Fynske Bank

Ny gangbro skal gøre området ved Kolding Å mere attraktivt

Del
En ny gangbro ”Dækket” skal give lettere adgang til oplevelsespunkter langs Kolding Å ved Trindholmsgade og skabe et naturligt samlingspunkt for koldingenserne. Den nye gangbro indvies fredag d. 26. maj, hvor borgmester Knud Erik Langhoff klipper snoren til den nye arkitektoniske flotte gangbro.

Kolding: Kolding Kajak Klub, Kolding Åpark, Knudepunktet, rekreative områder og trampestier. I løbet af de seneste år er flere oplevelsesmuligheder kommet til nær åen ved Trindholmsgade, og som et led i arbejdet for at gøre åen ved Trindholmsgade til et større samlingspunkt for borgerne i Kolding Kommune er en ny gangbro ved navnet ”Dækket” opført langs den ene side af åen.  

Området omkring Trindholmsgade ligger også tæt på mange af uddannelsesinstitutionerne som Designskolen og Campus Kolding, og den nye gangbro vil samtidig blive en genvej for de mange studerende til områdets fritidsaktiviteter og til byens grønne områder.

Opførelsen af den nye gangbro er kommet i stand efter en donation på 705.000 kroner fra Fonden for Fynske Bank. Fynske Bank har selv filial på Trindholmsgade ved åen. Det er derfor en glad filialdirektør Morten Skov som ser frem til at indvie den nye gangbro.

- Siden vi flyttede ind i vores filial i 2020, har vi oplevet på nærmeste hånd, hvordan området her omkring åen er i vækst. Det er en fornøjelse at se, hvordan flere og flere bruger aktiviteterne her ved åen, og det er mit håb, at ”Dækket” kan være med til at skabe et sted, hvor unge, ældre, studerende og børnefamilier lettere kan komme til aktiviteterne, men også bruge broen som et samlingspunkt, siger Morten Skov, som har overrakt donationen til Kolding Kommune.

Etableringen af ”Dækket” er sket i samarbejde med Jensen & Nielsen Gruppen og C&W Arkitekter A/S. Den nye gangbro er opført i træ og strækker sig langs vandet – begyndende ved Fynske Banks filial på Trindholmsgade 2.

Koldings nye gangbro indvies af borgmesteren og lokale kunstnere
For at markere den officielle indvielse af ”Dækket” klipper borgmester Knud Erik Langhoff snoren til gangbroen fredag d. 26. maj, hvor alle byens borgere er velkomne til at deltage i arrangementet.


Arrangementet starter kl. 14.00 og ca. 15.45 klippes snoren. Frem til klokken 16 vil der være grillpølser og øl fra det lokale bryghus Trolden Bryghus, ligesom der vil være balloner og gratis slikposer til de mindste. De første øl til den officielle indvielse bliver endda serveret af tidligere borgmester Jørn Pedersen.

Herefter vil der være sang og musik af den lokale kunstner Jeanette Bonde, der med sin store stemme er blevet kaldt den danske Adele. Hun har stået på scenen med store kunstnere som Burhan G, Stine Bramsen, Peter A.G. og Josh Groban.

Det er gratis at deltage i indvielsen af ”Dækket”, men kræver tilmelding via Fynske Banks hjemmeside. Læs mere og tilmeld dig her: https://www.fynskebank.dk/indbydelse  

Billeder

Information om Fynske Bank

Fynske Bank
Centrumpladsen 19
5700 Svendborg

https://www.fynskebank.dk/
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye