Coop Danmark A/S

Nye tal fra Coop: Danskernes indkøbsvaner giver positiv klimaeffekt

Del
Tal fra Coop viser, at CO2-udledningen fra den gennemsnitlige solgte vare i 2022 er reduceret med lidt over én procent. Det har ført til en samlet reduktion på 50.000 ton CO2 i Coops udledning, og den positive udvikling ser ud til at forsætte i 2023. Der bliver lagt mere grønt og mindre kød i kurven, og indkøbene bliver bedre planlagt. Danskerne handler med andre ord mere klimavenligt.
Danskernes indkøbsvaner giver positiv klimaeffekt. (Foto: Coop Danmark)
Danskernes indkøbsvaner giver positiv klimaeffekt. (Foto: Coop Danmark)

Inflation og prisstigninger har påvirket danskernes indkøbsvaner, og forbrugerne tænker en ekstra gang over, hvad de lægger i indkøbskurven. Det er blevet populært at gå i discountbutikker for at sikre lave priser og gode tilbud, og i medierne har man i den forbindelse kunne støde på påstanden om, at danskerne tænker mere på deres pengepung end klimaet, når de handler. Og at de derfor er mindre tilbøjelige til at træffe klimarigtige valg. Men faktisk har danskernes indkøbsvaner haft en positiv klimaeffekt.

Kigger man salgstallene for Coops butikker i 2022, kan man se, at CO2-udledningen fra den gennemsnitlige solgte fødevare faldt med over én procent. Det svarer til en samlet reduktion på 50.000 ton CO2. Og det skyldes i høj grad danskernes ændrede indkøbsvaner, forklarer Jonas Engberg, klimachef i Coop. Han siger:

”Kunderne vælger mere grønt og mindre kød. Derfor er 2022 det år siden 2020, hvor vi ser den største sænkning i udledningen fra de fødevarer, vi sælger, og den gode udvikling ser ud til at forsætte i 2023. Det er vigtigt, for vi har alle en opgave med at sænke klimaaftrykket fra vores forbrug. Det er også væsentligt for Coop, at vi nærmer os målsætningerne i vores klimaplan, som bevirker, at vi skal reducere klimabelastningen fra den gennemsnitlige solgte fødevare med 21,3 procent i 2023, målt fra 2019.”

Målrettet klimaindsats i Coop

Danskernes ændrede indkøbsvaner er ikke blot et udslag af stigende fødevarepriser som følge af inflationen. Coop har sat gang i en lang række initiativer i årenes løb for at få forbrugerne til at tænke mere klimabevidst, når de handler. Et eksempel er Coops app, der benyttes af en halv million kunder hver uge; her kan man se klimaaftrykket for de varer, man køber.

Et andet eksempel er madprogrammet GoCook, som siden 2006 har sendt gratis råvarekasser med grøntsager til elever i 4. til 8. klasse samt undervisningsmaterialer og opskriftshæfter med grønsagsretter. 160.000 skolebørn fra 6.700 skoleklasser lavede grøn mad med Smagekassen i 2022.

Et tredje eksempel er Klima Kvickly, Coops klima-laboratorie i Aarhus. Her afprøver Coop forskellige tiltag, der guider kunderne til at træffe klimavenlige beslutninger, når de køber ind. Et af initiativerne er mærket Tag den forreste. Mærket er blevet testet i et år, og det har reduceret butikkens madspild med mere end 50 procent. Nu er det blevet rullet ud på landsplan i kæderne Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen.

I Klima Kvickly er der i tillæg til Tag den Forreste udviklet en række andre tiltag, som tilsammen har ført til, at klimaaftrykket fra den gennemsnitlige solgte vare i butikken over det sidste år er reduceret med 14 procent. Tiltagene skal gradvist rulles ud i Coops butikker, og de skal medvirke til at fastholde den nedadgående tendens i klimapåvirkningen fra danskernes forbrug af fødevarer.

Nøgleord

Kontakter

Jonas Engberg, klimachef i Coop
26 79 91 53
jonas.engberg@coop.dk


eller


Emil Ulrichsen, senior kommunikationsrådgiver i Coop
26 66 90 68
emil.birkving.ulrichsen@coop.dk

Billeder

Danskernes indkøbsvaner giver positiv klimaeffekt. (Foto: Coop Danmark)
Danskernes indkøbsvaner giver positiv klimaeffekt. (Foto: Coop Danmark)
Download
CO2-udledningen fra den gennemsnitlige solgte fødevare faldt med over én procent i Coops butikker i 2022. (Foto: Coop Danmark)
CO2-udledningen fra den gennemsnitlige solgte fødevare faldt med over én procent i Coops butikker i 2022. (Foto: Coop Danmark)
Download
Jonas Engberg, klimachef i Coop. (Foto: Coop Danmark)
Jonas Engberg, klimachef i Coop. (Foto: Coop Danmark)
Download

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

43864386

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Coop klar med næste bølge af prisfald12.9.2023 08:59:37 CEST | Pressemeddelelse

I dag - tirsdag den 12. september - og ugen efter den 19. september sænker Coop, Kvickly/SuperBrugsen, priserne på 163 forskellige varer. Det er dermed den anden bølge af prisfald efter Inflationskrisen. Den første var prisfald på mælk den 13. og 20. juni på henholdsvis Arla og Thise-produkter, ca. 80 i alt. Coop forventer, at der snart kommer en 3. bølge. ”Vi har lige nu forhandlinger med de fleste af vores leverandører. Hos mange møder vi forståelse for kravet om lavere priser efter, at energiomkostningerne er faldet. Men vi må også erkende, at der er nogle, der mener, at de kan fastholde deres høje indkøbspriser,” siger kategoridirektør Jeff Salter. ”Det vil vi ikke acceptere. Vores kunder har en hel forståelig forventning om lavere priser efter Inflationskrisen. Derfor er leverandørerne generelt nødt til at sænke deres priser, så vi kan fortsætte prisfaldene over for vores kunder,” siger Jeff Salter. De aktuelle prisfald kommer efter, at Coop at i sidste måned introducerede prispro

Ny direktør for 365discount31.8.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Kædedirektør for 365discount Thomas Nielsen stopper for at blive ny adm. direktør for supermarkedskoncernen, Løvbjerg. Som hans afløser har Coop udpeget Michael Tilsted, der for nyligt kom til Coop efter en 10 år lang karriere i Salling Group, bl.a. som finansdirektør, driftsdirektør og strategidirektør for Netto. 365discount blev grundlagt for tre år siden og har siden været Danmarks hurtigst voksende kæde med nu 353 butikker. Adm. direktør Kræn Østergård Nielsen byder Michael Tilsted velkommen og takker Thomas Nielsen for indsatsen. ”Thomas har stået i spidsen for en organisation, der har leveret en utrolig præstation: At udvikle et nyt koncept, modernisere og bygge over 350 discountbutikker på meget kort tid og skabt en kæde som dag for dag vinder markedsandele. Der er alt mulig grund til at takke Thomas for en kæmpe indsats,” siger Kræn Østergård Nielsen. Thomas Nielsen er også stolt over udviklingen af 365discount. ”Sammen med kollegaerne i både kæden og det øvrige Coop, har vi sk

365discount fejrer 3års fødselsdag30.8.2023 11:11:40 CEST | Pressemeddelelse

Dagligvarekæden 365discount fylder 1. september 3 år og fejrer ikke mindst, at kæden i løbet af disse første år har åbnet 353 butikker. Vi markerer selvfølgelig vores fødselsdag og holder en kæmpe fest i alle vores 365discount butikker, hvor alle kunder er inviteret til et hav af vanvittigt stærke fødselsdagspriser med priser helt ned til 3,65kr stk. Derudover er der mulighed for at deltage i en konkurrence via kædens instagramprofil, hvor tre heldige vindere kan vinde at få lov til at tømme en 365discount butik på 3 minutter. Festlighederne stopper dog ikke her for i år, for i løbet af de næste fire uger åbner vi 12 butikker mere og med åbningen af den sidste butik i 2023 når kæden lige præcis 365 butikker. Vi ses til en god fødselsdagsfest der starter i dag og varer to uger pr. dagsdato. Yderligere information: Kædedirektør Thomas Nielsen, 2095 2299

365discount fejrer 3års fødselsdag med rekord fremgang30.8.2023 11:05:51 CEST | Pressemeddelelse

Dagligvarekæden 365discount fylder 1. september 3 år. Det sker med et brag af en fødselsdagsfest, hvor man ikke mindst fejrer, at kæden i løbet af de godt 1000 dage har åbnet 353 butikker, som uge for uge vinder markedsandele. 365discount er dermed den hurtigst udrullede kæde i dansk dagligvares historie. Succesen er skabt af 9500 medarbejdere og en række markante sejre og aktiviteter: Kæden har har vundet 4 uafhængige pristjek Sat fokus på SundMoms i forbindelse med folketingsvalget, da sundhed og grønnere livsstil er en af kædens store fokusområder Været national partner på Royal Run og Ladywalk Lanceret og solgt hjertevand (kildevand) hvor overskuddet går til Hjerteforeningen Matchet værter og gæster op i julen sammen med Røde Kors med formålet at afhjælpe ensomhed i julen Sammen med Hjerteforeningen givet alle butikschefer hjerteredderkursus Lanceret en kampagne hvor kunder ved at købe deres helt almindelige dagligvareindkøb i vores butikker samlede mærker, som de kunne bytte til g

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum