RUC’s rektor udpeget til ekspertråd om ChatGPT

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) nedsætter en ekspertgruppe, der skal undersøge, hvordan nye digitale hjælpemidler kan påvirke prøverne på landets skoler og uddannelsesinstitutioner.
Mattias Tesfaye udtaler i forbindelse med nedsættelsen af det nye råd:
”Kunstig intelligens er allevegne i vores samfund, og chatbots er kommet for at blive – også i uddannelsessystemet. Men vi skal undgå, at de bruges som snyd til eksamen. Det er en diskussion, der kører i mange af verdens lande, for det er ny teknologi, vi som samfund skal lære at forholde os til. Derfor forstår jeg godt, at der også er mange i Danmark, der efterspørger retningslinjer for anvendelsen af de nye digitale værktøjer som ChatGPT. Jeg har bedt en gruppe eksperter om at rådgive regeringen og komme med nogle anbefalinger på det her område.”
Rektor ved Roskilde Universitet Hanne Leth Andersen er en af eksperterne i gruppen. Udover at være rektor er hun professor i universitetspædagogik og har et indgående kendskab til forskellige eksamensformer, prøver og deres formål.
"Ekspertgruppen får en meget vigtig opgave. Det handler om, hvordan prøveformer påvirker både hverdagens undervisning og elevernes læring – samtidig med at de skal være valide og skabe det rette bedømmelsesgrundlag,” siger Hanne Leth Andersen.
Efter planen skal ekspertgruppen afrapportere til børne- og undervisningsministeren i marts 2024.
Læs mere på uvm.dk
Billeder

Information om Roskilde Universitet
Følg pressemeddelelser fra Roskilde Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Roskilde Universitet
Ny forskning: Danske medier holdes i ørerne i et avanceret netværk – men etikken er både til forhandling og under pres26.6.2025 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Den danske medieverden rummer en række redskaber til at sikre ansvarlige medier, men medieansvaret og presseetiske grænser er hele tiden til forhandling. Og under pres, konkluderer studielektor Maria Bendix Wittchen i sin ph.d.-afhandling.
Roskilde Universitet bliver base for nyt videnskabeligt tidsskrift om bæredygtighed26.6.2025 05:45:00 CEST | Pressemeddelelse
RUC skal stå for at udgive The Journal of Sustainability og styrker dermed universitetets profil inden for forskning i bæredygtighed.
Ny forskning: Hvad vil det sige at føle sig værdig som ledig?25.6.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Forskere undersøger, hvordan arbejdsløse i udkantsområder i Danmark, Frankrig og USA oplever værdighed i deres hverdag. Forskningen viser, at mennesker uden for arbejdsmarkedet finder værdighed i hverdagsrutiner og fællesskaber.
Ny forskning skal kortlægge samfundseffekterne af elbilers ladeinfrastruktur23.6.2025 05:35:00 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Roskilde Universitet undersøger, hvordan placeringen af ladestandere påvirker mobilitet, energiforbrug og borgernes accept – og hvordan kunstig intelligens kan bruges til at optimere løsningerne.
Ny undersøgelse: Opbrud i brugen af nyhedsmedier, men ikke i Danmark17.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I andre lande står sociale medier og videoplatforme for en stadig større del af nyhedsforbruget, men de fleste danskere får stadig deres nyheder fra traditionelle medier, som de også har stor tillid til. Faktisk faldt brugen af sociale medier til at finde nyheder i Danmark i 2025, viser ny undersøgelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum