Guldborgsund Kommune

Efterlysning – dine billeder kan blive en del af et unikt kunstværk

Del
Har du gemt billeder eller gemmer du på gode historier om Vestergade 18 i Sakskøbing. Så kan dine minder blive en del af et unikt kunstværk, som du kan høre mere om til et arrangement 25. maj.
Vestergade 18 forvandles til sanselund. Foto: Guldborgsund Kommune
Vestergade 18 forvandles til sanselund. Foto: Guldborgsund Kommune

Sidste år købte Guldborgsund Kommune grunden Vestergade 18 i Sakskøbing. Her er huset blevet revet ned, og grunden skal nu forvandles til en sanselund, der skal give hele Sakskøbing et nyt sted til afslapning og fordybelse.  

I den forbindelse har kommunen tilknyttet en professionel billedkunstner til at skabe et kunstværk til stedet og her kommer efterlysningen ind i billedet. For kunstværket ønsker kunstneren bag, Søren Lose, at skabe ud fra Sakskøbingensernes erindringer om stedet.

Derfor efterlyses nu billeder, gode historier, breve eller andet med tilknytning til Vestergade 18 eller området omkring. Startskuddet til kunstprojektet lyder torsdag 25. maj klokken 16.30 – 17.30 på netop grunden.

-        Med alle gamle huse knytter der sig mange gode historier og minder. Dem vil jeg bringe frem i lyset, og derfor håber jeg at mange har gemt materiale, som kan danne grundlag for det unikke kunstværk, som jeg skaber til grunden. Hvordan det helt præcist skal foregå, vil jeg fortælle meget mere om på dagen, men medbring meget gerne kopier af billeder og breve, og så er jeg ellers klar med blokken, hvis nogle kommer med gode historier om stedet, siger Søren Lose.

På dagen vil repræsentanter fra Guldborgsund Kommune også fortælle mere om, hvad der er af tanker bag udviklingen af Vestergade 18 fra nedrivningsgrund til sanselund.

-        Vi har endnu ikke sat de afgørende streger på skitsen over, hvordan grunden vil komme til at se ud. Så det er ikke det, vi løfter sløret for. Men vi vil fortælle mere om den proces, der er i gang og vores overordnede tanker med grunden, siger Maria Engsig Østergaard, der er projektleder for Sakskøbing Byrum, der er kommunens områdefornyelse, som begyndte i byen i år 2021. 

Har man ikke mulighed for at deltage på dagen 25. maj, kan man i stedet sende billeder, breve mv til kunstneren bag projektet Søren Lose på losesoren@gmail.com senest 1. juli. 

Kontakter

Projektleder Maria Engsig Østergaard, telefon: 25 18 07 80
Billedkunstner Søren Lose, telefon: 40 73 77 65

Billeder

Vestergade 18 forvandles til sanselund. Foto: Guldborgsund Kommune
Vestergade 18 forvandles til sanselund. Foto: Guldborgsund Kommune
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye