Folkekirkens Nødhjælp

Nyt samarbejde skal øge genbruget i Favrskov

Del
Favrskov kommunes borgere er gode til at donere til genbrug. Faktisk så gode, at de donerede genstande ikke altid kan finde en ny ejermand. Et nyt samarbejde i Hadsten skal sørge for, at flere donationer får nyt liv, og at borgerne kan finde mere genbrugsguld i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker i området.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Hammel er en af de butikker, der nu bliver spækket med mange flere lokale donationer.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Hammel er en af de butikker, der nu bliver spækket med mange flere lokale donationer.

Kommunerne skal genbruge mere. Det sker som følge af affaldsbekendtgørelsen, som trådte i kraft 1. maj i år. En del af løsningen i Favrskov bliver, at Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker skal lette presset hos genbrugsstationerne i kommunen, hvor der doneres mere, end der bliver hentet.

Derfor har Favrskov Forsyning indgået et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, som vil give organisationen mulighed for at hente donerede genstande ved byens ”Gi’ og Ta’”-område.

Det betyder også, at borgerne vil få endnu større variation at se frem til i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker i Hinnerup og Hammel. Overskuddet fra genbrugsbutikkerne går som altid til Folkekirkens Nødhjælps projekter med verdens fattigste mennesker.

”Vi er henrykte over at have mere at sælge i vores genbrugsbutikker – og så er det selvfølgelig også dejligt, at vi kan påvirke kommunens klimaaftryk på en positiv måde,” siger Bent Ole Pedersen, drift- og forsyningsansvarlig i Folkekirkens Nødhjælp.

Hadstens ”Gi’ og Ta’”-område er populært blandt byens borgere, da man her både kan donere sine aflagte ting og samtidig finde genbrugsguld, man kan give nyt liv. Her findes alt fra møbler, køkkenudstyr, interiør, pynt og andre genstande, der stadig kan glæde andre borgere.

”Vi ved, at borgerne er rigtig glade for både at hente og aflevere genbrugsting. Med den nye ordning vil der blive skabt et bedre flow af genbrug både her på genbrugspladsen, men også i de to lokale genbrugsbutikker, som Folkekirkens Nødhjælp driver her i kommunen,” siger Lone Bejder, projekt- og udviklingschef i Favrskov Forsyning.

Det øgede genbrug gavner ikke kun byens borgere med nye lækre genbrugsfund, men det vil også have en positiv effekt på det store globale klimaregnskab.

”Det gør en stor forskel for både naturen, miljøet og klimaet, når vi genbruger frem for at smide ud. Vi sparer i CO2-regnskabet og minimerer også brugen af nye naturressourcer. Alt i alt er det et godt skridt i den rigtige retning,” siger Lone Bejder, projekt- og udviklingschef i Favrskov Forsyning.

Hun fortæller desuden, at Favrskov Forsyning fortsat arbejder på at finde måder at minimere affaldsmængderne og øge genbruget i kommunen, så lignende ordninger andre steder i Favrskov er ikke usandsynligt.

________________________

For yderligere information:

Kontakt Bent Ole Pedersen, drift- og forsyningsansvarlig i Folkekirkens Nødhjælp på tlf. 25 50 21 22. 

Nøgleord

Billeder

Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Hammel er en af de butikker, der nu bliver spækket med mange flere lokale donationer.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Hammel er en af de butikker, der nu bliver spækket med mange flere lokale donationer.
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Udviklingsprojekter skyller væk uden klimaløsninger31.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Udvikling og klima hænger uløseligt sammen. Klimakrisen truer med at rulle årtiers udviklingsarbejde tilbage, mens fattigdom presser naturen og klimaet i mange sårbare områder. Der er derfor behov for at nedbryde silo-tilgangen og i stedet integrere klima og udviklingsarbejdet. Udviklingsbistanden skal indarbejde fremtidens klimascenarier og udnytte nye grønne teknologier som for eksempel decentral solenergi. Øget sammentænkning mellem klima og udvikling er en forudsætning for at nå både verdensmålene og Paris-aftalen. En styrket kobling vil øge de enkelte landes modstandsdygtighed over for klimaforandringer og merværdien af en grøn energiomstilling. Bedre integrerede tilgange til at sikre gensidige klima- og udviklingsgevinster vil kunne spare milliarder af kroner. Med en fælles event ’Integrating climate and development – a way forward’, sætter Udenrigsministeriet, CONCITO og Folkekirkens Nødhjælp fokus på debatten om, hvordan klima og udvikling kan integreres. Ministeren for udvikli

Folkekirkens Nødhjælp advarer om hungersnød og folkedrab i Sudan26.5.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Situationen i Sudan eskalerer dag for dag, og Folkekirkens Nødhjælp advarer nu om risiko for folkedrab. Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Jonas Nøddekær siger: ”Den sudanesiske civilbefolkning er fanget i krydsilden i en forfærdelig blodig konflikt, der har tvunget millioner af mennesker på flugt. Nu får vi meldinger fra FN om risikoen for, at civile bliver slået ihjel på baggrund af deres etnicitet. Verdenssamfundet står overfor et nyt folkedrab, der bringer minderne tilbage til Rwanda”. Det sudanesiske militær har i over et år været i væbnet konflikt med den paramilitære gruppe ’Rapid Support Forces’. Konflikten har kostet over 15.000 menneskeliv og drevet mere end 8,8 millioner mennesker på flugt. Over 17,5 millioner mennesker oplever fødevareusikkerhed i Sudan, og tusindvis af mennesker risikerer at dø af sult inden for de næste måneder. Jonas Nøddekær opfordrer kraftigt verdenssamfundet til at løfte et større ansvar for at deeskalere situationen: “Der er brug for et maksimal

Ny generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp29.4.2024 10:11:51 CEST | Pressemeddelelse

50-årige Jonas Vejsager Nøddekær er udpeget til ny generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. Stillingen blev slået op, da Birgitte Qvist-Sørensen forlod posten tidligere på året. Jonas Nøddekær har været fungerende generalsekretær i de seneste 3 måneder og kommer fra en stilling som international direktør i organisationen. Marianne Hoff Andersen, forperson for bestyrelsen i Folkekirkens Nødhjælp, siger: “Vi er meget glade for det stærke felt, der søgte stillingen som generalsekretær - og selvfølgelig også meget stolte over, at Folkekirkens Nødhjælp selv kunne levere den stærkeste kandidat til den vigtige post. Ansættelsesudvalget og bestyrelsen pegede enstemmigt på Jonas Nøddekær på baggrund af en grundig ansættelsesproces." “Jonas Nøddekær har stærke kvalifikationer både fagligt og ledelsesmæssigt. Han er den rette til at videreføre Folkekirkens Nødhjælps værdidrevne engagement i samarbejde med vores kirkelige og folkelige bagland og drive vores stærke nødhjælps- og udviklingsarbejde b

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye