Hjørring Kommune

De Maritime Huse ved Løkken Moleleje

Del
Arkitektfirmaet Hovaldt ApS er udpeget som vinder af konkurrencen for De Maritime Huse ved Løkken Moleleje. Projektet fornyer molelejet og styrker forbindelsen mellem by og hav i skønne Løkken.
Visualisering af vinderforslaget, Arkitektfirmaet Hovaldt ApS
Visualisering af vinderforslaget, Arkitektfirmaet Hovaldt ApS

Hjørring Kommune og Foreningen Løkken Moleleje har i samarbejde med den filantropiske forening Realdania udskrevet arkitektkonkurrencen for De Maritime Huse ved Løkken Moleleje. 

Løkken Moleleje har udviklet sig til at være byens blå midte, hvor et ungt surfer- og outdoormiljø, badegæster og kystfiskeriet er blevet en attraktion. Det har skabt  behov for nye faciliteter til erhvervsdrivende, indbyggere og turister i Løkken.

-Løkken Moleleje er et fantastisk sted, og vi har haft høje forventninger til de fire konkurrenceforslag, og de er den grad blevet indfriet! Der er virkelig arbejdet kreativt med de mange ønsker, vi har til, hvad stedet skal kunne. Nu glæder vi os i den grad til, at det spændende vinderforslag er bygget, så vi kan slå dørene op til De Maritime Huse, udtaler borgmester Søren Smalbro, Hjørring Kommune.

Dommerkomiteen valgte Arkitektfirmaet Hovaldt, som vinder af arkitektkonkurrencen. Hovaldt har skabt en arkitektonisk løsning, som skaber en god overgang og sammenhæng mellem by og  strand. Samtidig vil De Maritime Huse blive fint indpasset i klitlandskabet.

De Maritime Huse er støttet af Realdania. Målet er, at husene kan bidrage til at styrke den lokale turisme - i respekt for klitlandskabet og med plads til friluftslivet og oplevelser året rundt. Byggeriet skal også skabe bedre rammer for kystfiskeriet, som er en vigtig del af molelejets aktiviteter og Løkkens identitet.

Formand for Foreningen Løkken Moleleje er glad for vinderforslaget.

-Vores mange ønsker til den del af byggeriet, som foreningen skal drive og samspillet med de kommunale faciliteter er arkitekterne lykkedes godt med. Jeg er rigtig glad for, at vinderforslaget bygger videre på det enestående miljø, der er skabt omkring kiosken – det betyder så meget for oplevelsen af stedet. Med udsigt til gode faciliteter til både de erhvervsdrivende, foreninger og besøgende og en spændende arkitektur, kan man kun være begejstret, lyder det fra Christian Hem, som bakkes op af projektchef i Realdania, Henrik Lund.

-Vinderforslaget skaber bedre rammer og samlingssteder for alle – borgere og besøgende. Derudover føjer det sig også fint ind i naturen omkring molelejet og bygger videre på de eksisterende huse. Så vi ser nogle rigtig gode potentialer ved forslaget, og vi ser frem til at følge realiseringen af projektet, siger Henrik Lund.

Vinderforslaget vil blive præsenteret på et offentligt møde i Løkken i løbet af sensommeren, hvor alle interesserede kan deltage og høre arkitekterne fortælle om vinderforslaget. 

Nøgleord

Kontakter

Borgmester Søren Smalbro, Hjørring Kommune, tlf. 41223010
Direktør for Kultur, Teknik og Miljø, Bettina Hedeby Madsen, Hjørring Kommune, tlf. 41223726
Projektchef Henrik Bøgeskov Lolholm, Hjørring Kommune, tlf. 41937676
Projektchef Henrik Lund, Realdania, tlf. 25575250
Formand for Foreningen Løkken Moleleje, Christian Hem, tlf. 40837848

Billeder

Visualisering af vinderforslaget, Arkitektfirmaet Hovaldt ApS
Visualisering af vinderforslaget, Arkitektfirmaet Hovaldt ApS
Download
Visualisering af vinderforslaget, Arkitektfirmaet Hovaldt ApS
Visualisering af vinderforslaget, Arkitektfirmaet Hovaldt ApS
Download

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Fakta om projektet

  • De Maritime Huse har en samlet anlægssum på ca. 11,500 mio. kr.
  • Projektet er støtte af Realdania med 6, 125 mio. kr., Vestkysten Viser Vejen
  • Hjørring Kommune og Foreningen Løkken Moleleje, som er stiftet i forbindelse med projektet, er projektejere.
  • De Maritime Huse er den afsluttende etape af Helhedsplanen for Løkken Moleleje.
  • Planen er udarbejdet i et tæt samarbejde med borgere, foreninger og virksomheder i Løkken.
  • De Maritime Huse forventes at slå dørene op i foråret 2025.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye