Sælger du æg eller kød fra egne høns? Så kan du få besøg af Fødevarestyrelsen
Mange glemmer at registrere sig, når de sælger overskydende æg fra hønsene i baghaven, slagtet fjerkræ eller rå mælk. Derfor ruller Fødevarestyrelsen i efteråret ud til landets små leverandører.

Uanset, om forbrugerne køber deres æg i et supermarked eller af naboen, skal æggene være sikre at spise – men mange er ikke klar over, at selv salg af mindre mængder æg, fjerkrækød, kaninkød eller rå mælk kræver, at man registrerer sig som fødevarevirksomhed i Fødevarestyrelsen.
Det gælder både, hvis man leverer direkte til forbrugeren, til en lokal detailvirksomhed eller til sit eget lille, lokale ægpakkeri.
At være registreret hos Fødevarestyrelsen betyder, at man er omfattet af Fødevarestyrelsens stikprøvekontrol af f.eks. hygiejne- og salmonellaregler, og at man kan få vejledning og hjælp til at forstå og overholde reglerne, siger kontorchef i Fødevarestyrelsen Bente Holst:
- Vi tror ikke, at nogen ønsker at sælge æg, kød eller mælk, som forbrugerne bliver syge af. Derfor forsøger vi nu at få information om reglerne ud til så mange små leverandører som muligt, inden kontrolkampagnen går i gang. Så kan de nå at registrere sig. Det tager kun fem minutter på vores hjemmeside.
Derfor kører Fødevarestyrelsen fra september til og med december ud til producenter langs vejene for at kontrollere, om de har papirerne i orden og styr på, at deres fødevarer er sikre at spise for forbrugerne.
Fødevarestyrelsen vil blandt andet vejlede om og kontrollere korrekt registrering, hygiejne, sporbarhed og regler om salmonella.
Læs mere om kontrolkampagnen og reglerne på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Yderligere oplysninger
Journalister kan kontakte Fødevarestyrelsens pressetelefon 22 84 48 34.
Nøgleord
Følg pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen
Fødevarestyrelsen fandt mangler i opstaldningen af kalve i hver fjerde besætning21.9.2023 09:47:46 CEST | Pressemeddelelse
Lovgivningen stiller klare krav til kalves fodring, pasning og staldforhold. Alligevel fandt Fødevarestyrelsen fejl og mangler i 24 pct. af de kontrollerede besætninger.
Nøglehullet er populært - men mange ved ikke, hvad det står for6.9.2023 10:54:44 CEST | Pressemeddelelse
Hver tredje forbruger køber ind efter Nøglehulsmærket, men mange er i tvivl om, hvad det står for – og en stor del overser mærket, når de handler. Med en ny kampagne sætter Fødevarestyrelsen spot på Nøglehullet.
Dansk-indonesisk samarbejde baner vejen for den første indonesiske øko-ost29.8.2023 10:02:00 CEST | Pressemeddelelse
På få år har indonesiske landmænd i samarbejde med lokale og danske myndigheder formået at omstille sig til økologi. Et konkret resultat er, at indoneserne nu er klar til at eksportere deres første økologiske ost. Næste skridt for indoneserne er at udbrede økologien til hele landet.
Svampesæsonen peaker: Sådan undgår du giftige dobbeltgængere21.8.2023 10:09:00 CEST | Pressemeddelelse
Giftlinjen har travlt med at besvare opkald fra svampejægere, som er bekymrede for, om de har spist en giftig svamp. Fødevarestyrelsen opfordrer til at tjekke svampen grundigt, inden den ryger på panden.
Duer ved Aalborg må igen komme på vingerne24.7.2023 15:38:20 CEST | Nyhed
Fødevarestyrelsen ophæver ved midnat de sidste restriktioner for høns, duer og andre fugle omkring kolonihaveforening ved Aalborg
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum