Fors A/S

Ny aftale skal fremtidssikre Fors A/S’ rene drikkevand

Del
Forsyningsselskabet Fors A/S sikrer med ny rammeaftale med Dansk Økojord A/S endnu mere jord mod brug af sprøjtemidler. Dermed er vejen banet for, at endnu flere af Fors A/S’ drikkevandsboringer også fremover vil være fri for skadelige stoffer og sikret med drikkevandsskov.

Forsyningsselskabet Fors A/S, som blandt andet leverer drikkevand af høj kvalitet i kommunerne Holbæk, Lejre og Roskilde, har indgået en ny rammeaftale med foreningen Dansk Økojord A/S, som sikrer, at endnu flere af selskabets drikkevandsboringer for bestandigt vil være beskyttet mod nedsivning af skadelige stoffer.

Fors A/S har en strategisk målsætning om at genopbygge grundvandsnaturen og beskytte grundvandet mod giftige stoffer, så også kommende generationer har fri adgang til drikkevand af høj kvalitet. Dansk Økojord A/S arbejder for endnu mere økologisk arealanvendelse, og parterne har nu givet hinanden håndslag på, at de ved at forene disse interesser kan hjælpe hinanden.

-        Ved at lave denne aftale kan Dansk Økojord A/S få finansieret opkøbet af endnu mere jord med henblik på økologisk arealanvendelse og drikkevandsskov. Det bliver tinglyst, at der fremover ikke kan bruges skadelige stoffer på disse arealer, og dermed sikrer vi beskyttelse af endnu flere af vores grundvandsdepoter, siger projektleder i Fors A/S, Marie Brammer Nejrup.

Fors A/S har gennem længere tid arbejdet målrettet med at indgå såkaldte BNBO-aftaler med private lodsejere, hvis landbrugsjord er placeret nær en af Fors A/S’ drikkevandsboringer. Aftalerne indebærer, at lodsejeren bliver økonomisk kompenseret under forudsætning af, at der ikke fremover kan bruges sprøjtegift på jorden.

-        I Fors A/S er vi kommet langt med at indgå aftaler i de områder, som er tættest på vores boringer. Vi er nu gået i gang med den langsigtede strategi for grundvandsbeskyttelse, hvor vi kigger på de store arealer, som danner vores drikkevand. Her er partnerskaber som dette med Dansk Økojord A/S et af de grundlæggende virkemidler, hvis vi skal nå i mål, tilføjer teamleder for vand og spildevand i Fors A/S Karim Friis Arfaoui.

Men den nye rammeaftale lægger Fors A/S endnu et lag på arbejdet med at sikre kunderne drikkevand af høj kvalitet samtidig med, at Dansk Økojord A/S sikrer, at endnu mere landbrugsjord bliver omlagt til økologisk arealanvendelse.

-        Med denne aftale kan vi nu i højere grad forfølge vores strategi, som vores aktionærer netop har besluttet: at sikre rent drikkevand og spille ind med løsninger for multifunktionalitet i arealanvendelsen. Under forudsætning af, at danskerne fortsat vil købe aktier hos os, vil vi løbende kunne foretage yderligere investeringer i det dyrebare guld i undergrunden, siger direktør i Dansk Økojord A/S, Kim Qvist.

Kontakter

Billeder

Information om Fors A/S

Fors A/S
Fors A/S
Tåstrup Møllevej 5
4300 Holbæk

70 20 20 66https://www.fors.dk/

Hos Fors A/S er vi cirka 200 medarbejdere, der leverer vand, fjernvarme, renser spildevand, indsamler affald og driver genbrugspladser. I alt når vi hver dag 200.000 kunder med et eller flere af vores produkter.

Vi er ISO-certificerede for at sikre sammenhæng mellem strategi, politikker, procedurer og konkrete handlinger. Læs mere om vores ISO-certificering her.

Følg pressemeddelelser fra Fors A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fors A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye