Designmuseum Danmark

ELLE udstiller backstage-fotografier på Designmuseum Danmark

Del

Det danske modemagasin ELLE, som i år kan fejre 15-års fødselsdag, kickstarter årets modeuge med en stor, retrospektiv udstilling af backstage-fotografier fra de forgangne modeuger. Udstillingen hedder BACKSTAGE, og alle billederne er taget af den prisvindende fotograf Lasse Bak Mejlvang. Udstillingen kan opleves hos Designmuseum Danmark fra den 8. august til den 3. september.

BACKSTAGE. Foto: Lasse Bak Mejlvang
BACKSTAGE. Foto: Lasse Bak Mejlvang BACKSTAGE. Foto: Lasse Bak Mejlvang BACKSTAGE. Foto: Lasse Bak Mejlvang

Hvert år i februar og august puster den københavnske modeuge ekstra liv i byens gader, stræder, pladser og museer, når modebranchen indtager rum og byrum med et vitalt mix af farver, former og agendaer på programmet. Det danske modemagasin ELLE har i 15 år været med, både front row til modeshows og backstage sammen med modeller, stylister og designere – og det er der nu kommet en fotoudstilling ud af, nemlig BACKSTAGE.

Udstillingen giver et retrospektivt indblik i en branche i evig udvikling – både når det gælder moden, modehusene og modellerne, som – sammen med den københavnske modeuge – spiller hovedrollerne i BACKSTAGE. Fotograf Lasse Bak Mejlvang har igennem 15 år fanget og dokumenteret de flygtige øjeblikke mellem to shows, livet i backstage-området eller byrummet, og det er disse unikke øjebliksbilleder, som kan opleves i museumshaven på Designmuseum Danmark.  

BACKSTAGE viser desuden moden og modehusenes store udvikling igennem de seneste 15 år. I stedet for et fokus på de store kollektioner og velkendte navne, omfavner modebranchen i dag også mindre, selvstændige designere og brands. Og når det handler om diversitet hos modellerne, tegner den københavnske modeuge ligeledes en af de mest diverse modelprofiler i verden – på tværs af etnicitet, kropstype og alder.

Moden har altid været omdrejningspunktet for ELLE, fordi den afspejler det samfund, som vi lever i. Mode fortæller historie. Mode optager os alle i en eller anden grad. Moden, og den måde vi klæder os på, er med til at definere, hvem vi er, og hvad vi skal. Mode kan også være en måde at vise respekt på, en måde at udtrykke vores ’state of mind’ eller en måde at lege på. Og modebranchen involverer mange kreative mennesker, der hver dag står op for at gøre deres ypperste – fra designere og produktionsansvarlige til modeller, influencere, stylister og modemagasiner,” siger Cecilie Ingdal, der er ansvarshavende chefredaktør for ELLE, og fortsætter;

Det er alt dette, som vi gerne vil skildre i udstillingen BACKSTAGE. Alle de kræfter, der er involveret i at få tøjet til at tage sig bedst muligt ud i det øjeblik, hvor det skal præsenteres for offentligheden. For os har det været en stor drøm at lade udstillingen udfolde sig netop på Designmuseum Danmark i hjertet af København – en lokation, der flere gange på smukkeste vis har dannet ramme om modeugen.”

Designmuseum Danmarks direktør Anne-Louise Sommer udtaler:

Mode og design hænger uløseligt sammen. Designmuseum Danmark har i mere end 125 år samlet mennesker om godt design og innovativ formgivning, og derfor har moden gentagne gange indtaget museets sale – fra modeskaberen Erik Mortensen i 2016 til Nicholas Nybro senere i år. BACKSTAGE giver et unikt indblik i en branche i rivende udvikling, og vi er utrolig glade for, i samarbejde med ELLE, at kunne præsentere vores gæster for Lasse Bak Mejlvangs stemningsfulde øjebliksbilleder fra 15 års modeuger i København – med vores grønne museumshave som ramme.

BACKSTAGE kan opleves i museumshaven i museets åbningstid i hele udstillingsperioden – fra den 8. august til den 3. september 2023. Det er gratis at besøge udstillingen og kræver ikke billet til museet.

Nøgleord

Kontakter

For mere information, kontakt venligst:

Billeder

BACKSTAGE. Foto: Lasse Bak Mejlvang
BACKSTAGE. Foto: Lasse Bak Mejlvang
Download
BACKSTAGE. Foto: Lasse Bak Mejlvang
BACKSTAGE. Foto: Lasse Bak Mejlvang
Download
BACKSTAGE. Foto: Lasse Bak Mejlvang
BACKSTAGE. Foto: Lasse Bak Mejlvang
Download
BACKSTAGE. Foto: Lasse Bak Mejlvang
BACKSTAGE. Foto: Lasse Bak Mejlvang
Download
BACKSTAGE. Foto: Lasse Bak Mejlvang
BACKSTAGE. Foto: Lasse Bak Mejlvang
Download
BACKSTAGE. Models Diary. Nadja Bender på sit hotelværelse
BACKSTAGE. Models Diary. Nadja Bender på sit hotelværelse
Download

Om Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international industriel design, kunstindustri og kunsthåndværk. 

Følg pressemeddelelser fra Designmuseum Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Designmuseum Danmark

Ny udstilling på Designmuseum Danmark udforsker sporene af en klode i forandring15.6.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Den 28. juni åbner Designmuseum Danmark en udstilling, der inviterer publikum til at gå på nysgerrig opdagelse i vores fælles fortid, nutid og fremtid. Gennem sanselige digitale animationer, gletsjerlignende skulpturer og virtuelle landskaber skabt af unge designere og arkitekter sætter udstillingen ENDANGERED SPACES & SPECIES spot på de steder og arter, som forsvinder på grund af menneskets overforbrug af jordens ressourcer og dermed også på en klode i forandring.

Fra mine til museum: ny udstilling om Grønlands guld og rubiner på Designmuseum Danmark8.6.2023 12:26:23 CEST | Pressemeddelelse

På Grønlands nationaldag den 21. juni åbner Designmuseum Danmark en udstilling, som tager publikum med på en rejse tur/retur til Grønlands undergrund, der gemmer på både guld og rubiner. ROCKS OF GREENLAND – KALAALLIT NUNAAT ROCKS følger de ædle metaller fra de brydes i minerne til de funkler som smykker eller kunstværker i museets montrer, men ser også nærmere på minedriftens indflydelse på naturen og det grønlandske samfund.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum