Ingeniørforeningen, IDA

IDA runder 150.000 medlemmer

Del
Medlemmerne strømmer til Ingeniørforeningen, IDA, der i dag er fagforening for langt flere end udelukkende ingeniører og nu runder 150.000 medlemmer.
Nyheden fejres på IDA's repræsentantskabsmøde.
Nyheden fejres på IDA's repræsentantskabsmøde.

”Vi er både blevet større og mere mangfoldige, og i dag er IDA den største fagforening for højtuddannede. Derfor skal vi gøre os ekstra umage for at være dygtige og relevante for ethvert medlem, uanset om man lever af at oprense jordforurening eller beskytter danske virksomheder mod cyberangreb,” siger fungerende formand Aske Nydam Guldberg.  
 
Når IDA nu runder et skarpt hjørne med 150.000 medlemmer, er man del af en tendens i den akademiske fagbevægelse overordnet, hvor hovedorganisationen Akademikerne siden 2019 er gået fra at repræsentere 420.589 til 478.922 medlemmer. 

”Rygterne om fagbevægelsens død er stærkt overdrevne, og behovet for højtuddannede i den grønne omstilling og digitaliseringen af samfundet vil kun vokse de kommende år. Flere skal ind på it-, ingeniør- og de naturvidenskabelige uddannelser, og vi er stolte af at knokle for at give dem alle et godt studie- og arbejdsliv,” siger Aske Nydam Guldberg.  

I dag er medlemmerne fordelt mellem 112.500 ingeniører og ingeniørstuderende, mens 31.500 er naturvidenskabelige og naturvidenskabsstuderende. På tværs af grupperne arbejder omkring 21.000 med it på ekspertniveau og yderligere 35.700 på højt niveau.

43.500 svarende til 29 procent er kvinder, men blandt de yngre medlemmer er andelen voksende. 12.000 medlemmer har international baggrund og enten studerer eller arbejder i Danmark.

Den 1. juni vender formand Laura Klitgaard tilbage fra barsel, og Aske Nydam Guldberg overgår igen til næstformand.

Nøgleord

Kontakter

Mads Fisker, pressechef, mobil: 30 24 03 34

Billeder

Nyheden fejres på IDA's repræsentantskabsmøde.
Nyheden fejres på IDA's repræsentantskabsmøde.
Download

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye