Furesø Kommune

Sæt dit præg på fremtidens Værløse Bymidte i maj

Del
Borgere, der vil være med til at styrke Værløse Bymidte, kan i maj deltage i workshops, komme i planværksted og give input digitalt. Det sker alt sammen i forbindelse med Plan- og Byudviklings arbejde med at skabe en levende Værløse Bymidte.
Luftfoto af Værløse Bymidte. Tredje Natur
Luftfoto af Værløse Bymidte. Tredje Natur

Et mangfoldigt kulturliv, et rigt handelsliv og offentlige institutioner er tilsammen dynamoen, der kan fremtidssikre en levende Værløse Bymidte. Med flere boliger og flere mennesker skabes mere byliv og en pulserende bymidte, hvor man har lyst til at handle, opholde sig og få oplevelser. Det er tankerne bag det arbejde, det politiske udvalg Plan- og Byudvikling laver.

”Vi vil skabe rammerne for fremtidens by-kerne i Værløse Bymidte. Med flere boliger og flere mennesker skaber vi mere byliv og en pulserende bymidte, hvor man har lyst til at handle, opholde sig og få oplevelser. Naturen skal også spille en større rolle med grønne oaser sammen med torve og pladser, hvor generationer på tværs har lyst til at være. Jeg håber, at mange borgere har lyst til at bidrage med deres ideer og deltage aktivt i udviklingsarbejdet”, siger Bettina Ugelvig (A), formand for Plan- og Byudvikling.

Planværksted for borgere i maj

Den 11.-13. maj og 15.-16. maj kan borgere komme forbi et planværksted i Bymidten med deres egne ideer og input til, hvordan bymidten skal udvikles. Alle er velkomne.

”Vi ønsker at skabe en levende grøn bymidte, hvor vi alle har lyst til at komme og være sammen. Vi vil fremtidssikre bymidtens rige handelsliv og det mangfoldige kulturliv, skabe åndehuller, hvor vi slår os ned, og skabe rammer for at kulturen kan komme ud i byrummet, Det er mixet mellem det stærke kulturliv, oaser og de mange butikker, der er vigtigt, og som vi ønsker at sætte fokus på med udviklingsplanen. Værløse Bymidte skal være et sted, hvor vi mødes,” siger Egil Hulgaard (C), næstformand i Plan- og Byudvikling.

Det skal være trygt og livsbekræftende at bo i bymidten. Naturen skal spille en større rolle sammen med torve og pladser og invitere til mødesteder, hvor det er let at mødes fx på tværs af generationer. Samtidig kan flere stier og forbindelser skal være med til at fremme mere bevægelse.

Send ideer digitalt

Udover Planværkstedet kan borgere i maj måned også sende deres ideer digitalt. På et kort på Furesø Kommunes hjemmeside om Værløse Bymidte er der et interaktivt kort, hvor alle kan komme med ideer indtil medio juni. Kortet kan findes under fanebladet under ”Vær med”.

De forskellige initiativer følger op på den første succesfulde workshop, der blev afholdt om Værløse Bymidte i marts 2023.

Fakta:

Oversigt over workshops – med tilmelding

 • Tirsdag den 9. maj kl. 16:30 – 18:00
  Hvor må jeg egentlig cykle?  Og hvor mangler der stier og forbindelser i bymidten?
 • Tirsdag den 16. maj kl. 16:30 – 18:00
  Kunst, kultur og bevægelse i bymidten – hvor og hvordan?
 • Tirsdag den 16. maj kl. 18:30 – 20:00
  Hvordan kan bæredygtig klimatilpasning af regnvand være med til at skabe grønne byrum?

Planværkstedet har åbent følgende dage og kræver ingen tilmelding

 • Torsdag den 11. maj kl. 13-18
 • Fredag den 12. maj kl. 10-14 
 • Lørdag den 13. maj kl. 10-14
 • Mandag den 15. maj kl. 13-18
 • Tirsdag den 16. maj kl. 13-18

Andre aktiviteter og event uden tilmelding

Tirsdag den 23. maj kl. 14-18
En graffiti-workshop på Kulturtorvet

Værløse Basketball Klub stiller løbende kurve op på pladsen foran stationen og inviterer alle med - se mere på hjemmesiden om tidspunkter.

Giv input digitalt

Læs om kommende events og workshop eller giv input og ideer gennem et interaktivt kort på Furesøs hjemmeside.

Læs mere på www.furesoe.dk/vaerloese-bymidte/

To view this video from dreambroker.com, please give your consent at the top of this page.Den 2. maj åbnede Planværkstedet

Kontakter

Bettina Ugelvig (A)

1. viceborgmester,
Formand for Plan- og Byudvikling
Medlem af Økonomiudvalget

Tlf:7216 5909bum1@furesoe.dk

Egil Hulgaard (C)

Næstformand for Plan- og Byudvikling
Medlem af Kultur, Fritid og Idræt

Tlf:2151 8188efh@furesoe.dk

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Luftfoto af Værløse Bymidte. Tredje Natur
Luftfoto af Værløse Bymidte. Tredje Natur
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Furesø Byråd enig om budgetaftale21.9.2023 12:58:50 CEST | Pressemeddelelse

Et enigt Furesø Byråd indgår en tillægsaftale for budget 2024. I modsætningen til situationen i mange andre kommuner lægges der ikke op til nye besparelser i 2024. I stedet er der fundet plads til nye investeringer på børne- og skoleområdet samt på naturområdet og til at dække de stigende behov på ældre- og handicapområdet. Endelig sættes midler af til at udvikle og afprøve nye løsninger på store velfærdsområder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum