Moesgaard Museum

Tag din bedste skat med på Moesgaard i pinsen

Del

Besøg Danefækontoret og nyt laboratorium for børn, når Moesgaard inviterer til sjove og lærerige Superforskerdage i pinsen fra lørdag 27. maj til mandag 29. maj.

Kom til Superforskerdage på Moesgaard i pinsen og oplev det nye MOMULAB
Kom til Superforskerdage på Moesgaard i pinsen og oplev det nye MOMULAB Foto: Moesgaard Museum

Sammen med museets formidlere er der mulighed for at komme helt tæt på ægte oldtidsfund, teste sin viden i en quiz og få vurderet egne fund af uddannede arkæologer, når Moesgaard afholder Superforskerdage i pinsen.

Moesgaard Museum har med støtte fra Krogagerfonden bygget et helt nyt og udvidet MOMULAB, hvor børn og andre interesserede kan prøve kræfter med forskningens og arkæologiens verden. I det nye MOMULAB kan besøgende opleve nye installationer og spil, som præsenterer forskellige dele af det forsknings- og arkæologiarbejde, der ligger bag udstillingerne på Moesgaard Museum. I MOMULAB tager man den hvide forskerkittel på og lærer blandt andet, hvordan arkæologerne daterer et fund, finder ud af hvilke planter, der blev dyrket i fortiden, og kan se, hvor gammelt et dyr var, da det døde. 

Pinsen byder på masser af aktiviteter for hele familien og muligheden for at komme helt tæt på forskerens og arkæologens arbejde:

I DANEFÆKONTERET vil arkæologer fra Moesgaard vurdere fund og skatte, som besøgende medbringer hjemmefra. Det kan være en ting fundet i haven, en interessant genstand arvet fra bedstefar eller ens yndlingsbamse – alt kan være et fund eller en skat og har en historie, som arkæologerne vil afdække. Alle børns skatte belønnes med en chokolademønt.

I ARKÆOLOGENS HJØRNE vil der være genstande fra museets uddannelsessamling. Det er ægte oldtidsfund og nogle af genstandene kan man få lov til at holde. Her får man også en MOMULAB-quiz, og kan teste sine evner som forsker og arkæolog – og måske kalde sig selv for superforsker! Der er sikkerhedshjelme, refleksveste og andet udstyr, man kan prøve, og få taget et billede med.

Søndag 28. maj og mandag 29. maj kan man møde Moesgaards marinarkæolog, Peter Moe Astrup, som vil medbringe sit dykkerudstyr og vise fund fra havene omkring Danmark. Foran museet kan man se den båd, som marinarkæologerne bruger på vandet og museets gravemaskine, der bruges til arkæologiske udgravninger.

Praktiske informationer:
Dato og tid: 27., 28. og 29. maj. Alle dage kl. 10.00-16.00
Sted: Moesgaard Museum
Pris: Aktiviteterne er gratis, men kræver billet til museet. Børn under 18 år har gratis adgang.

Oplev det nye MOMULAB på Moesgaard

Kontakter

Billeder

Peter Moe Astrup fortæller om marinarkæologi søndag 28. maj og mandag 29. maj
Peter Moe Astrup fortæller om marinarkæologi søndag 28. maj og mandag 29. maj
Download

Links

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum