Folkekirkens Nødhjælp

Nyt samarbejde skal øge genbruget i Favrskov

Del
Favrskov kommunes borgere er gode til at donere til genbrug. Faktisk så gode, at de donerede genstande ikke altid kan finde en ny ejermand. Et nyt samarbejde i Hadsten skal sørge for, at flere donationer får nyt liv, og at borgerne kan finde mere genbrugsguld i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker i området.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Hammel er en af de butikker, der nu bliver spækket med mange flere lokale donationer.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Hammel er en af de butikker, der nu bliver spækket med mange flere lokale donationer.

Kommunerne skal genbruge mere. Det sker som følge af affaldsbekendtgørelsen, som trådte i kraft 1. maj i år. En del af løsningen i Favrskov bliver, at Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker skal lette presset hos genbrugsstationerne i kommunen, hvor der doneres mere, end der bliver hentet.

Derfor har Favrskov Forsyning indgået et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, som vil give organisationen mulighed for at hente donerede genstande ved byens ”Gi’ og Ta’”-område.

Det betyder også, at borgerne vil få endnu større variation at se frem til i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker i Hinnerup og Hammel. Overskuddet fra genbrugsbutikkerne går som altid til Folkekirkens Nødhjælps projekter med verdens fattigste mennesker.

”Vi er henrykte over at have mere at sælge i vores genbrugsbutikker – og så er det selvfølgelig også dejligt, at vi kan påvirke kommunens klimaaftryk på en positiv måde,” siger Bent Ole Pedersen, drift- og forsyningsansvarlig i Folkekirkens Nødhjælp.

Hadstens ”Gi’ og Ta’”-område er populært blandt byens borgere, da man her både kan donere sine aflagte ting og samtidig finde genbrugsguld, man kan give nyt liv. Her findes alt fra møbler, køkkenudstyr, interiør, pynt og andre genstande, der stadig kan glæde andre borgere.

”Vi ved, at borgerne er rigtig glade for både at hente og aflevere genbrugsting. Med den nye ordning vil der blive skabt et bedre flow af genbrug både her på genbrugspladsen, men også i de to lokale genbrugsbutikker, som Folkekirkens Nødhjælp driver her i kommunen,” siger Lone Bejder, projekt- og udviklingschef i Favrskov Forsyning.

Det øgede genbrug gavner ikke kun byens borgere med nye lækre genbrugsfund, men det vil også have en positiv effekt på det store globale klimaregnskab.

”Det gør en stor forskel for både naturen, miljøet og klimaet, når vi genbruger frem for at smide ud. Vi sparer i CO2-regnskabet og minimerer også brugen af nye naturressourcer. Alt i alt er det et godt skridt i den rigtige retning,” siger Lone Bejder, projekt- og udviklingschef i Favrskov Forsyning.

Hun fortæller desuden, at Favrskov Forsyning fortsat arbejder på at finde måder at minimere affaldsmængderne og øge genbruget i kommunen, så lignende ordninger andre steder i Favrskov er ikke usandsynligt.

________________________

For yderligere information:

Kontakt Bent Ole Pedersen, drift- og forsyningsansvarlig i Folkekirkens Nødhjælp på tlf. 25 50 21 22. 

Nøgleord

Billeder

Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Hammel er en af de butikker, der nu bliver spækket med mange flere lokale donationer.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Hammel er en af de butikker, der nu bliver spækket med mange flere lokale donationer.
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Ny generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp29.4.2024 10:11:51 CEST | Pressemeddelelse

50-årige Jonas Vejsager Nøddekær er udpeget til ny generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. Stillingen blev slået op, da Birgitte Qvist-Sørensen forlod posten tidligere på året. Jonas Nøddekær har været fungerende generalsekretær i de seneste 3 måneder og kommer fra en stilling som international direktør i organisationen. Marianne Hoff Andersen, forperson for bestyrelsen i Folkekirkens Nødhjælp, siger: “Vi er meget glade for det stærke felt, der søgte stillingen som generalsekretær - og selvfølgelig også meget stolte over, at Folkekirkens Nødhjælp selv kunne levere den stærkeste kandidat til den vigtige post. Ansættelsesudvalget og bestyrelsen pegede enstemmigt på Jonas Nøddekær på baggrund af en grundig ansættelsesproces." “Jonas Nøddekær har stærke kvalifikationer både fagligt og ledelsesmæssigt. Han er den rette til at videreføre Folkekirkens Nødhjælps værdidrevne engagement i samarbejde med vores kirkelige og folkelige bagland og drive vores stærke nødhjælps- og udviklingsarbejde b

Sportens verden spist af med halvt ton overskudsris24.4.2024 15:31:20 CEST | Pressemeddelelse

Flere end 1.000 deltagere ved Idrætsmødets konference i Aalborg får i disse dage serveret 540 kg. økologiske ris og krydderipasta fra madspildssupermarkedet Wefood, som Folkekirkens Nødhjælp driver. Det flugter med Idrætsmødets fokus på klima og bæredygtighed, som i år diskuteres i en række paneldebatter og workshops. Folkekirkens Nødhjælps konstituerede generalsekretær Jonas Nøddekær er glad for samarbejdet med Idrætsmødet og Restaurant AKKC by MEST i Aalborg Kongres & Kultur Center, der bidrager til at bekæmpe madspild ved at bruge økologiske ris og krydderipastaer fra Wefood-supermarkedet i Aalborg til at bespise idrættens organisationer, deltagende kommuner, universiteter, politikere, ngo’er osv. “Det er et konkret og bæredygtigt indspark på Idrætsmødet, at AKKC by MEST bruger overskudsvarer fra Wefood i menuen til deltagerne,” siger Jonas Nøddekær, konstitueret generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, der selv deltager i en række debatter om idrættens ansvar i forhold til klima og

Folkekirkens Nødhjælp kickstarter klimatopmøde i København18.3.2024 14:15:28 CET | Pressemeddelelse

I denne uge mødes en lang række af verdens klimaministre til topforhandlinger i Danmark ved det årlige ’Copenhagen Climate Ministerial’. Dagen før forhandlingerne officielt går i gang, samler Folkekirkens Nødhjælp, i samarbejde med Concito og internationale partnere, ministre, topembedsmænd og førende klimaorganisationer fra hele verden til klimadiskussioner for at sikre finansiering til klimatilpasning i det globale syd. ”Vi er glade for at kunne samle så mange ministre og eksperter i samme rum i vores lokaler i København, så vi kan levere vigtige klimabudskaber op til de officielle forhandlinger senere på ugen. Det er vigtigt, at regeringer i hele verden sætter handling bag løftet om flere midler til at hjælpe verdens mest udsatte befolkninger med at tilpasse sig en kogende klode”, siger Folkekirkens Nødhjælps konstituerede generalsekretær Jonas Nøddekær. Ifølge Jonas Nøddekær er behovet for klimatilpasning i det globale syd akut. ”Klimaforandringerne medfører nye udfordringer for me

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye