Suhrs Højskole

Ny forstander

Del

Rasmus Willig bliver ny højskoleforstander for Suhrs Højskole i det indre København

Rasmus Willig bliver ny højskoleforstander for Suhrs Højskole i det indre København. foto: Stine Heilemann
Rasmus Willig bliver ny højskoleforstander for Suhrs Højskole i det indre København. foto: Stine Heilemann

Rasmus Willig, der har haft en lang forskningskarriere på Roskilde Universitet og er medstifter og forperson for Andelsgaarde, tiltræder som højskoleforstander pr. 1. august 2023. Han overtager efter Lars Sonne-Hansen, som har været forstander siden 2005.

Bestyrelsesformand Johan K. Dal for Suhrs Højskole udtaler:

”Vi er ekstremt glade for at byde Rasmus Willig velkommen som vores nye højskoleforstander. Han er ikke blot den perfekte kandidat for Suhrs Højskole, men også en styrkelse for hele højskolebevægelsen. Willig besidder en sjælden evne til at kombinere etisk funderet teori med praktisk refleksion og handling i hverdagen. Han har forfattet flere bestsellende fagbøger og er medstifter af og forperson for Andelsgaarde, der driver fremtidens regenerative landbrug, hvor alle kan blive gårdejere.

Vi har tidligere haft fornøjelsen af at have Andelsgaarde på Suhrs Højskole, og vi ser frem til den fantastiske synergieffekt, som Rasmus vil bringe med sig som forperson i Andelsgaarde og medlem i Det Etiske Råd.”

Rasmus Willig selv udtrykker sin begejstring over tiltrædelsen:

"Jeg glæder mig meget til at møde alle medarbejdere og de kommende elever, der begynder efter sommerferien. Jeg har altid haft et godt øje til Suhrs Højskole, for alle store samfundsdebatter og kriser, som sundheds-, klima- og biodiversitetskrisen og udviklingen af et grønt samfund, findes på tallerkenen. De store kriser synes ofte komplekse, men når vi gør dem konkrete og ovenikøbet får dem til at smage fantastisk, bliver den grønne omstilling pludselig en positiv mulighed. I sidste ende kan vi faktisk løse de fleste kriser – bare vi spiser det rigtige.

Om Suhrs Højskole

Suhrs Højskole er en gastronomisk institution beliggende i hjertet af København. Det er den eneste højskole i byen, der tilbyder bolig til elever og derudover modtager dagelever. Skolen er kendt for sit brede udbud af undervisning, der spænder fra gastronomi, bæredygtig omstilling til vild natur og kultur- og byliv.

Hvis man ønsker at være elev på Suhrs Højskole. Kontakt skolen på: 33128053

Kontakter

Billeder

Rasmus Willig bliver ny højskoleforstander for Suhrs Højskole i det indre København. foto: Stine Heilemann
Rasmus Willig bliver ny højskoleforstander for Suhrs Højskole i det indre København. foto: Stine Heilemann
Download

Links

Om Rasmus Willig

Rasmus Willig, ph.d. Forperson for Andelsgaarde og medlem af Det Etiske Råd. Tidl. CSR-chef for biotekvirksomheden Gubra og lektor ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhvervsøkonomi på Roskilde Universitet. Tidl. leder af Center for offentlige og privatansattes ytringsfrihed.

Er desuden en af arkitekterne bag @Politikens kritiker- og debattørskole. Har skrevet for @Kristeligt Dagblad, @Dagbladet Information og skriver i dag fast for @Politiken.

Har skrevet bøgerne (2007) Til forsvar for kritikken,  (2009) Umyndiggørelse ,  (2013) Kritikkens U-vending, (2016) Afvæbnet kritik, (2017) Hvad skal vi svare? (m. Vetlesen), (2018) Flexisme (m. Ejrnæs), (2020) Den bæredygtige stat (m. Blok) og (2021) Vi ved det jo godt.

Har redigeret og skrevet introduktioner til flere bøger. (2003) Axel Honneth: Behovet for anerkendelse (2003), Axel Honneth: Kamp om anerkendelse (2006), Sociale patologier (m. Marie Østergaard) (2005) og Hartmut Rosa: Fremmedgørelse og acceleration (2014). Alle på @Hans Reitzels Forlag.

Følg pressemeddelelser fra Suhrs Højskole

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Suhrs Højskole

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye