellige kulturer og traditioner: det nordiske og sydlige, det hellige og det verdslige.  Til koncerten vil man kunne mærke den konstante veksling mellem folkeligheden og den høje kunst og den mundtligt overførte musiktradition og den nedskrevne musik. Musikken viser de uendelige hemmelige nuancer af farve og rytme, krydset og næret af dette kulturelle miks. Man vil derfor opleve, at lyden er helt unik, og det skyldes en utraditionel kombination af instrumenter", siger Elena Casquete Medina fra ATIKA.

Praktisk info
Hvornår: torsdag 1. juni kl. 15.00-16.00
Hvor: Koldinghus
Pris: 150 kr. | Årskortholder: 125 kr.
Billetten er inkl. entré til Koldinghus og alle udstillinger kl. 10.00-17.00 på dagen

Køb billet her: https://www.kongernessamling.dk/koldinghus/billetter-koldinghus/?cbpid=179&siteid=rosenbor

Billeder

ATIKA giver koncert på Koldinghus 1. juni
ATIKA giver koncert på Koldinghus 1. juni
Download

Om Kongernes Samling

Kongernes Samling er organisationen bag Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Vi formidler monarkiets historie på vores tre slotte gennem udstillinger, events og vores enestående samling af malerier, møbler, klædedragter, kroner, kronjuveler og andre kulturskatte, som har tilknytning til den danske kongefamilie fra Christian 4.s regeringstid til i dag.

Følg pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kongernes Samling

H.M. Dronningen markerede historisk milepæl med privat middag på Koldinghus16.7.2023 12:21:28 CEST | Pressemeddelelse

I midten af denne måned vil Hendes Majestæt Dronningen være den længst siddende, regerende monark i Danmarkshistorien. Denne historiske milepæl valgte Dronningen at markere ved en privat middag lørdag aften 15. juli 2023 i Riddersalen på Koldinghus. I forbindelse med besøget i Kolding viste museumsdirektøren for Kongernes Samling Dronningen rundt om eftermiddagen i museets to aktuelle udstillinger: ”Flora Danica - Verdens Vildeste Stel” og ”Kongeskibet Dannebrog”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum