Finans Danmark

”Fyr dit fyr”-ordning er åben

Del

Regeringen og bankerne åbner nu for, at boligejere, der vil skifte deres olie- og gasfyr ud med et grønnere alternativ, kan slippe for både tinglysningsafgift og oprettelsesgebyr.

Fyr dit fyr

Danske boligejere får nu adgang til billigere finansiering, hvis de skifter til en grøn opvarmningskilde. Boligejerne slipper nemlig for tinglysningsafgift og oprettelsesgebyr, når de optager lån til udskiftning af deres olie- eller gasfyr. Bag initiativet ”Fyr dit fyr” står regeringen og bankernes interesseorganisation Finans Danmark. Partnerskabet er et vigtigt led i både Danmarks frigørelse fra russiske energikilder og den grønne omstilling af samfundet. 

”Vi skal fortsætte vores indsats for at blive uafhængige af russisk olie og gas. Den grønne omstilling skal intensiveres i hele samfundet, også hos boligejerne. Derfor vil jeg opfordre boligejere med olie- og gasfyr til at tage imod regeringens og bankernes håndsrækning og skifte over til en mere klimavenlig løsning, der samtidig bidrager til et grønnere Danmark,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

Med ”Fyr dit fyr” får danske boligejere nu endnu et tilbud, der kan gøre det lettere at træffe grønne valg i en krisetid. 

”Som en vigtig del af vores samfund vil vi fortsat bidrage til at løse en højaktuel og yderst vigtig samfundsopgave med at sikre, at Danmark bliver uafhængig af russisk olie og gas. Siden energikrisens begyndelse har vi rakt ud til kunderne med rådgivning og produkter. Og med det fælles initiativ ”Fyr dit fyr” står penge- og realkreditinstitutterne og regeringen klar til at hjælpe de kunder, som ønsker en ny grøn opvarmningskilde. Det vil komme alle til gavn – både den enkelte boligejer og hele samfundet,” siger Carsten Egeriis, formand for Finans Danmark.

Læs hele nyheden

Yderligere oplysninger:
Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07
Finans Danmark, senior presserådgiver Kristine Racina: 30 16 10 21

Finans Danmark

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye