Stiftelsen Georg Stages Minde

Skoleskib skal evalueres

Del

Skoleskibet Georg Stages bevilling til to årlige togter udløber med udgangen af 2023. Derfor vil skibet evaluere og offentliggøre de opnåede resultater med dobbelttogterne.

Beslutningen om en evaluering er truffet af Skoleskibets direktør Asser Amdisen:

”Vi fik en bevilling til dobbelttogt i 2022 og 2023, og jeg mener, det er vigtigt, at vi dokumenterer, hvad samfundet får for pengene”, siger han.

Evalueringen skal blandt andet se på optagelsestal, gennemførelsesprocent, og undersøge om der er geografisk balance i rekrutteringen af elever.

oplever en enorm efterspørgsel på vores elever fra arbejdsgiverne i Det Blå Danmark, og vi vil gerne komme dem i møde ved at gøre dobbelttogtet permanent. Det kræver dog politisk velvilje”.

Skoleskibet Georg Stage er på finansloven sikret ét årligt togt, men da uddannelsen ombord tager 20 uger, kan skibet sejle to gange om året. Eleverne bliver uddannet til ubefarne skibsassistenter, det første trin på en karrierevej til søs. På hvert togt er der plads til 63 unge.

Evalueringen vil også se på Skoleskibets ophold i danske havne, hvor tilstedeværelse, havneaktiviteter og åbent skib fungerer som en flydende reklamesøjle for rekrutteringen til Det Blå Danmark.

Fakta:

  • Stiftelsen Georg Stages Minde er en privat fond, som siden 1882 har drevet skoleskib og givet uddannelser til søs.
  • Georg Stage har siden 2019 modtaget en række kortere bevillinger til at sejle dobbelttogt. Den seneste dækker perioden 2022-2023, og det er den, der bliver evalueret.
  • Dobbelttoget koster 8 millioner kroner på finansloven. Det kan gøres så relativt billigt, fordi stiftelsen også modtager gavmilde donationer fra fonde og private.
  • Øvrige data stammer fra følgende rapporter fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd: ”Georg Stage samler frafaldne unge op”, og ”Georg Stage hjælper unge på ret køl i livet” (2020).
  • 70% af eleverne har enten afbrudte eller ingen uddannelser bag sig ved togtstart.
  • 99,5% af Georg Stages elever er i arbejde eller uddannelse syv kvartaler efter endt togt, ifølge Uddannelses-og Forskningsministeriets tal.
  • Evalueringen foretages internt og omfatter togt 2022-1, 2022-2, og for togt 2023-1 og 2023-2, der først afsluttes senere på året, indgår optagelsestal og foreløbige resultater.
  • Rapporten forventes offentliggjort til juli.

For yderligere oplysninger, kontakt direktør Asser Amdisen på telefon 21 37 45 52.

Nøgleord

Kontakter

Links

Om Stiftelsen Georg Stages Minde

Georg Stage er verdens ældste, sejlende søfartsskole og et forbillede for mange andre skibe. Skolen uddanner unge til Det Blå Danmark. 

Følg pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

Skru hænderne ordentlig på og boost selvtilliden: et blik på Georg Stages værkstedsskole22.3.2024 07:30:00 CET | Pressemeddelelse

Eleverne har så småt fundet sig til rette ombord på Skoleskibet Georg Stage. De er blevet komfortable med hængekøjen, måske endda overkommet den værste separations-angst fra mobilen. Skibet ligger forsat til kaj på Nyholm imens eleverne gør sig bekendt med tovenderne, at gå i riggen og nu også: værkstedsskolen. Men hvad er skoleskibets værkstedsskole, og hvad skal eleverne bruge det til?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye