Transportministeriet

Udvikling vendt: Nu stiger antallet af ladepunkter hurtigere end stigningen i antallet af el- og plug-in-hybridbiler

Del
I første kvartal af 2023 er antallet af ladepunkter steget med 21 procent. Udviklingen i ladepunkter går nu hurtigere end stigningen af grønne biler.

Der er for alvor fart på antallet af offentligt tilgængelige ladestandere på tværs af landet. Alene i første kvartal af 2023 er der blevet etableret 1.910 nye ladepunkter i Danmark, hvilket svarer til en stigning på 21 procent i forhold til sidste kvartal af 2022.

- Ladestandere er den bedste medicin mod rækkeviddeangst, og med udviklingen i antallet af offentligt tilgængelige ladepunkter kan elbilisterne roligt tage på langfart. Der er gode flotte tal både i de store bykommuner, men også i landkommunerne, hvilket er med til at binde Danmark bedre sammen. Langt de fleste lader derhjemme, og målet er, at man som elbilejer også kan lade på farten uden at køre en omvej eller vente på opladning. Med den her udvikling er vi tæt på, at det er en realitet, siger transportminister Thomas Danielsen.

De nye tal viser, at udviklingen i offentligt tilgængelige ladepunker har overhalet udviklingen i antallet af grønne biler, så der nu er flere ladepunker per elbil end tidligere. Udviklingen betyder dermed, at der nu er blevet mindre rift om den enkelte ladestander. Siden september 2022 er antallet af offentligt tilgængelige ladepunkter steget forholdsvist mere end antallet af elbiler. Hvor der i september 2022 var knap 14 elbiler per ladepunkt, var der i marts 2023 godt 11 elbiler per ladepunkt. Dermed er danskernes tilgængelighed til offentlige ladepunkter stedet med ca. 16 procent.

Ser man nærmere på tallene for, hvor antallet af ladestandere per 1000 indbyggere er højst er det ikke kun storbyerne, der er langt fremme. Fanø Kommune indtager førstepladsen, der er efterfulgt af Frederiksberg på en andenplads, hvorefter Tårnby, København og Ærø indtager de efterfølgende tre pladser i top-5.

- Kommunerne har meget forskellige behov, og derfor er det også godt at se, at de kaster sig over opgaven. På Frederiksberg handler det om at få offentlige ladepunkter, så dem, der bor i lejlighed har et sted at lade. Fanø skal sørge for, at turisterne ikke løber tør. Og fra statens side skal vi sørge for, at der er lynladere langs hovedvejene – i sidste uge har vi netop åbent Danmarks største ladepark ved Tappernøje, siger transportminister Thomas Danielsen.

Nøgleord

Links

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye