Erhvervsministeriet

Dansk turisme lægger godt fra land i 2023

Del
De seneste overnatningstal i Danmark viser en fortsat positiv udvikling i 2023. Tallene viser også en mindre stigning i antallet af bookede feriehuse sammenlignet med 2022.

Den danske turismebranche kunne for nyligt fejre rekordår efter en udfordrende periode med Covid-19. I 2022 klarede Danmark sig nemlig bedre end resten af EU, når det kommer til antallet af overnatninger sammenlignet med 2019.

Nu viser de seneste tal fra Danmarks Statistik, at den positive tendens ser ud til at fortsætte ind i 2023. Overnatningstallene i Danmark forstætter nemlig med at være støt stigende. På årsbasis, fra starten af 2023 til nu, er de samlede overnatningstal i Danmark steget med 12,1% sammenlignet med samme periode i 2022. De udenlandske overnatninger viser også en betydelig vækst med en stigning på 32,1%.

Desuden er der også positive tendenser inden for feriehussegmentet. Der er blevet booket 401 flere feriehusuger i 2023, end der blev udlejet i 2022 – svarende til 519.796 bookede feriehusuger i alt.

”Den danske turismesektor klarede sig rigtig flot igennem 2022, og klarede sig faktisk bedre end resten af EU, når vi kigger på stigningen i overnatningstallene. Det er virkelig imponerende, og det glæder mig, at vi er kommet godt fra start i 2023. Det er nemlig afgørende, at vi fortsætter den ambitiøse retning for dansk turisme, da de mange turister har stor betydning for borgere og lokalsamfund i hele landet,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

Kontakter

For yderligere information kontakt:
Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07

Links

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Presseinvitation: Doorstep vedr. aftale om iværksætterpakke21.6.2024 10:45:24 CEST | Pressemeddelelse

Pressen inviteres til doorstep om aftale for dansk iværksætteri. Regeringen har indgået aftale med Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti om en iværksætterpakke. Regeringen præsenterede sit udspil tidligere i juni og har siden da forhandlet med Folketingets partier. Tid: 21. juni kl. 13:30 Sted: Erhvervsministeriets gård, Slotsholmsgade 10, 1216 København K. Tilmelding er nødvendig og skal ske til presserådgiver Kasper Kaasgaard på kakala@em.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye