Bispebjergs Helende Haver vinder publikumsprisen ved Københavns Kommunes bygningspræmiering 2023

Del
Stemmerne er talt, og publikumsprisen ved Københavns Kommunes bygningspræmiering 2023 går til Bispebjergs Helende Haver. Det helt rigtige valg, lyder det fra kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

Vinderen er fundet: Bispebjergs Helende Haver vinder publikumsprisen ved Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering. Det er netop offentliggjort ved præmieringsarrangementet i Dansk Arkitektur Center (DAC).

Bispebjergs Helende Haver blev oprindeligt anlagt i 1913 af havearkitekt Edward Glæsel med formålet at fremme helingen for patienterne på Bispebjerg Hospital.

Erik Brandt Dam Arkitekter, Charlotte Skibsted Landskabsarkitekter og MOE Ingeniører har stået for renoveringen af haverne, og resultatet har nu vundet københavnernes gunst i form af publikumsprisen.

Projektet er også blandt de præmierede projekter i selve bygningspræmieringen.

”Jeg tror, der er noget godt at sige om alle årets nominerede projekter. Men jeg kan godt forstå, at prisen er gået til De Helende Haver, som også var blandt mine favoritter. Her findes en have, som kan bruges af alle, og som har en funktion af at være helende. Alle har godt af at komme ud og få noget frisk luft, uanset om man er patient eller besøgende. Det er dejligt, at der i Bispebjerg er et område, der er godt for sjælen,” siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

I alt blev 3.156 stemmer afgivet til publikumsprisen.

Publikumsprisen bestemmes helt og holdent af de stemmer, der har været afgivet på Københavns Kommunes hjemmeside. Prisen blev uddelt for første gang i 2018, hvor Axel Towers løb med sejren.

Forinden afsløringen af publikumsprisen præsenterede kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard de øvrige præmierede projekter.

Bedømmelsesudvalget har besluttet at præmiere fire af årets otte nominerede byggerier: Spejderhus Brønshøj, Kampsportens Hus, Hermodsgade Ungdomsboliger samt Bispebjerg Helende Haver.

Fakta

  • Tidligere vindere af publikumsprisen:

o   2018: Axel Towers

o   2019: Amaryllis Hus

o   2020: Hotel Ottilia

o   2021: Nørrebro Bibliotek

o   2022: Ny Østergade 30

  • De otte nominerede byggerier ved årets bygningspræmiering var Spejderhus Brønshøj, Kampsportens Hus, Hermodsgade Ungdomsboliger, Bispebjerg Helende Haver, KB 32 Kammeradvokaten, Pasteurs Tårn, Fremtidens gårdhaver ved Tomsgårdsvej samt NH Collection Copenhagen (Ørkenfortet).

Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1903. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.

Kontakter

Pressekontakt

33 66 23 45 (modtager ikke SMS)

Billeder

Links

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye