Molslinjen A/S

Regn den selv ud: Færge eller Fyn?

Del

Det er stort set altid billigere at tage færgen mellem Aarhus og Odden end at sidde bag rattet hele vejen på de jyske motorveje. Sådan har det i årevis lydt i reklamer for Molslinjens færger over Kattegat. Men nu tilbyder Molslinjen bilister selv at udregne, hvor meget de sparer ved at være i god tid.

 

Molslinjen er en genvej mellem Jylland og Sjælland, og fra langt de fleste steder er der både penge og kilometer at spare, hvis du køber din billet i god tid. Men regnestykket er svært, og derfor lancerer Molslinjen nu en beregner på hjemmesiden, hvor bilister kan få et estimat på, hvad de kan spare i penge og kilometer.

”Det er selvfølgelig ikke noget helt nemt regnestykke, og vi er nødt til at lægge en del faste parametre ind i beregneren – men det er vores bud på den mest sandfærdige måde at regne det på – og så må bilisterne vurdere, om det er færge eller Fyn, som giver mest værdi for dem”, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Beregneren bruger Google Maps til at udregne den hurtigste rute, og så lægges der tal ind for den billigste billet til Molslinjen kombineret med den billigste overfart på Storebælt og FDM’s udregning af den laveste udgift for en kørt kilometer.

”Vores beregner tager ikke højde for tid og eventuelt kø på vejene – kun den konkrete sparede udgift samt antallet af sparede kilometer, hvor bilen står stille på færgen”, siger Jesper Skovgaard. Han er godt klar over, at bilister vil granske beregnerens metode og resultater – men han tror også at nogle vil blive overraskede:

”Vi går planken ud her. Vi fremlægger så åbent, som vi kan, regnestykket på penge og kilometer, hvis du booker i god tid. Det er klart, at hvis man rejser fra Padborg til København og kan spare tre kroner og 19 kilometer ved at tage færgen – så er det ikke helt sikkert, at det regnestykke går op for den enkelte bilist – men fra andre byer i Jylland eller på Sjælland vil der faktisk være en del at spare – også selv om man ikke lige kan finde den billigste billet”, siger Jesper Skovgaard.

Beregneren findes på Molslinjens hjemmeside fra i dag onsdag den 24. maj.

Kontakter

Billeder

Der kan sagtens være både penge og kilometer at spare ved at tage færgerne. Nu kan alle selv regne ud, hvad der kan betale sig: Færge eller Fyn?
Der kan sagtens være både penge og kilometer at spare ved at tage færgerne. Nu kan alle selv regne ud, hvad der kan betale sig: Færge eller Fyn?
Download

Links

Om Molslinjen:

Molslinjen er Danmarks største indenrigs færgeselskab. Med en flåde på 15 skibe driver selskabet i alt ni ruter fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen. I 2023 overtog Molslinjen det Helsingborgbaserede rederi, ForSea med ruten mellem Helsingør og Helsingborg. Tilsammen har færgerne mere end 15 millioner gæster årligt. Ruterne Aarhus – Odden, Ebeltoft – Odden og Rønne – Ystad betjenes af nogle af verdens største katamaran-færger, og det gør Molslinjen til et af verdens største hurtigfærge-rederier. I samarbejde med Herning Turist driver Molslinjen busruten Kombardo Expressen. Den kører direkte til København fra Aarhus, Randers, Aalborg, Holstebro, Herning, Silkeborg og Rønne samt en række andre jyske byer.

Molslinjen beskæftiger i dag mere end 1800 medarbejdere. Mere info: www.molslinjen.dk

CSR: Molslinjen Commitment / Molslinjen Code of Conduct for Business Relationships.

Følg pressemeddelelser fra Molslinjen A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Molslinjen A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum