Stort kostume- og maskeringsseminar på Det Kongelige Teater
Workshops med patinering af blod, sved og spildt mad, overdådig dekoration med perler og bånd, bygning af et musehoved, silkeblomst-teknikker, tilpasning af parykker samt haute couture-kjolens hemmeligheder og trikotets forunderlige verden er nogle af de mange kurser og workshops, som de mellem 150-200 deltagere fra kostume- og maskeringsbranchen i hele Norden kommer til at deltage i, når de gæster Kost&Mask-seminaret på Det Kongelige Teater den 1.-3. juni 2023.
Kost&Mask-seminaret giver specialister og fagfolk indenfor skrædderi, hattefremstilling og maskering en unik mulighed for faglig udvikling, videndeling og inspiration inden for de særlige discipliner. Det var en stor succes, da Det Kongelige Teater i 2015 for første gang afholdt de tre dages seminar, og derfor gentages Kost&Mask-seminaret i år med tre fagligt inspirerende dage med mange spændende og forskellige kursus- og workshoptilbud.
”Inden for teater- og skrædderbranchen findes en enorm mængde af erfaring og viden, som er vigtig at dele teatrene imellem, men også med de små selvstændige, der ikke har samme muligheder og netværk som de store teatre. Det Kongelige Teater har som hele Danmarks teater en forpligtigelse til at dele ud af den viden, som vi til dagligt har mulighed for at tilegne os og arbejde med. Derfor åbner vi værkstederne i alle vores tre huse og inviterer i samarbejde med Den Jyske Opera og Odense Teater til tre dage med videndeling, så vi kan inspirere og hjælpe hinanden.” Magnus Tougaard, tilskærer og projektleder på Det Kongelige Teaters skræddersal
Seminar og workshops
Til Kost & Mask-seminaret er den første af de tre dage en fælles seminardag. De to følgende dage består af forskellige kurser og workshops, som de mange deltagere fra hele Norden kan deltage i. På seminardagen vil der være indlæg om flere forskellige discipliner – blandt andet taler operachef Elisabeth Linton og scenograf og kostumedesigner Astrid Lynge Ottosen om samarbejdet mellem instruktør og kostumedesigner, herreskrædder Zach Pinsent giver et indblik i historisk herretøj og blomsterkunstner Marianne Eriksen Scott-Hansen fortæller om overdådige blomster i papir og silke.
Specialister deler viden og faglighed
Underviserne på kursusholdene består af dygtige medarbejdere på Det Kongelige Teater, som har specialer inden for patinering, masker, parykker, trikot og historiske kostumer samt eksterne specialister, bl.a. 92-årige Kitty Korndal, som underviser i drapering, Effi Pingel, som underviser i silkeblomster, søstrene Birgit og Bente Hallstein, der er specialister i haute couture og overdådig dekoration samt Charlotte Østergaard, som underviser i plisserings- og shiboriteknikker.
Det fællesnordiske seminar bliver til i samarbejde mellem Det Kongelige Teater, Den Jyske Opera og Odense Teater.
Kontakter
Louise PedersenPR- og presseansvarlig og intern kommunikation
Tlf:+45 40 53 00 35lope@kglteater.dkBilleder
Information om Det Kongelige Teater
Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater
Fejrer 25-års jubilæum med farvel til scenen18.9.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Kongelig operasanger Palle Knudsen har flere gange i sit liv taget modige sceneskift. Nu er han nyudnævnt chef for Den Kongelige Operas solistensemble og siger farvel til sin scenekarriere med 25-års jubilæum i Mozarts Tryllefløjten.
La clemenza di Tito – Mozart’s very human opera15.9.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mozart was only 35 years old when he composed what was to become his last opera seria, but by then he had already been composing for 30 years. His dramatic opera La clemenza di Tito about lust for power and forgiveness overflows with masterful music that is both crystal clear and guided by psychological depth.
Skotsk symfoni og Sylfiden danses til ære for Erik Aschengreen15.9.2023 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Den Kongelige Ballet mindes Erik Aschengreen ved at tilegne en forestilling til den legendariske balletformidler.
Søren Hagens Ghita Nørby-portræt overdraget til Det Kgl. Teater14.9.2023 18:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I dag blev Det Kgl. Teaters permanente kunstsamling udvidet med et helt særligt maleri af en af dansk skuespilkunsts største navne – nemlig Søren Hagens portræt af Ghita Nørby i rollen som den græske gudinde Athene. Værket, som har en værdi af 250.000 kr., blev overdraget af Søren Hagen og Galleri Christoffer Egelund. Overdragelsen blev markeret med en festlig reception i Skuespilhusets foyer, som både Søren Hagen og Ghita Nørby deltog i.
Det Kongelige Teater præsenterer: SOM I HIMLEN14.9.2023 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Skandinaviens største musicalhit, SOM I HIMLEN, kan for første gang opleves i Danmark, når den får premiere den 18. november i Operaen med et stjernespækket cast. Publikum kan glæde sig til at opleve den hjertevarme musical med Maria Lucia Heiberg Rosenberg, Carsten Svendsen, Sicilia Gadborg Høegh og Cecilie Stenspil i musikalske ørehængere som ‘Gabriellas sang’ og ‘Den tid jeg har’.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum