Finans Danmark

Danskernes interesse for boligkøb er halveret på et år

Del

I april blev der givet halvt så mange lånetilbud til boligkøb som på samme tidspunkt sidste år. Dermed er interessen for boligkøb fortsat på et lavt niveau sammenlignet med de seneste år. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Danskernes interesse for at købe ny bolig var i april måned på et lavt niveau og svarer til niveauet fra slutningen af 2022 og begyndelsen af 2023. Der blev i april indhentet 2.233 lånetilbud til køb af bolig, hvilket er knap 51 pct. lavere end i april 2022.

”Det er ikke usædvanligt, at færre indhenter lånetilbud til boligkøb i april måned. Det er sket flere gange de seneste år, og det kan der være en meget simpel forklaring på. Påskeferien – og banklukkedagene – kan have været medvirkende til, at færre boliginteresserede indhentede et tilbud. Typisk ser vi ellers, at flere boliger kommer på markedet i løbet af foråret, og mange danskere bruger fridagene på fremvisninger og åbent hus-arrangementer” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark. 

De seneste seks måneder har antallet af lånetilbud til boligkøb generelt været på et meget lavt niveau. Bortset fra marts 2023, hvor realkreditinstitutterne gav 3.295 lånetilbud til boligkøb, er der i perioden blevet givet mellem 2.064 og 2.429 lånetilbud til boligkøb på en måned. Til sammenligning blev der for et år siden givet mellem 4.543 og 6.485 lånetilbud til boligkøb. 

”Der er flere faktorer, der kan have betydning for den fortsat lave interesse for boligkøb. Selvom boligpriserne er faldet, og der er kommet lidt mere ro på den økonomiske situation herhjemme de seneste par måneder, er renterne og stigningen i forbrugerpriserne fortsat relativt høje. Samtidig kan den generelle usikkerhed i samfundet om, hvordan økonomien vil udvikle sig den kommende tid, også have haft en dæmpende effekt på efterspørgslen efter boligkøb,” siger Ane Arnth Jensen. 

Læs hele nyheden og hent statistik.

Finans Danmark

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Nyt globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversitet19.9.2023 08:01:24 CEST | Pressemeddelelse

Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har i dag lanceret et nyt globalt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Det vil også gøre det lettere for banker og investorer at lede penge over i virksomheder, der ikke skader biodiversiteten. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til og udviklingen af det nye værktøj.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum