Stort kostume- og maskeringsseminar på Det Kongelige Teater
Workshops med patinering af blod, sved og spildt mad, overdådig dekoration med perler og bånd, bygning af et musehoved, silkeblomst-teknikker, tilpasning af parykker samt haute couture-kjolens hemmeligheder og trikotets forunderlige verden er nogle af de mange kurser og workshops, som de mellem 150-200 deltagere fra kostume- og maskeringsbranchen i hele Norden kommer til at deltage i, når de gæster Kost&Mask-seminaret på Det Kongelige Teater den 1.-3. juni 2023.
Kost&Mask-seminaret giver specialister og fagfolk indenfor skrædderi, hattefremstilling og maskering en unik mulighed for faglig udvikling, videndeling og inspiration inden for de særlige discipliner. Det var en stor succes, da Det Kongelige Teater i 2015 for første gang afholdt de tre dages seminar, og derfor gentages Kost&Mask-seminaret i år med tre fagligt inspirerende dage med mange spændende og forskellige kursus- og workshoptilbud.
”Inden for teater- og skrædderbranchen findes en enorm mængde af erfaring og viden, som er vigtig at dele teatrene imellem, men også med de små selvstændige, der ikke har samme muligheder og netværk som de store teatre. Det Kongelige Teater har som hele Danmarks teater en forpligtigelse til at dele ud af den viden, som vi til dagligt har mulighed for at tilegne os og arbejde med. Derfor åbner vi værkstederne i alle vores tre huse og inviterer i samarbejde med Den Jyske Opera og Odense Teater til tre dage med videndeling, så vi kan inspirere og hjælpe hinanden.” Magnus Tougaard, tilskærer og projektleder på Det Kongelige Teaters skræddersal
Seminar og workshops
Til Kost & Mask-seminaret er den første af de tre dage en fælles seminardag. De to følgende dage består af forskellige kurser og workshops, som de mange deltagere fra hele Norden kan deltage i. På seminardagen vil der være indlæg om flere forskellige discipliner – blandt andet taler operachef Elisabeth Linton og scenograf og kostumedesigner Astrid Lynge Ottosen om samarbejdet mellem instruktør og kostumedesigner, herreskrædder Zach Pinsent giver et indblik i historisk herretøj og blomsterkunstner Marianne Eriksen Scott-Hansen fortæller om overdådige blomster i papir og silke.
Specialister deler viden og faglighed
Underviserne på kursusholdene består af dygtige medarbejdere på Det Kongelige Teater, som har specialer inden for patinering, masker, parykker, trikot og historiske kostumer samt eksterne specialister, bl.a. 92-årige Kitty Korndal, som underviser i drapering, Effi Pingel, som underviser i silkeblomster, søstrene Birgit og Bente Hallstein, der er specialister i haute couture og overdådig dekoration samt Charlotte Østergaard, som underviser i plisserings- og shiboriteknikker.
Det fællesnordiske seminar bliver til i samarbejde mellem Det Kongelige Teater, Den Jyske Opera og Odense Teater.
Kontakter
Louise PedersenPR- og presseansvarlig og intern kommunikation
Tlf:+45 40 53 00 35lope@kglteater.dkBilleder
Information om Det Kongelige Teater
Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater
Døden går i tåspidssko i Peer Gynt16.12.2024 07:37:43 CET | Pressemeddelelse
Dans og ord flettes sammen i Anja Behrens' iscenesættelse af Henrik Ibsens klassiker 'Peer Gynt'. I samarbejde med Dansk Danseteater dykker skuespillere og dansere ned i Peer Gynts mørke sind i en brutal og poetisk forestilling om magtbegær og omsorgssvigt.
Sangpræstationerne er i centrum i dronningedrama om passion, magt og mord10.12.2024 13:01:38 CET | Pressemeddelelse
Der er lagt op til en sangerfest, når Donizettis enestående bel canto-opera Maria Stuarda for første gang kan opleves i Operaen med de Reumert-belønnede operasolister, Gisela Stille og Elisabeth Jansson sammen med den prisvindende tenorkomet Galeano Salas.
Få billetter tilbage5.12.2024 13:13:56 CET | Pressemeddelelse
Nøddeknækkeren er Aarhus’ juletradition.
Barnet i centrum - ny organisering af børneområdet på Det Kongelige Teater4.12.2024 12:30:05 CET | Pressemeddelelse
Det Kongelige Teater samler hele børneområdet under et samlet direktørområde. Balletskolens ledelse skal fremadrettet referere til udviklings- og børnedirektør, Dorthe Paulli, og får fra efteråret 2025 tilknyttet et balletskoleråd.
Kunstnere og medarbejdere på Det Kongelige Teater hædret med kongelige ridderordener3.12.2024 13:48:53 CET | Pressemeddelelse
Traditionen tro overrakte teaterchef Kasper Holten i dag kongelige ridderordener til kunstnere og medarbejdere på Det Kongelige Teater.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum