Næstved Kommune

Presseinvitation: Borgersamling overdrager anbefalinger til Byrådet

Del

Den 17. maj kl. 17.00 overdrager Næstved Kommunes første Borgersamling sine 31 anbefalinger til Byrådet. Det sker til et arrangement på Rønnebæksholm.

36 borgere har arbejdet intensivt med kommunens udvikling over seks dage. Det har nu mundet ud i 31 anbefalinger, som de overdrager til Byrådet til et arrangement på Rønnebæksholm.

Forslagene tager udgangspunkt i at skabe et bæredygtigt Næstved for unge, byen og erhvervslivet. De er blevet til ved, at borgerne har arbejdet i grupper, lyttet til ekspertoplæg og diskuteret med hinanden.

Borgerne har taget opgaven på sig og er kommet hinanden ved. De har krammet, grinet og hentet hinanden med morgenbrød klar på passagersædet. For mange har det været meget nyt at arbejde med kommunens udvikling i fremtiden.

Den 19. juni afholder Byrådet en temadrøftelse, hvor politiker drøfter anbefalingerne.

Baggrund
Byrådet vedtog en ny vision i juni 2022, og besluttede samtidig, at borgerne i højere grad skal inddrages i processen med at gøre visionen til virkelighed. En af de måder det er blevet gjort på, er ved, at der blev startet en borgersamling, hvor alle kommunens 70.508 borgere over 16 år blev inviteret til at deltage. 791 borgere tilmeldte sig, og der blev derefter udvalgt 36 borgere, som afspejler kommunens sammensætning af borgere på baggrund af køn, alder, uddannelse og bopæl i kommunen.

Borgersamlingen er faciliteret af We Do Democracy.

Presse
Overrækkelsen begynder klokken 17.00
Presse er velkommen fra kl 16:45

Det vil være muligt at tale med deltagere fra Borgersamlingen, byrådspolitikere og We Do Democracy.

Adresse: Herskabsstalden på Rønnebæksholm
Rønnebæksholmvej 1
4700 Næstved

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Økonomiske udfordringer på Børne- og Uddannelsesudvalgets område15.4.2024 17:51:02 CEST | Pressemeddelelse

Flere børn og unge har brug for hjælp. Det betyder, at der er stigende udgifter til specialundervisning og anbringelser. Derudover er prisen for specialiserede tilbud steget. Resultatet er, at Børne- og Uddannelsesudvalgets budget står til at blive overskredet med 57,7 millioner kroner, hvis der ikke gribes ind. Derfor har udvalget inddraget overskud på i alt 28 millioner kroner fra 2023 og igangsat en ekstern analyse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye