RUC’s rektor udpeget til ekspertråd om ChatGPT
Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) nedsætter en ekspertgruppe, der skal undersøge, hvordan nye digitale hjælpemidler kan påvirke prøverne på landets skoler og uddannelsesinstitutioner.
Mattias Tesfaye udtaler i forbindelse med nedsættelsen af det nye råd:
”Kunstig intelligens er allevegne i vores samfund, og chatbots er kommet for at blive – også i uddannelsessystemet. Men vi skal undgå, at de bruges som snyd til eksamen. Det er en diskussion, der kører i mange af verdens lande, for det er ny teknologi, vi som samfund skal lære at forholde os til. Derfor forstår jeg godt, at der også er mange i Danmark, der efterspørger retningslinjer for anvendelsen af de nye digitale værktøjer som ChatGPT. Jeg har bedt en gruppe eksperter om at rådgive regeringen og komme med nogle anbefalinger på det her område.”
Rektor ved Roskilde Universitet Hanne Leth Andersen er en af eksperterne i gruppen. Udover at være rektor er hun professor i universitetspædagogik og har et indgående kendskab til forskellige eksamensformer, prøver og deres formål.
"Ekspertgruppen får en meget vigtig opgave. Det handler om, hvordan prøveformer påvirker både hverdagens undervisning og elevernes læring – samtidig med at de skal være valide og skabe det rette bedømmelsesgrundlag,” siger Hanne Leth Andersen.
Efter planen skal ekspertgruppen afrapportere til børne- og undervisningsministeren i marts 2024.
Læs mere på uvm.dk
Billeder
Information om Roskilde Universitet
Følg pressemeddelelser fra Roskilde Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Roskilde Universitet
Ny ph.d.-afhandling: Selvstyrende teams i ældreplejen skaber større arbejdsglæde - og nye dilemmaer4.11.2024 05:45:00 CET | Pressemeddelelse
Implementeringen af selvstyrende teams i ældreplejen i Danmark rummer udfordringer og dilemmaer, viser ny forskning fra Roskilde Universitet.
Skal kropsvægt afgøre prisen på din flybillet?29.10.2024 05:15:00 CET | Pressemeddelelse
Er det rimeligt at opkræve flypassagerer betaling for den samlede vægt, de medbringer ombord, inklusive deres kropsvægt? Forsker fra Roskilde Universitet har undersøgt rejsendes holdning til emnet, og de fleste er drevet af egeninteresse frem for bæredygtighed.
Forskere vil fremme forståelsen af bakteriel adfærd17.10.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Professor Johnny Ottesen og lektor Fatima AlZahra'a Alatraktchi modtager millionbevilling fra VILLUM FONDEN til at undersøge, hvad der sker i et bakteriesamfund, der invaderes af snyltere.
RUC-forskere får EU-midler til bæredygtig rejeproduktion på Bornholm16.10.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Med støtte fra den Europæiske Hav-, Fiskeri-, og Akvakulturfond (EHFAF) og sammen med lokale samarbejdspartnere sætter to forskere fra Roskilde Universitet nu gang i et forsøg med en ny og miljøvenlig produktion af varmtvandsrejer på Bornholm.
Lektor modtager fire mio. kr. til tværfaglig forskning i fosterudviklingens biologiske netværk15.10.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Lektor Pia Nyeng modtager en bevilling på fire mio. kr. til at udforske, hvordan biologiske netværk bliver koordineret under udviklingen af et foster.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum