Salling Group

SBTi godkender Salling Groups klimamål

Del
Krav til leverandører og massive investeringer i blandt andet solceller og udfasning af fossile brændstoffer er medvirkende årsager til, at det internationalt anerkendte Science Based Targets initiative har godkendt den danske dagligvarekoncern Salling Groups klimamål.
Solceller på taget af Bilka Viborg
Solceller på taget af Bilka Viborg

Investeringer for 2,4 milliarder i omstilling til vedvarende energikilder og ikke mindst krav til leverandørerne om at sætte ambitiøse, reelle og realiserbare klimamål, der matcher målsætningerne i FN’s Parisaftale.

Dét og mange flere initiativer, der alt sammen er en del af Salling Groups klimaambition, er medvirkende årsag til, at det internationalt anerkendte Science Based Targets initiative har godkendt dagligvarekoncernens mål for reduktion af CO2e-udledning.

”Vores klimaambition er baseret på omfattende mængder data og beregninger, og vi er utrolig stolte over, at de ambitiøse mål, vi har sat for ikke bare vores egen drift, men for at få hele vores værdikæde med ombord på rejsen mod en mindre klimabelastende dagligvarehandel, nu er blevet videnskabeligt validerede. Med godkendelsen ved vi, at vi er på rette vej,” siger kommende CEO for Salling Group Anders Hagh, der som nuværende CFO har ansvaret for den enorme mængde data og beregninger, der ligger til grund for koncernens klimamål.

At målene er godkendt betyder nemlig, at den plan, Salling Group har lagt, for at opnå en såkaldt Net Zero-drift i 2050, er både realistiske og realisérbare. Eller sagt på mere jordnært dansk: Ved at følge planen, kan Salling Group forvente i 2050, at varerne på hylderne - fra produktet bliver dyrket, forarbejdet, transporteret, solgt og konsumeret - ikke efterlader sig et negativt CO2e-aftryk.

Her-og-nu-handling på langsigtede mål

”2050 lyder som en uendelig fjern fremtid, men klimamålene er baseret på en nøje kortlægning af hele vores værdikædes udledninger og dermed også en klar plan for, hvor vi kan skære ned og hvornår. Og vi er allerede i fuld gang med at optimere både leverandørernes indsats og ikke mindst vores eget energiforbrug, som er der, hvor vi kan sætte størst ind her og nu,” siger Anders Hagh.

Salling Groups egne reduktioner tæller bl.a. udfasning af fossile brændstoffer, opførelse af solcelleanlæg og el-ladestandere, udskiftning til varmepumper, LED-lys og montering af låger på køl- og frysemøbler i butikkerne samt en målrettet indsats for reducering til et minimum af madspild.

Forpligtelse af leverandører

Salling Groups egne CO2e-udledninger udgør dog kun omkring fem procent af værdikædens samlede udledninger, og til trods for milliardinvesteringen i optimering af energiforbrug og vedvarende energi, ligger den største opgave i at nedbringe CO2e-udledningen i produktion og forarbejdning af de varer, koncernen har på hylderne.

”Det er en kæmpe opgave, som vi har taget hul på ved i første omgang at bede de største af vores leverandører om at sætte sig klimamål i overensstemmelse med Parisaftalen. Mere præcist har vi indtil videre bedt 400 leverandører om at opstille godkendte klimamål inden 2027,” siger Anders Hagh, der glæder sig over, at leverandørerne har taget godt imod initiativet.

Salling Group tilbyder i samarbejde med Carbon Disclosure Project, der er blandt initiativtagerne til the Science Based Targets initiative, løbende onboardingforløb til leverandører, der ikke allerede er i gang med at sætte videnskabeligt baserede klimamål.

Læs mere om Salling Groups klimaambition i Salling Groups Årsrapport 2022

Kontakter

Billeder

Solceller på taget af Bilka Viborg
Solceller på taget af Bilka Viborg
Download
Download
Download

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling stormagasiner og BR arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Knap 60.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 10 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1,9 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

Danmarks største dimissionsfest hylder detail-elever21.9.2023 19:10:00 CEST | Pressemeddelelse

”Jeg er tit blevet mødt med ordene ’du er nok sådan en type, som ikke gider at gå i skole’, og det kunne faktisk ikke være længere fra sandheden. Det har nemlig aldrig været et problem, men jeg tror på, at den erfaring, som jeg har fået på salgsgulvet, har lært mig meget mere, end nogen bog ville kunne.” Sådan lød det fra Sofie Amalie Laursen, der tidligere på året blev kåret som ’Årets elev’ i Salling, Aarhus. Derfor var hun blandt de fire elever, der havde æren af at holde årets elevtale, da Salling Group torsdag den 21. september holdt dimissionsfest i Messe C i Fredericia. Mangfoldighed er vigtigt i Salling Group, og det afspejler sig i koncernens elevuddannelser, som rummer eleverne uanset baggrund, interesse og eventuelle udfordringer. ”Lige meget om du er ordblind eller har et andet handicap, om du interesserer dig for make-up eller elektronik, er tal-nørd eller ’butiks-tonser’, så er der plads til dig i Salling Group. Det er det, vi kan. Og det er jeg personligt meget taknemmel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum