Lægeforeningen

Camilla Rathcke genvalgt som formand for Lægeforeningen

Del
Pressefoto
Pressefoto

På Lægeforeningens repræsentantskabsmøde i Kolding er foreningens formand, Camilla Rathcke, uden modkandidater blevet genvalgt som formand for en ny toårig periode.

"Jeg er stolt over at få lov til fortsat at stå i spidsen for Lægeforeningen i en presset tid, hvor det er vigtigere end nogensinde, at vi som lægestand byder ind med fagligt input og tør udfordre politikerne på indretningen af sundhedsvæsnet.” siger Camilla Rathcke.

”Vi arbejder i bestyrelsen for, at Lægeforeningen fortsat skal være en moderne forening for alle læger - med afsæt i viden, fagligt underbyggede synspunkter og med ambitioner om at blive taget med på råd, når der skal udformes strukturelle forandringer i sundhedssektoren.” 

Den genvalgte formand peger på den dramatiske mangel på speciallæger og andre sundhedsprofessionelle som et område, som Lægeforeningen fortsat vil have et stort engagement i. Den kalder på prioritering i sundhedsvæsenet.

”Det samme gælder den fortsatte kamp for at forbedre lægers retssikkerhed. Det er afgørende, at politikere, myndigheder og andre beslutningstager her lytter til lægers stemme, også for at undgå defensiv medicin og dermed unødig behandling. Lægers retssikkerhed og sikkerheden for patienter går hånd i hånd,” siger Camilla Rathcke.

Camilla Rathcke er 48 år, overlæge og ph.d., arbejder på medicinsk afdeling, endokrinologisk sektion på Herlev og Gentofte Hospital. Hun er uddannet læge fra Københavns Universitet i 2003 og blev speciallæge i intern medicin i 2019.

Camilla Rathcke har været formand for Lægeforeningen siden 2020. 

Nøgleord

Kontakter

Lægeforeningen

Lægeforeningen er den faglige interesseorganisation for læger i Danmark

Følg pressemeddelelser fra Lægeforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lægeforeningen

Lægeforeningen om drab i psykiatrien: Det er svært ikke at blive dybt berørt22.7.2023 13:09:59 CEST | Pressemeddelelse

Fredag eftermiddag mistede en læge på Psykiatrisk Center Glostrup livet i en tragisk hændelse, hvor i alt tre ansatte blev udsat for et knivoverfald. ”Det er dybt tragisk, at en læge i psykiatrien har mistet livet ved at passe sit arbejde. Mine tanker og min dybeste medfølelse går ud til den afdødes pårørende. Det er svært ikke at blive dybt berørt - med tanke på den læge og de kollegaer, der ikke vendte hjem til deres familier og venner på normal vis i går, og med tanke på de liv, der for manges vedkommende nu er uigenkaldeligt forandret,” siger Camilla Rathcke, der er Lægeforeningens formand, og fortsætter: ”Jeg håber inderligt, at alle berørte i denne ulykkelige sag får alt den hjælp, de har brug for. Det vil i første omgang også være Lægeforeningens fokus: At yde bistand til lægens eventuelle kolleger, som har brug for opfølgning eller rådgivning,” siger Camilla Rathcke. Mange af sagens omstændigheder er stadig uklare, men efterhånden som myndighederne får klarlagt, hvad der er ske

Lægeforeningen: Godt nyt, at der nu skal sikres flere speciallæger15.6.2023 12:07:25 CEST | Pressemeddelelse

Lægeforeningen tager pænt imod, at Sundhedsstyrelsen med en ny dimensioneringsplan vil sikre 100 ekstra speciallæger de næste to år. ”Positivt nyt, for der mangler i den grad speciallæger. Men det kan ikke stå alene. Lige så vigtigt er det, at vi får lavet den analyse, der nu er lagt op til, så vi på sigt får de speciallæger, vi har behov for, og så vi sikrer, at de læger, vi i dag uddanner også bliver speciallæger,” siger formand Camilla Rathcke.

Praktiserende læge og fagpolitisk fyrtårn fra Slagelse vinder Lægeforeningen Sjællands kollegialitetspris31.3.2023 12:23:43 CEST | Pressemeddelelse

Årets vinder af Lægeforeningen Sjællands kollegialitetspris er praktiserende læge Tue Flindt Müller, som vinder prisen for sit mangeårige engagement i sundheds- og fagpolitik. ”Tue har altid været en stor diplomat, der har haft et godt forhold til både med- og modparter i den sundhedspolitiske debat. Han er altid venlig og god til at skabe relationer, og vigtigst af alt, så har han været en dygtig og elsket praktiserende læge og kollega,” siger Johan Ludvig Reventlow, der er formand for Lægeforeningen Sjælland. 67-årige Tue Flindt Müller har siden 1991 arbejdet i egen lægepraksis i Slagelse, hvor han efter 31 år gav stafetten videre til yngre kræfter i 2022. Han har helt fra starten af sin karriere været fagpolitisk aktiv. Han har blandt andet siddet i PLO’s og Lægeforeningens bestyrelse, og været formand for både Attestudvalget og Lægemiddel- og Medicoudvalget i Lægeforeningen. ”For at rykke på noget i sundhedsvæsenet er det vigtigt, at vi læger gør politikerne opmærksomme på, hvad de

Ny akutplan er en god start, men løser ikke den grundlæggende mangel på arbejdskraft i sundhedsvæsenet23.2.2023 10:43:44 CET | Pressemeddelelse

Manglen på sundhedsprofessionelle stikker dybt, og det resulterer blandt andet i lange ventelister for patienterne. Derfor er det nødvendigt at finde løsninger på både den korte og den lange bane, som kan afhjælpe den store mangel på speciallæger og andre sundhedspersoner, mener Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke. Hun kvitterer for, at regeringens akutpakke ser på flere samtidige, akutte løsninger. ”Der er gode takter i akutpakken. Det er positivt, at den nye aftale prioriterer at afhjælpe manglen på den nødvendige arbejdskraft i sundhedsvæsenet via flere tiltag. Fx ved at forlænge behandlingsgarantien og tage et opgør med unødvendigt bureaukrati for udenlandsk uddannede læger tæller på plussiden. Begge dele vil være til gavn for patienterne,” siger Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke ”At forlænge behandlingsgarantien til 60 dage vil betyde, at det faglige råderum for læger bliver større, så det i højere grad bliver muligt at prioritere de mest syge patienter først. Samtidig

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum