Esbjerg Kommune

Fond støtter Esbjerg som studie- og uddannelsesby

Del
Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond har netop uddelt 359.975 kr. til aktiviteter, der skal styrke og udvikle Esbjerg som studie- og uddannelsesby. Blandt modtagerne af den økonomiske støtte er Education Esbjerg, Aalborg Universitet Esbjerg, Syddansk Musikkonservatorium, UC Syd og studerende fra UC SYD Esbjerg.

Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond har i 2023 uddelt 359.975 kr. til uddannelsesinstitutioner, videregående uddannelser og forskning på universitetsniveau i Esbjerg og Sydvestjylland. Med uddelingen ønsker fonden at styrke Esbjerg som en attraktiv studie- og uddannelsesby.

- Fremtidens vækst og udvikling kræver, at vi som landsdel målrettet fokuserer og investerer i uddannelsesområdet. Esbjerg skal have et attraktivt og alsidigt uddannelsesmiljø med relevante uddannelsestilbud, der er tæt koblet til erhvervslivet, så de studerende efterfølgende kommer i job. Derfor glæder det mig, at vi fra Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond igen i år har haft mulighed for både at støtte konkrete forsknings- og uddannelsesprojekter og en organisation som Education Esbjerg, der arbejder på at positionere Esbjerg endnu stærkere som en god og spændende studie- og uddannelsesby, siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, der også er formand for Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond.

De fik støtte

Med 50.000 kr. til Education Esbjerg giver fonden en vigtig hånd til det fortsatte arbejde med at gøre Esbjerg til en attraktiv studieby.

125.000 kr. går til Aalborg Universitet Esbjerg til et projekt om databehandlingsvidenskab med vægt på billedgenkendelse.

Syddansk Musikkonservatorium støttes med 69.975 kr. til et folkemusikstævne, mens UC Syd får 75.000 kr. som tilskud til en nordisk læreruddannelseskonference, som UC Syd er vært for.

Endelig uddeler fonden i alt 40.000 kr. til 10 lærerstuderende på UC SYD Esbjerg.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune og formand for Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond, tlf. 27 24 18 00

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum