TEKNIQ Arbejdsgiverne

Ny rapport: Sådan sætter vi turbo på opsætning af flere ladestandere

Del
Skal Danmark have én million elbiler på vejene i 2030, kræver det, at antallet af nye ladestandere speedes op. AutoBranchen Danmark, FDM og TEKNIQ Arbejdsgiverne har samlet 20 konkrete anbefalinger til, hvordan vi når det mål.

Det går for langsomt med at sætte nye ladestandere op til de kommende mange tusinde elbiler. Derfor bør politikerne på Christiansborg øge fokus på området og bidrage til en hurtigere proces.  

Det mener AutoBranchen Danmark, FDM og TEKNIQ Arbejdsgiverne, som i en ny rapport,Power Up! 20 anbefalinger til hvordan vi accelererer dansk ladeinfrastruktur, præsenterer 20 konkrete anbefalinger til, hvordan vi får sat fart på udrulningen af nye ladestandere.  

Blandt anbefalingerne er: 

  • Et nationalt videncenter, der sikrer deling af erfaringer med opsætning af ladestandere 
  • Udbud som gavner konkurrencen på lademarkedet 
  • Tiltag som gør det muligt for netselskaberne at prioritere installation af 
  • ladestandere.
  • Skattefri opladning på arbejdspladser 
  • Indfør laderet i boligforeninger og grundejerforeninger 

Skal flere danskere vælge elbilen til, er det afgørende, at de nemt og hurtigt kan lade deres bil op, når de har brug for det. Men antallet af elbiler er kørt fra antallet af ladestandere. Hvor EU anbefaler 10 opladelige biler pr. ladepunkt, er der i Danmark lige nu 30 pr. ladepunkt. 

”Det går rigtigt godt med salget af elbiler. Hos FDM hører vi dog stadig fra mange, som fravælger elbiler, fordi de er bekymret for, om de kan komme til at lade, når de har brug for det. Skal vi have flere til at vælge en elbil, er der brug for, at vi får sat endnu mere fart på udrulningen af ladestandere. Med rapporten her har vi derfor samlet 20 konkrete anbefalinger til, hvordan man kan forenkle og optimere den regulering, der ofte ender med at stå i vejen for nye ladestandere,”siger adm. direktør i FDM, Stina Glavind. 

Hos landets bilforhandlere, som har daglig kontakt med kunderne,bekræftes det billede.  

”Gang på gang hører vi fra vores medlemmer, at manglende opladningsmuligheder er en af de største barrierer for, at kunderne vælger en elbil. Vores fælles mål med denne rapport er at sætte fokus på, hvor der kan forenkles og optimeres, så der hurtigere kan sættes endnu flere ladestandere op,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark, der er brancheorganisation for bilforhandlere, værksteder, leasingselskaber og autolakerere. 

Blandt de mange udfordringer erelnettet.Mange steder er det slet ikke gearet til at oplade de mange elbiler, og ventetiden på opsætning af ladestandere og tilslutning af strøm er et problem flere stederi landet. I værste fald kan der gå helt op til to år.  

”De kommende år vil udbygningen af ladeinfrastrukturen for alvor tage fart, og elektrificeringen af samfundet vil udfordre elnettets kapacitet. Derfor bliver problemet ikke mindre. I rapporten kommer vi med en række løsninger til at sikre en bedre udnyttelse af elnettet og initiativer til at få antallet af ladestandere til at matche efterspørgslen”, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der organiserer elinstallatørerne, som skal sætte ladestanderne op.  

Ingen har tidligere undersøgt, hvilke barrierer der står i vejen for udrulning af ladeinfrastruktur, og hvordan de kan undgås, men området er alt for vigtigt til at blive ignoreret. Derfor erAutoBranchen Danmark, FDM og TEKNIQ  Arbejdsgiverne, arbejdsgiver- og erhvervsorganisation for de elinstallatører, der skal opstille ladepunkterne langs de danske veje og boligområder, gået sammen om at kortlægge forhindringerne.  

Samarbejdet har resulteret i rapporten Power Up! 20 anbefalinger til hvordan vi accelererer dansk ladeinfrastruktur. Den peger på en lang række udfordringer. Nogle er økonomiske, andre er bureaukratiske og endnu andre er politiske. Forhindringerne bør løses én for én.  

For uddybende kommentarer til rapporten kontakt:  

  • Kommunikationschef i AutoBranchen Danmark, Charlotte Brix Andersen på tlf. 3136 9400 
  • FDMs presseafdeling, tlf. 45 27 09 67 
  • Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, 72 14 20 17

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer en stor del af virksomhederne i det tekniske erhvervsliv, der er drivkraften i den bæredygtige og digitale vækst i Danmark. Virksomhederne beskæftiger cirka 55.000 medarbejdere og har en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye