Kongernes Samling

Tårnfalkepar får unger for tredje år i træk på Koldinghus

Del
Tårnfalkepar genforenet på Koldinghus og får unger for tredje år i træk i redekassen på Kæmpetårnet. Falkeparret fandt sammen i 2021 på slottet, efter at der i 2019 blev hængt en redekasse op på tårnet.
Tårnfalk (han) på Koldinghus. Fotograf: Knud Erik Madsen
Tårnfalk (han) på Koldinghus. Fotograf: Knud Erik Madsen

I 2019 satte Kongernes Samling i samarbejde med Skovtrolden Naturgruppe en falkekasse op på muren på den nordlige side af Kæmpetårnet på Koldinghus. Håbet var, at et tårnfalkepar ville flytte ind og dermed stresse og skræmme de mange duer ved Koldinghus væk. Duerne efterlader nemlig klatter, som nedbryder murværket på det gamle slot.

I 2021 flyttede et falkepar ind i redekassen, og de fik tre unger. Duerne forsvandt stort set og museets sommergæster kunne samtidig glæde sig over synet af tårnfalkefamilien over Koldinghus’ tage. Året efter vendte falkeparret tilbage til slottet, hvor de fik fire unger.

Nu kan Koldinghus meddele, at der igen er kommet små tårnfalkeunger i redekassen, og at det formodentlig er det samme par, som er vendt tilbage på Koldinghus for tredje år i træk. Man ved endnu ikke, hvor mange unger, der er ruget ud i redekassen. Men i løbet en måneds tid forventer Kongernes Samling, at de små fugleunger har vokset sig store nok til at kaste sig ud i deres første flyvning.

Kongernes Samling livesender døgnet rundt fra redekassen på Koldinghus. Du kan følge med her: https://www.kongernessamling.dk/koldinghus/tarnfalke/

Kontakter

Billeder

Tårnfalk (han) på Koldinghus. Fotograf: Knud Erik Madsen
Tårnfalk (han) på Koldinghus. Fotograf: Knud Erik Madsen
Download
Tårnfalk(hun) på Koldinghus. Fotograf: Knud Erik Madsen
Tårnfalk(hun) på Koldinghus. Fotograf: Knud Erik Madsen
Download

Information om Kongernes Samling

Kongernes Samling
Kongernes Samling
Øster Voldgade 4A
1350 København K

3315 3286https://www.kongernessamling.dk/

Kongernes Samling er organisationen bag Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Vi formidler monarkiets historie på vores tre slotte gennem udstillinger, events og vores enestående samling af malerier, møbler, klædedragter, kroner, kronjuveler og andre kulturskatte, som har tilknytning til den danske kongefamilie fra Christian 4.s regeringstid til i dag.

Følg pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kongernes Samling

H.M. Dronningen markerede historisk milepæl med privat middag på Koldinghus16.7.2023 12:21:28 CEST | Pressemeddelelse

I midten af denne måned vil Hendes Majestæt Dronningen være den længst siddende, regerende monark i Danmarkshistorien. Denne historiske milepæl valgte Dronningen at markere ved en privat middag lørdag aften 15. juli 2023 i Riddersalen på Koldinghus. I forbindelse med besøget i Kolding viste museumsdirektøren for Kongernes Samling Dronningen rundt om eftermiddagen i museets to aktuelle udstillinger: ”Flora Danica - Verdens Vildeste Stel” og ”Kongeskibet Dannebrog”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum