Aveny-T

Grønlands førende rapper optræder nu på de skrå brædder under CPH Stage

Del

Mød den markante grønlandske rapper Josef Tarrak i hans første store teaterrolle på Aveny-T

Global ungdom, ekkoer fra kolonisering, rap, poetry, smerten ved det usagte fra fortidens overgreb, spiralkampagnen, tvangsflytningerne, glæden ved ungdommen, ved naturen, venskaberne og den sexede kæreste. De når hinanden på tværs af generationer gennem latter, gråd, rap-tekster, musik, dans, og fortællinger. 

Din Historie er Også Min (Oqaluttuaatigut) fører os alle ind i det moderne Grønlands traumer og glæder - ind i den globaliserede verden, der banker på hos ungdommen, de ældre som kæmper med fortiden, og en historie med Danmark, som skal fortælles og bearbejdes.

Alt smurt ind i rap-tekster af Josef Tarrak, som for nyligt udgav singlen Uummatima featuring det danske band Suspekt. Han står på scenen sammen med den erfarne skuespiller Else Danielsen, som både har spillet og instrueret på Grønlands Nationalteater, i Canada mm.

Forestillingen er produceret af Naleraq Lights (Nuuk) og Teater freezeProductions, instrueret af Hanne Trap Friis, som har stået bag Den Grønlandske Mand, Jeg Bærer Min Sjæl, Blok 4, Præsten og Åndemaneren og Udsigt på Det Kongelige Teater og på Nationalteatret i Nuuk.

Din Historie er Også Min bygger på interviews med både unge og gamle i Grønland, samt på historier fra skuespillerne selv. Den havde sin premiere i Nuuk, Grønland, og turnerede derefter langs kysten, og nu får den sin Københavner-premiere på Aveny-T som åbningsforestilling til CPH Stage.

Forestillingen spiller på dansk, mens de grønlandske rap-numre er etablerede og oversat ind i scenografien, så man både får det grønlandske sprog under huden samtidig med, at man forstår både smerten og glæden, som eksisterer hos den grønlandske ungdom i dag.

Støttet af: Statens Kunstfond, Århus Kommune, Nuuk Lokaludvalg, Selvstyrets Kulturmidler, Sisimiut Kommune, Den Grønlandske Fond.

Spilledatoer: 1. - 3. juni 2023

Nøgleord

Kontakter

Links

Om Aveny-T

Aveny-T producerer og præsenterer teater af unge, om unge og til unge – i alle aldre. Teatret hylder diversitet og aktualitet og udkommer både i stort og intimt format. Vi skaber fællesskaber og oplevelser i mødet mellem levende kunst og publikum - og vi præsenterer et mangfoldigt univers af scenekunst, musik og film. På Aveny-T skal vi undres og muntres - sammen.

Følg pressemeddelelser fra Aveny-T

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aveny-T

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum