Ombold

Socialt udsatte mennesker indtager Ofelia Plads til kæmpe fodboldfest

Del

Den 25. maj danner Ofelia Plads ramme om et kæmpe et festfyrværkeri af fodboldlækkerier, fællesskab og fodboldglæde, når OMBOLD afholder Det Åbne Københavnske Mesterskaber i gadefodbold for mennesker, der kæmper med hjemløshed, stofmisbrug og psykiske sårbarhed.

Hele 32 hold har meldt deres ankomst til OMBOLDs traditionsrige og imødesete Københavnsmesterskab i gadefodbold. Det betyder, at over 250 spillere, der kæmper med udfordringer som hjemløshed, stofmisbrug og psykisk sårbarhed, vil være med til at forvandle Ofelia Plads til et fodboldmekka, hvor fællesskabet og sammenholdet vil være i centrum.

Selvom der er tale om Københavnsmesterskabet, vil man ikke ”kun” kunne opleve fodboldlækkerier fra spillere på københavnske hold. Hold fra hele Sjælland, Fyn og Jylland trækker også i fodboldtøjet denne dag, og det er faktisk mere reglen end undtagelsen, at OMBOLDs mesterskaber trækker spillere til fra hele Danmark. Fremmødet er altid stort og geografisk bredt.

- OMBOLD-mesterskaber er et højdepunkt for mig og holdet. Det er noget vi træner henimod og et frirum for dagligdagens trummerum. Det er skønt at mødes med spillerne fra de andre hold og derfor prøver vi at være med til alle OMBOLD-mesterskaberne, fortæller Rene Hansen fra Krammeholdet, der er holdleder for et Københavnsk hold, der i år har spillet med i Forårsstævnet i Odense og Sjællandsmesterskaber i Sorø.

Kulturministeren åbnet mesterskabet

Fællesskabet og de gode oplevelser er i højsædet, når OMBOLD afvikler mesterskaber. Det handler først og fremmest om at være med, og det er jo netop det, som idræt handler om. Og med på dagen er også Kulturminister, Jakob Engel-Schmidt. Ministeren vil holde åbningstale og sparke det store arrangement, og fodbold og fællesskab har en særlig plads i kulturministerens hjerte:

- Sport er for alle; store som små og alle sociale lag. Fodbold kan skabe en helt særlig livslyst og glæde, som er svær at matche. OMBOLDs arbejde er et rigtigt godt eksempel på, at idræt kan samle os og skabe fællesskaber, uanset hvor i livet man befinder sig, og selvom det har nogle krumspring. Jeg glæder mig helt vildt til at åbne det her skønne arrangement med en masse fantastiske deltagere, siger kulturminister Jakob Engel-Schmidt.

Fodbold, forandring og fællesskab

En fællesnævner for spillerne, der stiller op til mesterskaberne, er, at de ikke passer ind i den traditionelle foreningsidræt, men gerne vil spille fodbold og være sociale med ligesindede. I OMBOLD bliver alle spillere set som engagerede mennesker, der er en del af et landsdækkende fodboldfællesskab, hvor man bidrager ved at være fodboldspiller, heppe på holdene eller udføre frivilligopgaver.

Fodbold skaber fællesskaber og vi kan se at fællesskaber er med til at skabe positive livsforandringer for vores spillere, der ofte har en masse problemer at slås med. Tilslutningen til vores aktiviteter og stævner, i særdeleshed KM, er stor og det viser, at udsatte mennesker både kan og vil være en del af idrætsfællesskaber, hvis rammerne er tilpasset deres behov. fortæller Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD

Praktisk info

Tid og sted:
Torsdag den 25. maj fra 10.00-16.00 på Ofelia Plads i København.

Kontakter

Ombold

NGO’en OMBOLD er et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte og mennesker ramt af hjemløshed, som danner grobund for positiv udvikling i forhold til fysisk og mental sundhed, nye venskaber og øget livskvalitet.

Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 15.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger, via vores åbne lokale træninger, stævner og AsfaltLigaen.

Følg pressemeddelelser fra Ombold

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ombold

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye