Aarhus Universitet Technical Sciences

Nu slår AU Viborg dørene op for forskning i grøn omstilling - kom med til åbent hus

Del
En verden af spændende oplevelser venter på AU Viborg, når der 10. juni fra 10-16 inviteres indenfor til åbent hus. Tag børn og bedsteforældre under armen og få et enestående indblik i landbrugsforskningens verden.
Foto: AU Foto
Foto: AU Foto

Har du lyst til at tage familien ud på tur og hilse på malkekøer, opleve robotter, der selv kører i marken og se droner, der suser igennem luften? Så kom til åbent hus ved AU Viborg, hvor der i dagens anledning er åbent både på Danmarks Kvægforskningscenter, Foulumgård og hovedbygningen på Blichers Allé 20, 8830 Tjele.  

En verden af oplevelser med fokus på en grønnere fremtid

Dagen byder på en masse spændende aktiviteter både ude og inde. Alle tre steder kan I opleve forsøg, der er i gang, og der står forskere klar til at fortælle om, hvordan de arbejder, og hvad deres forskning går ud på. I kan opleve robotter, droner, køer med hul i maven og meget mere. 

I kan sparke dæk på traktorer og opleve, hvordan fremtidens landbrug med selvkørende robotter og solcelleparker ser ud, og bagefter besøge køerne i de store nye staldbygninger. Overalt vil I møde de forskere, der skal være med til at sikre landbrugets grønne omstilling, ikke kun i Danmark men også globalt, så landbruget kan være med til at sikre bæredygtige fødevarer i fremtiden. 

Mens de voksne kan blive klogere på al den spændende forskning, der foregår, er der for de mindste mulighed for at gå på skattejagt, lege biodiversitetsdetektiv og andre sjove aktiviteter. 

De unge vil kunne udforske mulighederne for at studere i AU Viborg. Fra 2024 bliver det nemlig muligt at læse veterinærvidenskab, husdyrvidenskab og plante- og fødevarevidenskab. Studerende og undervisere står klar til at vise jer planerne for Aarhus Universitets nye grønne campus, der kommer til at indeholde studieboliger, hestestalde, køkkenhaver og meget mere.  

Transport og parkering
Start dagen ved AU Viborgs hovedbygning, hvor der er god plads til at parkere. Her kan I høre om de nye uddannelser, se vores ATV og sensorudstyr til måling af jordens beskaffenhed, blive klogere på dyrevelfærd og høre foredrag fra nogle af landets førende klima- og landbrugsforskere. 
Det er også her, der er mulighed for at købe mad og drikkevarer. 

Det er også herfra I kan tage transitbussen videre til enten Foulumgaard eller Danmarks Kvægforskningscenter. Transitbusserne kører hele dagen, så I behøver ikke bil for at komme rundt, der en nemlig begrænset parkering på de andre lokaliteter. 

Der vil være skilte ved indkørslerne, hvor det fremgår, hvor man kan parkere. Ligesom det er muligt at få eller medbringe et kort, så man nemmere kan finde rundt på det store område. 

Kontakter

Kommunikationsrådgiver Camilla Brodam Galacho
Tlf.: 93522136
Mail: brodam@agro.au.dk

Billeder

Foto: AU Foto
Foto: AU Foto
Download

Links

Information om Aarhus Universitet Technical Sciences

Aarhus Universitet Technical Sciences
Aarhus Universitet Technical Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

87150000http://tech.au.dk

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Erfaren institutleder bliver ny prodekan for talentudvikling og internationalisering29.5.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Medarbejderne er den absolut vigtigste ressource, når Faculty of Technical Sciences ved Aarhus Universitet skal levere fremragende forskning til gavn for den grønne omstilling og samfundet generelt. Det er udgangspunktet for Michelle H. Williams, der efter 13 år som institutleder på Institut for Fødevarer er nyudnævnt prodekan for talentudvikling og internationalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye