Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommunes beskæftigelsesindsats skal inspirere Regeringen

Del
Aabenraa Kommunes investeringsprojekter og ungeindsatser på beskæftigelsesområdet spiller en væsentlig rolle i Reformkommissionens anbefalinger til Regeringen.

Reformkommissionen udgav tirsdag 23. maj deres rapport Nye Reformveje 3 med anbefalinger til Regeringen inden for særlige indsatser for unge, voksne og integrationsborgere. Kommissionen har besøgt kommuner, virksomheder og civilsamfundsorganisationer for at samle inspiration til anbefalingerne, og her har de været særligt interesserede i Aabenraa Kommunes investeringsstrategier på beskæftigelsesområdet.

- Aabenraa Kommune har haft afgørende indflydelse med deres betydelige investering for at reducere sagsbunkerne og implementere mere effektive indsatser – også for de borgere med større udfordringer end blot arbejdsløshed. Det har været en kæmpe inspiration for Reformkommissionens arbejde, siger Nina Smith, formand for Reformkommissionen, og uddyber, at kommissionen blandt andet anbefaler et økonomisk incitament, så flere kommuner tør gøre Aabenraa Kommune kunsten efter:

- Et af vores mest præcise forslag er at give kommuner et tilskud på 60 kroner per løntime til udsatte borgere. Aabenraa Kommune har vist, at det godt kan betale sig at investere i disse borgere, afslutter hun.

Aabenraa Kommune har siden 2016 investeret 120 millioner kroner for at få antallet af kontanthjælpsmodtagere reduceret ved at give sagsbehandlere mere tid til den enkelte borger, samt ved at øge indsatserne for de ledige igennem sociale, faglige og skræddersyede initiativer. Resultatet har været mere end en halvering af antallet af både kontanthjælpsmodtagere og af borgere i hele kontant- og uddannelseshjælpsområdet.

Aabenraa Kommune blev af den tidligere regering udvalgt til at være velfærdskommune på beskæftigelsesområdet, og frisættelsen heraf gør det muligt for Aabenraa Kommune at fortsætte sin positive udvikling.

- Aabenraa Kommune har med vores investeringsprojekter fået en masse erfaringer og opnået gode resultater på beskæftigelsesområdet, men når vi får muligheden for at sætte fagligheden fri, kan vi bevæge os længere væk fra standardisering og proceskrav og hen imod mere tillid og mening for borgerne, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget Dorrit Knudsen og fortsætter:

- Vi lægger lige nu sidste hånd på et udkast til en velfærdsaftale, der peger på mange af de løsninger, Reformkommissionens anbefalinger til Regeringen bygger på. Aabenraa Kommunes arbejdsmarkedsudvalg sender velfærdsaftalen til beskæftigelsesministeren i næste uge. Vi tror på, vi kan gøre en forskel. Vi har ideerne til at gøre tingene anderledes, og vi står klar til at udrulle dem og lade andre inspireres af de prøvehandlinger, vi lykkes med i løbet af velfærdsaftalen, afslutter hun.

Vicekommunaldirektør Søren Lorenzen uddyber Aabenraa Kommunes erfaringer og succeser på beskæftigelsesområdet i podcasten ”Reform i Praksis,” der blev produceret i forbindelse med udgivelsen af Nye Reformveje 3.

Kontakter

Formand for Reformkommissionen, Nina Smith, tlf.: 6170 1288; e-mail: nsmith@econ.au.dk


Formand for Arbejdsmarkedsudvalget Aabenraa Kommune, Dorrit Knudsen, tlf.: 2721 9567; e-mail: dmvk@aabenraa.dk


Vicekommunaldirektør Aabenraa Kommune, Søren Lorenzen, tlf.: 2372 0311; e-mail: slor@aabenraa.dk


Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Casper Dons, tlf.: 2347 4309; e-mail: cdo@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye