Finans Danmark

Høringssvar om guidelines til positionsberegninger på Trade Repositories

Del

Finans Danmark har afgivet høringssvar til ESMA om tilføjelse til guidelines vedr. positionsberegninger på Trade Repositories (TR).

ESMA har givet mulighed for at afgive høringssvar vedrørende retningslinjerne for at sikre, at TR'er beregner positioner i derivater på en harmoniseret og konsekvent måde i overensstemmelse med artikel 80, stk. 4, i EMIR og i overensstemmelse med ændringerne indført af EMIR Refit tekniske standarder.

Høj kvalitet af positionsdata er nødvendige for de relevante myndigheder for at vurdere systemiske risici for den finansielle stabilitet. De ændrede retningslinjer vil give specifikke oplysninger om aggregering af visse datafelter, og hvordan disse skal beregnes af TR'er før udlevering af data til relevante myndigheder.

Målet er, at sikre ensartet positionsberegning på tværs af TR'er med hensyn til tidspunktet af beregninger, omfanget af de data, der skal bruges i beregninger og beregningens metoder under de nye EMIR Refit-standarder. De ændrede retningslinjer vil også omhandle, i hvilket omfang kontinuiteten skal sikres ved TR'er under EMIR Refit-overgangsperioden, hvor data før og efter ombygning vil eksistere side om side.

Læs høringssvar

Finans Danmark

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Der er fuld fart på de digitale svindlere – alle gode ideer til at stoppe dem er i spil21.5.2024 09:05:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2023 udgjorde den samlede digitale svindel i Danmark 627 mio. kroner. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Nationalbank. Og netop nu ser vi mange sager om svindel i internethandlen. De kriminelle holder aldrig fri, og derfor arbejder Finans Danmarks Svindel Task Force på højtryk for at samle alle de ideer, der er til at stoppe svindlen. Task Forcen hører også gerne fra dig.

Antallet af sager om kærlighedssvindel falder drastisk – men mørketallet er stort18.5.2024 08:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Kriminelle bruger falske profiler, og udgiver sig for at søge venskab eller kærlighed. I virkeligheden er de blot ude efter penge. Mens landets banker i 2022 kunne registrere, at kriminelle havde forsøgt at svindle sig til næsten 50 mio. kroner på denne måde, så faldt det beløb i 2023 til knap det halve. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Der ligger dog et mørketal bag, da ofre for kærlighedssvindel ofte holder deres tab hemmeligt. Også for banken.

Danskerne er i tvivl om etikken i private forsvarsinvesteringer17.5.2024 07:08:45 CEST | Pressemeddelelse

Krigen i Ukraine har fået de europæiske lande til at opruste i et omfang, der kræver store investeringer fra både staterne og private aktører. Den finansielle sektor er klar til at understøtte dette. Når det kommer til danskernes investeringer, er mange dog i tvivl om, hvorvidt investeringer i forsvarsindustrien er etisk forsvarlige eller ej. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Krigen i Ukraine har dog gjort, at et flertal af danskerne er blevet mere positive.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye