3F

3F: Skuffende, at Reformkommissionen vil forringe arbejderens vilkår for uddannelse

Del
Der er både surt og sødt i Reformkommissionens tredje rapport, men det er bekymrende, at man vil udfase muligheden for revalidering for syge og tilskadekomne lønmodtagere.

Reformkommissionen er galt på den, når de i deres sidste delrapport skriver, at revalidering skal udfases, fordi borgerne kan få uddannelse via andre ordninger. Ordninger med dårligere vilkår.

”Det er skuffende, at kommissionen lægger op til at aflive ydelser, som kommer faglærte og ufaglærte til gavn. Det ville klæde vores samfund, hvis vi i stedet styrkede de tiltag, som giver dem, der slider mest, bedre muligheder for at blive på arbejdsmarkedet,” siger Lene Krabbe Dahl, forbundssekretær i 3F.

”Det er afgørende, at vores medlemmer kan få tilbuddet om revalidering, altså en ny uddannelse, hvis de kommer ud for en ulykke eller bliver syge, så de ikke kan varetage deres nuværende arbejde. Hvis Reformkommissionens forslag bliver indfaset, kan 3F’s medlemmer risikere at skulle gå fra hus og hjem, hvis de skal gå fra et fuldtidsjob til SU, i stedet for den nuværende revalideringsordning,” siger Lene Krabbe Dahl.

Det er ifølge 3F en forfejlet løsning af udfase revalidering. I stedet burde man bruge det endnu mere til gavn for både borgere og samfundsøkonomien.

”Andre steder i beskæftigelsesindsatsen taler man om livslang læring. Hvorfor så ikke øge brugen af revalidering i stedet for at afskaffe den. Vi skal støtte og uddanne syge og tilskadekomne til at komme i fuldtidsarbejde igen, i stedet for at vente på, at de har brug for varig støtte,” siger Lene Krabbe Dahl.

Surt og sødt i kommissionsrapport

Generelt er det både gode og dårlige elementer i Reformkommissionens rapport. Det er blandt andet positivt, at kommissionen lægger op til at frigøre jobcentrene fra proceskrav og give de ledige rettigheder. Derimod er 3F imod en nedlæggelse af seniorjobordningen. En nedlæggelse, der vil smide vores medlemmer over på ydelser med ringere vilkår.

Dertil er der elementer som IGU-ordningen, hvor der er udfordringer, 3F ser frem til at drøfte ved kommende trepartsforhandlinger. 

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye