Københavnske politikere skal tage stilling til nye regler for udeservering
Den 22. maj skal politikerne i Teknik- og Miljøudvalget tage stilling til et nyt sæt retningslinjer for udeservering i København.
Forvaltningen har på baggrund af tidligere drøftelser i udvalget lavet et udkast til et såkaldt administrationsgrundlag, som skal danne grundlag for forvaltningens udstedelse af tilladelser til udeservering i byen.
Og der er flere nye forslag på tapetet.
Politikerne skal tage stilling til, om restaurationerne fremover kan få tilladelse til udeservering tre år ad gangen – i stedet for, som i dag, at skulle søge om tilladelse hvert år.
Flerårige tilladelser vil gøre det nemmere for forvaltningen at sætte ind, hvis en udeservering ikke overholder reglerne. Forvaltningen vil bl.a. i sidste instans kunne inddrage en tilladelse til udeservering.
Og så skal politikerne tage stilling til, om der skal være et gebyr for at bruge et område til udeservering. Penge, som bl.a. vil kunne bruges på at føre tilsyn med, om udeserveringerne overholder reglerne.
Teknik- og Miljøudvalget træffer ikke endelig afgørelse på mødet i maj. Hvis der er politisk opbakning til det nye administrationsgrundlag, vil planen i stedet blive sendt i høring, hvor restauratører, beboere, interesseorganisationer og københavnere kan give deres besyv med.
Og først efter høringen, skal det endelige administrationsgrundlag så behandles politisk. Det forventes at ske i efteråret.
Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) håber, at der kommer mange høringssvar:
”Der skal være plads til at sidde i solen på en cafe eller en bar og få en kop te eller en øl, men det skal også være muligt at komme forbi på fortovet, og københavnere i områder med mange restaurationer skal kunne få deres nattesøvn. Der er mange hensyn at tage, og jeg ser frem til at se resultatet af den kommende høring, og jeg håber, at der kommer mange høringssvar, så vi får et godt grundlag for at vedtage et administrationsgrundlag, der tager hensyn til både københavnere, beboere og restauratører,” siger hun.
På baggrund af et tidligere vedtaget medlemsforslag fra Ø, V, R og Å foreslår forvaltningen også at give restauratører mulighed for at søge om udvidede åbningstider for udeservering fredage og lørdage i sommerperioden. Ordningen skal kun gælde for restaurationer, der ikke ligger i Indre By eller på Indre Nørrebro. Og det vil også være en del af den kommende høring.
Det oprindelige medlemsforslag blev bl.a. stillet efter offentliggørelsen af en undersøgelse om københavnernes forhold til udeservering, der viste, at 96 procent af københavnerne synes, at der er positive ting ved at bo i en by med udeservering.
”De fleste københavnere er glade for udeservering, men der er ingen tvivl om, at udeserveringerne er fortættet i Indre By og på dele af Nørrebro. Derfor giver det god mening at sprede udelivet ud og tillade lidt længere åbningstider for udeserveringer i sommerperioden udvalgte steder i den øvrige del af byen,” siger teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL), der stillede forslaget sammen med V, R og Å.
Politikerne skal også tage stilling til, om forvaltningen skal udvide en eksisterende forsøgsordning, hvor forvaltningen opmærker udeserveringsarealet i dele af byen. Det skal gøre det tydeligere for gæster, hvor grænsen for udeserveringen går og dermed nemmere for forbipasserende at komme forbi på fortovet.
Aktuelt er der tegnet turkise prikker udenom udeserveringsarealet ved restaurationer i fire københavnske gader. Prikkerne skal gøre det helt tydeligt, hvor meget en udeservering må fylde. Det skal gøre det nemmere for gæster at holde sig indenfor reglerne, så der er fri passage på fortovet. Forvaltningen foreslår at udvide forsøgsordningen, så den i en treårig periode omfatter flere områder af byen.
Hvis Teknik- og Miljøudvalget godkender at sende det nye administrationsgrundlag for udeservering i høring, vil der være en offentlig høringsperiode på 12 uger, inden administrationsgrundlaget igen vil blive fremlagt for Teknik- og Miljøudvalget.
Nøgleord
Kontakter
Teknik- og Miljøforvaltningens pressevagt
Tlf:23278090presse@tmf.kk.dkVedhæftede filer
Information om Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Nu kan du nemt og sikkert give dine gamle mobiler til genbrug28.9.2023 12:46:55 CEST | Pressemeddelelse
En brugt mobiltelefon der samler støv i skuffen eller en gammel bærbar computer bagerst i skabet. De fleste af os har brugt elektronik liggende, som vi aldrig bruger, men heller ikke har fået givet videre. Det er elektronik, der ellers kan genbruges. Derfor starter Københavns Kommune fra i dag et forsøg sammen med miljøvirksomheden Ragn-Sells, hvor aflåste elektronikbokse bliver stillet op 15 centrale steder i byen.
KØBENHAVN FÅR ENDNU EN CYKELGADE25.9.2023 11:43:19 CEST | Pressemeddelelse
Københavns Kommune slår tre fluer med et smæk, når Trekronergade i Valby står foran en forandring. Det skal nemlig gøres tryggere at være blød trafikant i gaden, som også skal bruges til et lede vandet fra skybrud de rette steder hen. Samtidig får gaden ny asfalt, repareret vejbrønde og justeret fortove.
Klimatopmøde: Nu mødes Nørrebro om, hvordan CO2-udledningen skal sænkes22.9.2023 08:23:11 CEST | Pressemeddelelse
Søndag den 24/9 er alle på Nørrebro inviteret til topmøde om, hvordan vores forbrugsvaner kan blive mere bæredygtige. Målet er at mindske CO2-belastningen fra vores transport, boliger og mad på en måde, der fungerer i hverdagen.
50.000 københavnere får invitation til nyt Klimaborgerting4.9.2023 14:06:32 CEST | Pressemeddelelse
Nu inviteres københavnerne til at være med til at lave byens næste klimaplan. De skal komme med forslag til politikerne om, hvordan man kan nedbringe udledningerne fra forbrug på en måde, der giver mening i hverdagen.
Slut med ’storskrald’ i København1.9.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Københavns Kommune lukker nu ordningen storskrald og erstatter den med en ny bestående af to kategorier – ’stort indbo’ og ’indendørs træ’. Det skal gøre det nemmere for Københavnerne og sikre, at mere bliver genanvendt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum