3byggetilbud.dk

Nye tal: Online formidler melder om højere priser på renoveringsprojekter

Del

Den private bygge- og renoveringsaktivitet har været faldende længe. Dog ikke hos 3byggetilbud.dk, der på trods af nedgang i markedet har oplevet fremgang. Nye tal afslører, at det også er dyre projekter, der bliver indhentet tilbud på og afsluttet.

Generelt kan tilbudsportalen rapportere om en højere gennemsnitspris i de første måneder af 2023 kontra samme måneder af 2022. Sammenligner man januar-maj 2023 og samme periode i 2022, er gennemsnitsprisen 12 % højere. Det betyder, at den gennemsnitlige pris på en opgave udført via 3byggetilbud.dk i perioden lå på 40.252 kr. kontra en gennemsnitlig pris på 36.077 kr. i samme periode sidste år. Tallene baserer sig på mere end 20.000 udførte opgaver.

”Vores tal viser, at der er flere renoveringsprojekter, der bliver udført, og så er gennemsnitsprisen steget,” fortæller Maria Carlsen, der er CCO hos 3byggetilbud.dk.

”Når vi graver i data, kan vi se, at der er særligt mange tagprojekter, der bliver gennemført for tiden og når de ligger på beløbstørrelser på 300-400.000 kroner er det naturligvis med til at trække op i statistikkerne,” forklarer hun. Foruden tagprojekter er også badeværelsesrenoveringer populære.

Energikrisen præger prisen

Hos Tømrermester RFA ApS mærkes efterspørgslen på tagentrepriser, og ifølge indehaver, Rasmus Andersen, er grunden, at tagene på utallige 70’er-boliger ikke har flere år i sig og skal skiftes.

”Der er rigtig mange, der bor i boliger fra 70’erne, som ikke har skiftet tag – og det er så på tide for mange af dem nu her. De kommer nu alle sammen. Og det sker så på et tidspunkt med høje priser på materialer, der presser prisen,” forklarer Rasmus Andersen og fortsætter:

”Vi er jo stadig i en energikrise, og der skal ret meget energi til at producere tegl, som mange får lagt – og det har jo en betydning for prisen”. Rasmus Andersen opfordrer alligevel til, at boligejere skifter sit tag, når der er brug for det, og ikke udskyder projektet.

Skift dit tag – at renovere kan tit ikke betale sig

Et utæt tag kan gøre store skader på boligkonstruktionen, så det dur ikke at udskyde tagprojektet særlig længe. Og spørger man Rasmus Andersen, skal ejere af ældre boliger tænke sig godt om, når de skal igangsætte et tagprojekt.

”Tit kan det ikke betale sig særligt at renovere et tag frem for at skifte til et nyt. Man skal lappe en masse i et gammelt tag, og det kan hurtigt løbe op i halvdelen af prisen på et tagskift, og så kan det altså tit betale sig, at man vælger at skifte sit tag og så få et helt nyt tag, der holder i mange år frem, ” lyder det fra Rasmus Andersen, der afslutter:

”Hertil er der i mange 70’er-tage asbest i, og det er ret sundhedsskadeligt. Der anbefaler vi stærkt, at man fjerner det hele og får lagt et nyt tag, så man slipper for asbesten”. 

FAKTA 

  • 3byggetilbud.dk forventer i 2023 at formidle mere end 70.000 opgaver til sit netværk af mere end 1.800 håndværkerfirmaer.
  • 3byggetilbud.dk kan rapportere om en 12 % højere gennemsnitspris på opgaver i perioden januar-maj 2023, når perioden sammenlignes med samme periode sidste år. Tallene baserer sig på mere end 22.324 udførte opgaver.
    • Gennemsnitlig pris på en udført opgave i januar-maj 2022: 36.077 kr.
    • Gennemsnitlig pris på en udført opgave i januar-maj 2023: 40.252 kr.
  • Brancher i vækst: Tagentrepriser, badeværelsesrenoveringer, malerbranchen 

Kunne du tænke dig at samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du læse mere på virksomhedens hjemmeside.

Nøgleord

Kontakter

Maria CarlsenKommunikationschef3byggetilbud.dk A/S

Presse- og kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk A/S, der også står bag Andelsportal.dk og Energihjem.dk

Tlf:26740636mac@3byggetilbud.dk

3byggetilbud.dk

3byggetilbud.dk A/S er stiftet i år 2000 og står bag portalerne 3byggetilbud.dk, Energihjem.dk og Andelsportal.dk. 3byggetilbud.dk A/S er i dag Danmarks største formidler af byggeopgaver. Via 3byggetilbud.dk formidles mere end 70.000 bygge- og renoveringsopgaver årligt til et landsdækkende netværk af 1.700 håndværker-firmaer. 

Følg pressemeddelelser fra 3byggetilbud.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3byggetilbud.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum