Billund Lufthavn

Billund Lufthavn slår markedet: Nomineret til Europas bedste ruteudvikling og marketing

Del
Billund Lufthavn er endnu engang nomineret som det bedste ruteudvikling- og marketingteam for lufthavne i Europa. Som forsvarende mestre fra 2018 og 2019 er adm. direktør, Jan Hessellund og direktør for ruteudvikling, kommunikation & marketing, Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn rejst til Polen for at forsvare titlen til den største europæiske ruteudviklingsmesse, Routes Europe.
I 2022 landede Billund Lufthavn på det samme passagertal, som der var i 2019: Det hidtidige rekordår.
I 2022 landede Billund Lufthavn på det samme passagertal, som der var i 2019: Det hidtidige rekordår.

Billund Lufthavn er igen nomineret til en Route Award i kategorien Lufthavne med under fire millioner årlige passagerer. Det er flyselskaberne, der afgør, hvem der er nomineret til prisen. Billund Lufthavn er nomineret sammen med Graz Airport, Tallinn Airport, Vilnius International Airport og Zagreb Airport. Et stærkt felt med gode kandidater til at tage årets pris med hjem.

Titlen tilhører lige nu Billund Lufthavn – både fra 2018, men også fra 2019. Siden 2019 er Routes Europe ikke blevet afholdt pga. Coronapandemien.

– Det er en ære at være nomineret til Routes Award igen. Siden Covid-19 har vi i den grad knoklet for at vende stærkt tilbage. Og i 2022 var Billund Lufthavn den eneste skandinaviske lufthavn, der endte på top 20-listen over lufthavne i Europa, der hurtigst fik terminalen fyldt med passagerer igen. Nomineringen er derfor en stor anerkendelse at få fra flyselskaberne, og det er vi meget stolte af, fortæller Jesper Klausholm.

Analyserne holder stik

Lufthavne og luftfartsselskaber arbejder ud fra analyser om, hvorvidt der er potentiale for en rute til et givent sted. Hvis flyselskabets analyse stemmer overens med lufthavnens, så er der god grobund for at starte ruten.

De sidste par år er Billund Lufthavn af flere omgange bekræftet i, at lufthavnen er omgivet af et stærkt marked, da der er kommet omkring 40 nye ruter og destinationer. Sommerfartplanens igangsætning i 2023 har i den grad også vidnet om, at der er fart på ruteudviklingen i Billund Lufthavn. I slutningen af marts blev Brussels Airlines og Air Greenland en del porteføljen af flyselskaber. I starten af april blev Austrian Airlines tilføjet, mens PLAY slutter sig til i midten af juni. Den 20. marts åbnede Maersk Air Cargo deres europæiske luftfragtshub på luftfragtssiden – en blåstempling af de helt store.

– Billund Lufthavn har en strategi om at komme stærkt tilbage i luften og slå markedet undervejs, og det har vi i den grad gjort. Vi oplever en stor tiltro fra de allerede eksisterende flyselskaber, som udvider antallet af destinationer og afgange. På luftfragtssiden er den syvtakkede stjerne at finde på fragtflyene, og vi er stolte af igen at repræsentere Maersk i Billund Lufthavn, fastslår Jan Hessellund og fortsætter:

– Vores arbejde er data- og analysebaseret. Og vores analyser har stemt overens med flyselskabernes, og det mærker vi naturligt på tilførslen af flyselskaber. Uanset udfaldet til Routes Awarden i aften, så er det en kæmpe anerkendelse, og vi fortsætter de gode dialoger med flyselskaberne, så Vestdanmark får endnu mere international tilgængelighed.

Lufthavne og flyselskaber sammen om ruteudvikling til konference

Routes Europe er en af de største konferencer inden for ruteudvikling. Aktører fra hele Europa er repræsenteret, og det giver rig mulighed for at opbygge og bevare relationer til de enkelte flyselskaber. Der er tid til spændende møder, hvor analyser og data vil blive præsenteret for hinanden. Det giver grobund for nye samarbejder mellem lufthavne og flyselskaber.

– At deltage til Routes Europe giver os rigtig meget. Det er altid godt at mødes personligt og få snakket analyserne igennem, og vi kan få og give svar på de spørgsmål, der kunne opstå, afslutter Jan Hessellund.

Faktaboks: Nye ruter/genåbninger i 2022 og 2023.

2022

2023

Finnair: Helsinki – 4 ugentlige

Lufthansa: München – 2 daglige

Vueling: Tenerife – ugentlig

Wizzair: Craiova – 2 ugentlige

Corendon: Ny base med 8 ruter

Ryanair:

-        Madrid – 2 ugentlige

-        Ibiza – 2 ugentlige

-        Bari – 2 ugentlige

-        Torino – 2 ugentlige

-        Trapani – 2 ugentlige

-        Porto – 2 ugentlige

-        Birmingham – 2 ugentlige

British Airways:

-        London City – 6 ugentlige

-        Manchester: 6 ugentlige

SkyAlps: Bolzano – ugentlig

Ryanair:

-        Berlin – 3 ugentlige

-        Valencia – 2 ugentlige

-        Alghero – 2 ugentlige

PLAY: Keflavik – 2 ugentlige

Brussels Airlines: Bruxelles – dagligt

Austrian Airlines: Wien – 3 ugentlige

Air Greenland: Kangerlussuaq – ugentlig

 

Kontakter

Billeder

I 2022 landede Billund Lufthavn på det samme passagertal, som der var i 2019: Det hidtidige rekordår.
I 2022 landede Billund Lufthavn på det samme passagertal, som der var i 2019: Det hidtidige rekordår.
Download

Information om Billund Lufthavn

Billund Lufthavn
Billund Lufthavn
Passagerterminalen 10
7190 Billund

76 50 50 50https://www.bll.dk

Følg pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye