Fynske Bank

Fynske Bank bag historisk kvartalsregnskab

Del
Fynske Bank kommer ud af årets første kvartal med det bedste resultat i bankens historie og opjusterer forventningerne til årsresultatet.

Fynske Bank har fået en historisk stærk start på 2023.

Regnskabet for årets første tre måneder lander på et resultat før skat på 54,5 mio. kr. og er dermed det bedste kvartalsregnskab i bankens historie. I samme periode sidste år lød resultatet før skat på 0,7 mio. kr.

Den positive udvikling skyldes ifølge adm. direktør Henning Dam, at Fynske Bank har oplevet en positiv udvikling i særligt udlån. Her svarer fremgangen til en vækst på 10,7 procent.
De stigende markedsrenter har også medført stigende renteindtægter, ligesom banken får positive kursreguleringer på sin obligationsbeholdning.

”Med et så stærkt regnskab er der naturligvis god grund til, at vi husker at hæve armene. Vi ser en glædelig og meget tilfredsstillende udvikling i særligt vores udlån med en rigtig flot vækst på mere end 10 procent. Væksten her er drevet af vores erhvervskunder, men vi oplever også vækst i privatsegmentet,” siger Henning Dam og fortsætter:

”Samtidig er vi begunstiget af stigende renteindtægter, fordi markedsrenterne har været stigende. Det betyder også, at hvor vi i de seneste år har måtte tage nogle slag på grund af vores lidt konservative likviditetsplacering i obligationer, så bliver vi nu belønnet for det.”

Det påvirker også forventningerne til årets resultat, som opjusteres til 140-165 mio. kr.

Testvindende boligkredit
 
Ifølge Henning Dam er forudsætningen for den positive fremdrift, at Fynske Bank har en kompetent og serviceorienteret medarbejdergruppe og kan tilbyde attraktive produkter.

Direktøren fremhæver da også sine mange kolleger og glæder sig over, at bankens Boligkredit i maj er blevet fremhævet som det bedste produkt i en uvildig test hos Forbrugerrådet Tænk.

”Vi ser det afgjort som et kvalitetsstempel af vores Boligkredit, at vi har vundet ”Bedst i Test”, og det viser, at vores produkter er attraktive både målt på kvalitet og pris. Vi skal samtidig huske på, at der bag vores produkter står en masse dygtige og hårdtarbejdende kolleger, som også fortjener en stor tak for deres indsats for banken,” siger Henning Dam.

Kort om Fynske Bank
Fynske Bank har 9 filialer på Fyn og i Trekantområdet. Hovedkontoret ligger i Svendborg med sæde for bestyrelse og direktion. Banken beskæftiger i dag 170 medarbejdere. Mere information på www.fynskebank.dk

For yderligere information, kontakt venligst:
Adm. direktør Henning Dam, tlf. 62176500 eller 23437425

Pressefoto:
Fotos kan downloades fra https://www.fynskebank.dk/presse/

Vedhæftede filer

Information om Fynske Bank

Fynske Bank
Centrumpladsen 19
5700 Svendborg

https://www.fynskebank.dk/
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye