Hjerteforeningen

Positive tiltag i dagens sundhedspakke

Del

Hjerteforeningen glæder sig over flere af tiltagene i dagens sundhedspakke.

Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.
Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen. Kristian Brasen/Hjerteforeningen Ingen restriktioner

Med dagens sundhedspakke sætter regeringen et tiltrængt fokus på sundhedsvæsenet. Der afsættes yderligere midler til først og fremmest en ekstraordinær indsats på kræftområdet, men der er også blik for, at det nære sundhedsvæsen, kvaliteten i kommunerne, sammenhængen i patientforløbene og behandlingen tæt på borgerens hjem skal styrkes.

- I Hjerteforeningen har vi fuld forståelse for, at der er behov for en akut, ekstraordinær indsats på kræftområdet, men vi glæder os samtidig over, at også livstruende sygdomme generelt nævnes. For Hjerteforeningen er det vigtigt, at vi ser sundhedsvæsenet samlet set, og vi har store forventninger til struktur- og robusthedskommissionernes arbejde, siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.

- Men også planerne om en ny patientrådgivning for patienter med livstruende sygdomme, hvor svækkede patienter kan få rådgivning og hjælp til at gå i dialog med det relevante sygehus og vejledning om deres behandlingsforløb og rettigheder, er et positivt tiltag. Vi kender det selv fra vores egen Hjertelinje, hvor hjertepatienter igennem en årrække har kunnet få rådgivning og vejledning i forbindelse med deres hjertesygdom. Det er vores erfaring, at det er en stor hjælp for mennesker, der står i en svær situation, og vi bidrager gerne med viden til udviklingen af patientrådgivningen, siger Anne Kaltoft.

I Hjerteforeningen glæder man sig også over, at ministrene på pressemødet i forbindelse med lanceringen af sundhedspakken satte fokus på social og geografisk ulighed og en øget sammenhæng i sundhedsvæsenet.

- Dagens sundhedspakke løser dog på ingen måde samlet set de store udfordringer, det danske sundhedsvæsen står over for. Det er af stor vigtighed, at der kontinuerligt er fokus på at få gennemført strukturelle forandringer af og prioriteringer i sundhedsvæsenet, så det bliver muligt at imødegå en demografisk udvikling, hvor vi bliver ældre og ældre og dermed også vil få flere kroniske sygdomme, siger Anne Kaltoft.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye