Syddansk Universitet

Ny leder i spidsen for Institut for Psykologi på SDU

Del
Syddansk Universitet har fundet den nye institutleder til Institut for Psykologi. Det bliver Rikke Holm Bramsen (46), der kommer fra en stilling som leder af Børnehus Midt i Region Midtjylland. Hun tiltræder den 1. juni.

Rikke Holm Bramsen har før været omkring SDU, da hun i perioden 2011-2018 var ansat ved Institut for Psykologi, hvor hun i 2015 blev udnævnt til lektor. Hun var tillige studieleder for uddannelsen i psykologi ved SDU fra 2014 til 2017 og grundlagde og var samtidig leder af forskningsgruppen ThRIVE i perioden 2014 – 2018. Sideløbende med engagementet på SDU var hun ansat i en 20%-stilling som forskningsansvarlig ved Center for Voldtægtsofre, Aarhus Universitetshospital i perioden 2017 – 2018.

Som ny institutleder ser Rikke Holm Bramsen frem til at være en del af den videre udvikling af instituttet:

” Den høje kompleksitet i løsningen af psykologisk relaterede problemstillinger kalder på en opbygning af stærke tværdisciplinære netværk. Og med færdiggørelsen af Nyt SUND-byggeriet, hvor SDU i Odense samles under et tag og bygges sammen med Odense Universitetshospital, åbner der sig spændende muligheder for at opbygge samfundsrelevante forsknings- og uddannelsessamarbejder, hvilket jeg glæder mig til at arbejde med og være en del af sammen med instituttets medarbejdere.”

Børnehus Midt, som Rikke Holm Bramsen har været leder af siden 2019, yder en regional og tværsektorielt koordineret indsats i sager om overgreb mod børn og unge. Siden starten af 2023 har hun tillige været leder af Fønix Midt, som er en regional indsats til udredning og behandling af børn og unge med seksuelt bekymrende adfærd.

”Rikkes forskningsmæssige baggrund og hendes erfaring som leder af institutioner, hvor de psykologiske kompetencer implementeres, gør hende til et oplagt valg som leder af Institut for Psykologi. På SDU er vægten i psykologiuddannelsen og i instituttets forskning netop rettet mod anvendelse i behandlingen af patienter på sygehuse og ude i praksis, så Rikkes erfaringer er de helt rigtige at få ind på SDU. Og så har hun ledererfaring og er videnskabeligt meget stærkt funderet,” udtaler dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU, Ole Skøtt.

Rikke Holm Bramsen færdiggjorde sin kandidatgrad i psykologi i 2006 og sit ph.d.-forsvar i psykologi i 2010, begge ved Aarhus Universitet. Forskningsmæssigt har hun hovedsageligt beskæftiget sig med overgrebsområdet med særlig interesse for effektevaluering af primære forebyggelsesindsatser samt afdækning af den tværsektorielle og tværfaglige håndtering af overgreb mod børn og unge.

Hun er født og opvokset i Aarhus Vest, men flyttede med familien til Ry i 2015. Udover ægtefællen, Nikolaj Holm Bramsen, tæller familien to sønner på 15 og 19 år. Fritiden går med at rejse, læse, sommerhusophold, sport og samvær med familie og venner.

Kontakter

Rikke Holm Bramsen
Mail: rikkeholmbramsen@gmail.com
Født den 23. juli, 1976 i Aarhus.
Bopæl: Ry
Gift med Nikolaj Holm Bramsen, Senior VP v. Systematic.

Billeder

Links

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Professor, dr.med. Kim Brøsen, 70 år den 30. juli 202415.7.2024 14:57:59 CEST | Pressemeddelelse

Omdrejningspunktet for Kim Brøsens karriere har været ønsket om, at patienter får størst muligt gavn og færrest mulige bivirkninger ved at få den rigtige dosis af det rigtige lægemiddel til den rigtige pris, også benævnt rationel farmakoterapi. For mere end 40 år siden begyndte Kim Brøsen at forske i, hvordan arvelige forskelle i, hvor hurtigt lægemidler nedbrydes i leveren, har betydning for virkningen af lægemidler, og årtier før alle andre begyndte han at undersøge, om gentest før behandling kan bruges til at afgøre valg af lægemiddel og dosis. Han har især undersøgt antidepressiva, opioder og midler mod type 2-sukkersyge. Forskningsresultaterne er blevet offentliggjort i mere end 300 videnskabelige artikler og lærebogskapitler, som er blevet læst og flittigt citeret af andre forskere over hele verden. Faktisk så flittigt at han på et tidspunkt var den mest citerede forsker på Syddansk Universitet og blandt de mest citerede farmakologer i Verden. Kim Brøsen har altid haft et klart f

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye