MSC – Marine Stewardship Council

MSC's Ocean Stewardship Fund uddeler 6,35 mio. kr. til 26 bæredygtige fiskeriprojekter

Del

4 Nordiske projekter (inkl. Grønland) har også modtaget midler.

Mærkning af hajer for at måle deres overlevelse, specialudstyr til at frigive truede skildpadder og LED-lys der holder havfugle ude af nettene er blandt de projekter, der i 2023 finansieres af Ocean Stewardship Fund (OSF).

På fjerde år har Marine Stewardship Council afsat 5% af de årlige royalties fra salg af certificerede produkter til sin Fond. Derudover bidrager donationer fra tredjeparter nu også, hvilket hjælper med at skalere fonden og støtte flere projekter.  OSF meddelte for nylig, at det sigter mod at rejse 100 millioner dollars i det næste årti for at fremskynde fremskridt inden for bæredygtigt fiskeri globalt.

Midt i globale bekymringer om forringelser af havets biodiversitet har dette års bevillinger et særligt fokus på forskning i at undgå bifangst – dvs. når fisk og andre arter, der ikke er målrettet af fiskere, fanges i net og andre fiskeredskaber. Der er givet midler til projekter i Australien, Grønland, Ecuador, Papua Ny Guinea og Alaska.

Seksogtyve tilskud på i alt US $ 934.430 (DKK 6.350.000)*  tildeles fiskeri, forskere, NGO'er og studerende fra 15 lande. Heraf blev 40 % af tilskuddene tildelt fiskeri i vækstøkonomier som Sydafrika og Mexico, med det formål at forbedre deres bæredygtighedspraksis.

Blandt de projekter, der er finansieret i år, er: 

  • OSF tilskuddet går til et projekt for at reducere bifangst af havfugle i det grønlandske stenbiderfiskeri på Grønland, bl.a. ved at montere LED-lys på nettet.
  • I Alaska vil OSF-midler gøre det muligt at udvikle en ny app. Dette vil gøre det muligt for laksefiskere at registrere interaktioner med bestemte havfuglearter, for at hjælpe med at reducere truslerne mod disse havfugle.  Dette er et initiativ ledet af de oprindelige samfund.
  • I Ecuador vil OSF finansiere et forskningsprojekt, der mærker silkehajer, der ved et uheld fanges af fiskeriet. Udnyttelse af satellitteknologi, når hajerne slippes ud i naturen, vil hjælpe forskere med at estimere overlevelsesgraden og bedre beskytte denne sårbare art.
  • På Réunion i Det Indiske Ocean vil OSF-tilskuddet give fiskere uddannelse og specialudstyr, så sårbare loggerhead havskildpadder kan håndteres og genudsættes sikkert. Som en del af projektet vil fiskerne overvåge deres placeringer ved hjælp af GPS for at undgå fremtidige interaktioner med dem.

Siden Ocean Stewardship Fund blev oprettet, har den udstedt over 100 bevillinger på i alt 4,9 millioner dollars (ca. 3,9 millioner pund)* for at skabe varig forandring. Disse har støttet en lang række projekter, der har til formål at forbedre bestandenes sundhed, forvalte fangstniveauerne omhyggeligt og beskytte havmiljøet, f.eks. ved at identificere og kortlægge havbundens levesteder.

Rupert Howes, administrerende direktør for MSC, udtaler:

"Tillykke til alle Ocean Stewardship Fund-prismodtagerne i 2023Disse projekter vil generere ny viden og indsigt, der vil hjælpe fiskeriet med at forbedre den måde, de fisker havene på, ved at reducere bifangst og fiskernes interaktion med sårbare arter og fugle.

"Vi er glade for at se, at tværsektorielle samarbejder ansøger om finansiering med fiskereNGO'er og forskereder indsender fælles ansøgninger. Sådanne partnerskaber er afgørende, hvis vi skal skalere løsninger og reagere på de presserende udfordringer, som vores have står over for. Vi glæder os især over ansøgninger, der er i stand til at bruge MSC's Ocean Stewardship Fund til at udnytte andre ressourcer til at levere reelle og varige ændringer ud over de umiddelbare projektmodtagere.

"Efterhånden som vores globale befolkning vokser, vil havet blive stadig vigtigere for samfund, der er afhængige af det både for job og som en kilde til nærende, sunde akvatiske fødevarer.  Ocean Stewardship Fund hjælper med at drive den innovation og de fremskridt, der er nødvendige for at udnytte potentialet i vores hav."

Se de 26 finansierede tilskud, der uddeles i år (MSC Ocean Stewardship Fund-projects supported | Marine Stewardship Council) (på engelsk)

Læs mere om dette års støttede projekter her

-SLUT-

For medieforespørgsler kontakt venligst:

Alexander Worziger, Communications & Marketing Manager

E-mail alexander.worziger@msc.org     

Mobil +45 5369 4007

Bemærkninger til redaktører:

*Valutaomregning på $934.430 (6.493.000 DKK*) den 10. maj 2023)

Overfiskeri og bifangst er to af de vigtigste årsager til tab af biodiversitet i havene. (ENGELSK-FULD.pdf)

På verdensplan anslås det, at 9,1 mio. tons (10,1 % af de årlige fangster) smides ud, og at mindst 20 mio. individer af truede, truede og beskyttede arter interagerer med fiskeriet.  (FAO – En tredje vurdering af det globale havfiskeri (2019))

Om Ocean Stewardship Fund

MSC tildeler 5% af de årlige royalties fra salg af fisk og skaldyr med MSC's blå mærke til Ocean Stewardship Fund.  

For at finde ud af, hvordan MSC's fond støtter innovative projekter med fiskere over hele verden besøg: Ocean Stewardship Fund | Marine Stewardship Council (msc.org) (på engelsk)

For at downloade billeder relateret til projektet besøg: https://multimedialibrary.msc.org/?c=4048527

Nøgleord

Kontakter

MSC Boilerplate

Marine Stewardship Council (MSC) er en international non-profit organisation, der sætter globalt anerkendte standarder for bæredygtigt fiskeri og forsyningskæden for fisk og skaldyr. MSC-miljømærket på et fiskeprodukt betyder, at det kommer fra et fiskeri efter vilde fangster, som er blevet uafhængigt certificeret i henhold til MSC's videnskabsbaserede standard for bæredygtigt fiskeri. Mere end 600 fiskerier, der repræsenterer mere end 19 % af verdens vilde marine fangst, er involveret i dets certificeringsprogram, og mere end 20.000 forskellige MSC-mærkede produkter er tilgængelige på hylder over hele kloden (tallene er korrekte pr. 31. marts 2022). For mere information  besøg msc.org

Følg pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

Marine Stewardship Council-teams fra Polen, Sverige, Danmark og Finland slår kræfterne sammen som region for Østersøen og Centraleuropa12.12.2023 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Marine Stewardship Council (MSC) reagerer på de ændrede forhold i regionen ved at oprette en ny MSC-subregion for Baltikum og Centraleuropa. Den nye organisationsstruktur er beregnet til bedre at imødekomme udfordringerne med bæredygtig forvaltning af ressourcerne i Østersøen og Nordsøen og de voksende behov hos MSC-partnere i regionen. I november besluttede MSC at slå teams fra Polen, Sverige, Danmark og Finland sammen til ét team med ansvar for 17 lande i den baltiske og centraleuropæiske region. Det nye teams aktiviteter vil omfatte støtte til regionale fiskerier i MSC-programmet, der opererer i Østersøen og Nordsøen, samarbejde med industripartnere, videnskab, myndigheder, NGO'er samt opbygning af offentlighedens bevidsthed om behovet for bæredygtige fisk og skaldyr. Østersøen og Centraleuropa er en strategisk region for udviklingen af markedet for bæredygtige fisk og skaldyr. I området er over 1500 partnere (fiskerier, forarbejdningsvirksomheder, detailhandlere, NGO'er, akademiske

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye