Udenrigsministeriet

I marts 2023 steg Danmarks samlede eksport 1,7 pct. i forhold til februar. Årsstigningstakten, dvs. de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud, faldt til 22,7 pct.

Del
I løbende priser steg den samlede eksport af varer og tjenester 1,7 pct. i marts 2023 i forhold til februar i henhold til den seneste sæsonkorrigerede opgørelse fra Danmarks Statistik. Vareeksporten faldt 1,4 pct., mens tjenesteeksporten steg 6,6 pct. Væksten i første kvartal 2023 i forhold til første kvartal 2022 var i alt 5,9 pct., fordelt med en vækst i vareeksporten på 15,8 pct. og et fald i tjeneste-eksporten på 6,8 pct. Årsstigningstakten, dvs. de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud, for hele eksporten var 22,7 pct.

Stigningen i den samlede eksport i marts i forhold til februar kan henføres til USA, Storbritannien og Kina, som dog blev modvirket af mindre fald til Tyskland, Sverige og Norge. Ses på hele første kvartal i forhold til første kvartal i 2022 var der god vækst til alle de store markeder, bortset fra Kina, hvor eksporten faldt omkring 10 pct. Årsvækstraten har været højst til USA og Nederlandene, begge over 30 pct., mens øvrige store markeder har været omkring 20 pct., bortset fra Kina med en årsvækst på 7,7 pct.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til cheføkonom Jacob Warburg, jacwar@um.dk

Vedhæftede filer

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye