Det Kongelige Teater

Eventyrlig og fantastisk koncert med Det Kongelige Kapel

Del
Det Kongelige Kapel spiller Berlioz’ Symphonie fantastique og Josef Suks eventyrlige koncertsuite Pohádka dirigeret af Tomáš Netopil.

Der står billedskabende og iørefaldende musik på programmet ved Det Kongelige Kapels sidste symfonikoncert i sæsonen med den tjekkiske dirigent Tomáš Netopil på podiet.

Koncerten indledes med et værk af tjekkiske Josef Suk, der både er kendt for sin egen komponistgerning men også som den berømte komponist Antonín Dvořáks svigersøn og elev. På programmet står Suks måske mest kendte værk Pohádka (Eventyr), der for første gang kan opleves med Det Kongelige Kapel. Pohádka er en koncertsuite i fire satser baseret på Suks musik til Julius Zeyers skuespil Radúz og Mahulena, en kærlighedshistorie der kombinerer klassiske eventyrmotiver med mytologiske referencer.

Kærlighed kan føre til mange ting, og det mærkede den franske komponist Hector Berlioz både på godt og ondt, hvilket kommer til udtryk i hans musik. Berlioz efterstræbte i årevis en irsk skuespillerinde, Harriet Smithson. Men da det omsider lykkedes Berlioz at blive smedet sammen med skønheden, var hendes berømmelse aftagende i takt med hans egen stigende succes, og ægteskabet forliste. Til gengæld inspirerede det turbulente forhold Berlioz til at komponere sin Symphonie fantastique. Her beskriver Berlioz selvbiografisk en ulykkeligt forelsket kunstners voldsomt hallucinerende syner i en opiumsrus.

Dirigenten Tomáš Netopil er på tiende år Generalmusikdirektor for Aalto Musiktheater og Philharmonie Essen. Han er desuden 1. gæstedirigent ved Det tjekkiske filharmoniske orkester samt grundlægger og kunstnerisk leder af International Summer Academy i Kroměříž i Tjekkiet. Fra 2009-2012 var han musikalsk leder af Nationalteatret i Prag.

Program:
Josef Suk (1874-1935): Pohádka (Eventyr), opus 16
I Om Radúz’ og Mahulenas trofaste kærlighed og deres sorger
II Intermezzo, Svane- og påfuglelegen
III Intermezzo, Sørgemusik
IV Runas forbandelse og hvordan den blev brudt af kærligheden

Hector Berlioz (1803-1869)
Symphonie fantastique, opus 14
I Rêveries - Passions (Drømme - lidenskaber)
II Un bal (Et bal)
III Scène aux champs (Scene på landet)
IV Marche au supplice (March til skafottet)
V Songe d'une nuit de sabbat (Drøm om en heksesabbat)

Se mere om kapelkoncerten Symphonie fantastique HER

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Søren Hagens Ghita Nørby-portræt overdraget til Det Kgl. Teater14.9.2023 18:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I dag blev Det Kgl. Teaters permanente kunstsamling udvidet med et helt særligt maleri af en af dansk skuespilkunsts største navne – nemlig Søren Hagens portræt af Ghita Nørby i rollen som den græske gudinde Athene. Værket, som har en værdi af 250.000 kr., blev overdraget af Søren Hagen og Galleri Christoffer Egelund. Overdragelsen blev markeret med en festlig reception i Skuespilhusets foyer, som både Søren Hagen og Ghita Nørby deltog i.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum